Kylpyhuone pienten muutosten jälkeen

kph-3

 

Tämä uuden kodin kylppäri ei tosiaankaan ollut mikään kiva. Tässä alla on myynti-ilmoituksessa ollut kylppärin kuva, joka on siis todella, todella imarteleva alkuperäistilanteelle. Todellisuus ei todellakaan ollut edes näin nätti. Kylpyhuoneeseen oli tehty remonttia kolmisen vuotta sitten, joten vanhaa mikään ei ollut. Mahdollisimman halpaa ja rumaa kylläkin. Putkiremontti on taloon tulossa toivottavasti aika pian, joten ei lähdetty mekään tekemään kummempia.

Parilla pienellä muutoksella saatiin kuitenkin jo niin paljon aikaan, että tämän kanssa voi hyvin elää. On jopa ihan mukavaakin.

 

ORIGINAL12

 

Ensinnäkin maalattiin katto valkoiseksi. Peltiset kamalat allaskaapistot sai myös lähteä. Tilaan mahtui helposti kaksi kertaa suurempi allaslaatikosto kivalla altaalla, joka antaa bonuksena vielä laskutilaakin vaikka kuinka. Peilikaapin tilalle laitettiin pyöreä peili valolla, mikä on ollut aivan ihana. Laittaisin tuon saman peilin ihan unelmien kylpyhuoneeseenkin. Sen voikin toivottavasti säästää kylppärirempan jälkeen. Peili on Bauhausista.

Niin siinä vaan kävi, että meidän käytännössä ihan uusi ja hieno pyykkikone jäi myytyyn Kampin -kämppään, ja jouduttiin ottamaan tämä kämäinen pieni väliaikainen kone väliaikaisasunnosta Töölöstä mukaan, koska tänne ei mahdu muuta! Ei kiva, koska tällä ei oikeasti saa kovin paljon pyykkiä pestyä kerralla. Onni on kuitenkin se, että pesukone ylipäätään kylppäriin mahtuu. Kirjahyllyprojektista jäi yksi ainoa tamminen hyllylevy, jonka kanssa jostain syystä kävelin hyllyä tehdessä vessassa käymään. Se jäi siihen, mihin vahingossa sen laskin, eli pesukoneen päälle. Se on täsmälleen oikean kokoinen. En tiedä vielä, onko se pysyvä ratkaisu, mutta jos historia toistaa itseään niin on. Väliaikaisratkaisut kun aina on.

 

kph-9

kph-4

kph-13

kph-10

kph-8

 

Kromi ei ole enää ykkösvaihtoehto, vaan mieluummin olisin nähnyt kaikki metallit kylppärissä messinkisinä. Koska kromia kuitenkin oli täällä niin paljon, päätettiin lisätä sitä entisestään. Hana ja pyyhekoukut vaihtuivat siis kunnollisiin kromiversioihin. Vielä puuttuu suihkusta jokin kori ja paperitelinekin voisi olla paljon kivempi. Muuten ollaan metalleihin nyt ok-tyytyväisiä, mutta laatikoston vetimet mattamustina oli kyllä virhe. Kromiset olisi olleet paljon raikkaammat. Eikä pysty vaihtamaan, ellei löydy täsmälleen samankokoisia, reiät kun laatikostossa tietenkin näille jo on.. Mutta oh well. Olkoot. Suhtaudun tähän joka tapauksessa niin, että tämä menee vaihtoon joskus, ja se unelmien kylppäri on vasta edessä. Vetimet on Ikeasta, joten ei tullut iso lovi säästöihinkään. Laatikosto ja allas on Laattapisteeltä ja hana Hans Grohen.

Pieni musta hylly ja oikeanväriset tekstiilit tekee myös ihmeitä. Edelleen mietin, pitäisikö hylly vaihtaa Hakolan Lempiin, mutta en ole ihan varma.. Tämäkin on aika hauska nimittäin. Se on Cobellosta. Tein tänne alunperin hutiostoksen matoksi – ihan väärän värisen pyöreän juuttimaton. Tämä H&M:n matto on paljon parempi. Musta toimii täällä vetimiä lukuun ottamatta parhaiten. Ihania etenkin kylpyhuoneeseen ja keittiöön sopivia pienesineitä valmistava Mayn kutsui minut Habitareen, ja sain matkalla mukaan heidän tuotteitaan. Olen käyttänyt niitä innolla ennenkin, ja tänne ne sopii erityisen hyvin. (Tuo minttu-kookostuoksu on to die for. Haluaisin uida siinä!)

Pyyhkeenkuivatushärdelliä inhoan, mutta mitään ei sille mahda. Nitistän sen kyllä putkiremontissa, ja otan miljoona kertaa mieluummin lattialämmityksen! Näillä mennään, ja ihan hyvin pötkitäänkin. Olo kylppärissä on moninverroin kivempi, kuin alunalkaen uskalsin luullakaan! Ja onneksi on se yläkerran saunaosasto, jossa meidän maanantaisaunat jatkuu <3 Nyt sinne taas, heippa! 🙂

 

kph-11

kph-6

kph-14

kph

15 comments so far.

15 responses to “Kylpyhuone pienten muutosten jälkeen”

 1. Saritäti says:

  Kylläpä onkin kaunis tuo pyöreä peili! Harmittaa vähän, että en pysty tuollaisen kanssa elämään, kun haluan laittautuessani nähdä hiukset myös takaapäin ja siihen tarvitaan peilikaapin ovet. Mutta sellaista se on. Kysymys, mistä tummat pyyhkeet ovat? Minulla on mustia pari settiä mutta niitä ei voi käyttää, koska nukkaavat ihan sikamaisesti, vaikka ne on useita kertoja pesty. Koko ruumis on ihan mustassa nukassa sitten. Laitan ne roskiin mutta tilalle pitäisi jotain saada.

  • Eveliina says:

   Se on kyllä tosi ihana! Auttaisiko käsipeili sen avuksi..? :O mustat pyyhkeet on Marimekon Unikot. Kyllä niistäkin vähän jää, mutta ei kovin paljon enää useampien pesujen jälkeen. Seuraavana listalla on mustat vohvelikankaiset pyyhkeet tai hamamit. Voisin kuvitella, että ne ei nukkaa niin paljon 🙂

 2. MD says:

  Oikein viihtyisältä näyttää kylppäri muutoksen jälkeen! Kyllä tuon kanssa todellakin elelee. Kiva, että otitte allaskaapin tammenvärisenä, tuo lämpöä tunnelmaan. Tykkään myös peilistä hirmuisesti! Lempi-hyllyn voisi kuvitella sopivan tuohon (olisi kiva, jos pääsisi mallailemaan ennen ostopäätöstä), mutta tykkään kyllä, että tuo nykyinenkin hylly sopii oikein kivasti! Tuo kylppärin matto näyttää kyllä kuosiltaan ihanalta, tekisi itse asiassa mieleni hakea meillekin.

  • Eveliina says:

   Kiitos paljon! nyt tuo hyllykkö ehkä sittenkin aika hyvä…! Ja joo tuo matto on ihan paras! Tykkään paljon 🙂

 3. Hanna says:

  Tosi kivan ja kompaktin ootte kylppäristä saanut! Ja musta niin kiva värimaailma. Tuo pyöreä peili on kyllä ihana <3 ja ihanasti tulee kontrastia tummista väreistä ja puusta

 4. Päivi says:

  Tosi fiksusti olette saaneet muutoksilla tuotua ton kylppärin muun asunnon tasoa vastaavaksi! Puu tuo lämpöä kylppäriin ja valkoinen laatoitus on hyvän rauhallinen tausta! Mukavaa työviikon alkua, Päivi

  • Eveliina says:

   Voi kiitos! Puu tosiaan tuo tuonne kivaa juttua, vaikka toi hylly pyykkikoneen päällä vähän arveluttaa itseänikin 😀

 5. kiia says:

  Tosi hyvännäköinen muutos! Tuo vanha vessa tuo mieleen vähän jopa sairaalan vessan, mutta noilla teidän muutoksilla tunnelma muuttuu ihan kokonaan. Myös multa peukut tuolle kauniille peilille, sopii hirmu hyvin. Sen sijaan en kannata Lempi-hyllyä enää tuohon viereen. Vähän liikaa ympyrää minun makuuni.

  • Eveliina says:

   Meistäkin se onnistui aika kivasti, kiitos! 🙂 No älä, nimenomaan sairaalan RAKSAvessa se oli 😀 Peili on ihana! Joo kyllä mä luulen, että tuo hyllykkö jää 🙂 Joku viherkasvi vielä.. Mutta mikä eläisi pilkkopimeydessä 😀

 6. Topoliina says:

  Miten ihmeessä mahdutte kiemurtelemaan suihkuun noin pienestä aukosta?
  Jos pesukone olisi mahtunut keittiöön, suihku olisi tilavampi.
  Itse asun 50-luvun alussa rakennetussa kerrostalossa, ja meidän kylppäri on yhtä pieni. Ja joskus takavuosina sinne on ollut mahdutettuna jopa amme. No, silloin harvalla oli omaa pesukonetta kotona.

  Kiitos blogista ja kauniista kuvista ja mukavaa syksyä uudessa kodissa!

  • Eveliina says:

   Haha, kyllä sinne kiemurtelemaan joutuukin, mutta hyvin se onnistuu 🙂 ovet kiemurtelee yllättävän hyvin myös. Keittiö on myös niin pieni, ettei mitään mahdollisuutta pyykkikoneelle sinne, voih!

  • Eveliina says:

   Niin ja kiitos hirmusti! <3 🙂 samoin, ihanaa syksyä!

 7. Katri says:

  Mä olen aikaisemmin jostain syystä kuvitellut, että teidän kylppäri on sellainen oikeasti vanhanaikainen ja kamala nuhju (sarjaa ysärin boordilaatat jossain persikan tai hailakanvihreässä sävyssä), niin siihen nähden tuo lähtötilanne ole laisinkaan paha. 😀 Joo, halpa ja persoonaton standardiratkaisu kylläkin mitä kaikissa gryndikohteissa näkee, mutta onneksi kuitenkin neutraali ja helposti stailattavissa. Toista se olisi jos olisi vaikka ne persikkalaatat tai muovimatto lattiassa, niitä ei peittäisi sitten millään!

  Omistusasunnossa ei minullekkaan perussiisti ja ihan ok riittäisi, joten ymmärrän siis enemmän kuin hyvin miksi malttamattomana putkiremonttia odotat(te). Tosi kivasti kuitenkin olette saaneet tuonne tuotua enemmän persoonaa ja tunnelmaa, joten jospa odotus sujuisi suhteellisen kivuttomasti. Olisi kuitenkin kiva jo kuulla, millaisia haaveita ja visioita sinulla tällä hetkellä on sen kylppäriremontin suhteen, joten sellaista postausta voisin toivoa! 🙂

  • Eveliina says:

   Haha joo, voi olla, että olen vähän liioitellut asiaa – mutta koska muualla ollaan pyritty tekemään asiat ilman kompromisseja, tämä ei mitään muuta olekaan kuin yksi iso kompromissi :O 😀 Kiitos, kiva kuulla, kyllä tää meidänkin mielestä on nyt ihan jees 🙂 Hei joo, kiva toive! Pinterestistä kylppärikansiostani jotain osviittaa löytyykin – tosin siellä on nyt sekaisin sitä unelmakylppäriä ja tämän kylppärin näitä jo toteutettuja stailausideoita. Musta marmori, messinkiset metallit ja tammi puuna sekä rimoina olisi tällä hetkellä ykkösunelmissa 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN