Kaksi kaivattua olohuoneessa: Hakola Moon ja Flos Chandelier

livingroom-3

 

Sisältää yhteistyötä Hakolan kanssa. 

 

LISÄÄ sisustusjuttuja, voitko uskoa…! EI, NE EIVÄT LOPU! 😉

Kaksi kauan haaveiltua, ehkä yhdet kaivatuimmista hankinnoista on saapuneet viime viikkoina kotiin. Suuri pyöreä samettirahi ja näyttävä valaisin olohuoneeseen.

Haaveilin tummansinisestä samettirahista jo Kamppiin tosi pitkään. Ruotsalaisilla valmistajilla ja isoissa nettikaupoissa oli paljonkin ihania malleja, mutta Hakolaan törmättyäni en enää muita nähnyt. Kokonaan suomalainen, erittäin kohtuuhintainen, ja päällinenkin vaihdettavissa. Jo viime vuoden Habitaressa halusin sen hankkia, mutta jotenkin alitajuisesti kai jarruttelin Kampin sisustushankintoja. Jokin liikahdus olisi jossain vaiheessa tulossa, eikä tehnyt mieli sinne enää panostaa samalla lailla.

No tänne mietin väriä niin, että järki meinasi taas lähteä. Tuohon nurkkaanhan haaveilen oikeasti ihanasta lukupaikasta tuoleineen, raheineen ja valaisimineen. Rahin piti väreineen sopia ensisijaisesti siihen tuoliin sitten. Sopivan tuolin ja valaisimen löytäminen on kuitenkin niin pitkässä puussa, että päätin hankkia rahin joka tapauksessa. Tätä ennen olen useaan otteeseen (ilman yhteistyökuvioita!) maininnut Hakolan täällä ja instagramissani, ja he olivat sen ilokseni huomanneet. Sainkin heiltä kesällä tosi ilahduttaneen viestin, joka sisälsi alekoodin seuraavaa mahdollista hankintaani varten bloginäkyvyyttä vastaan. Klikkailin siis haaveideni rahin vihdoin näiden vuosien jälkeen ostoskoriin.

Väriksi valikoitui ihme kyllä viininpunainen. En edelleenkään osaa ajatella olevani ihminen, joka sisustaa viininpunaisella (!), mutta tänne se oli jostain syystä ainoa vaihtoehto. Uskalsin valita itselleni epätyypillisen värin myös siksi, että päällinen on tosiaan helposti vaihdettavissa, ja niitä voi ostaa erikseen. Rahi muuten tuli jostain syystä noin viikossa, vaikka tilattaessa toimitusajaksi oli merkitty useampia viikkoja. Ihana ylläri!

 

livingroom-20

livingroom-9

livingroom-27

livingroom-21

livingroom-11

livingroom-14

 

Toinen iso juttu oli olohuoneen valaisin. Valaisimet on olleet itse asiassa tänne uuteen kotiin usein ihan päällimmäisenä mielessä, ja muutaman tarkoin valikoidun designvalaisimen lista onkin olemassa haaveiden kärkipäässä. Silti en näköjään ole vielä toteuttanut niistä oikein muita kuin tämän, ja keittiön saarekkeen Louis Poulsenin.

Päädyttiin Flosin 2097 -klassikkovalaisimeen. En ole alunalkaen meinannut tästä valaisimesta oikein mitään. Sitten se alkoi näkyä liikaa kaikkialla, vähän ärsyttämään, ja joku vastustuskin heräsi. Sitten, kun aloin tosissaan etsiä tähän valaisinta, palasin aina, aina ja aina tämän luokse. Siinä oli kaikki ominaisuudet, mitä kaivattiin. Perinteinen kruunu uudessa muodossa, klassikon vanhanmoderni ilme, mustaa, messinkiä, raffia, glamouria, täydellinen koko ja näkö.

Meidän eteinen on pieni putkilo, josta pitää astua keittiöön asti, jotta näkee asuntoon ollenkaan. Siinä kohtaa katse kääntyy vasemmalle ja olohuone näkyy ensimmäisenä. Siihen katseen siirtymisen kohtaan haluttiin joku oho! -elementti. Semmoinen vähän vau. Kaikille, jotka sisään astuu, ei vähiten ihan joka päivä meille itsellemme. Siihenkin tässä on tarpeeksi näyttävyyttä.

Mr. ei paljoakaan näihin sisustushankintoihin osallistu, mutta tästä hän tykkäsi alusta saakka tosi paljon. Oltiin vieläpä niin onnekkaita, että vanhempani hankkivat tämän valaisimen meille tupaantuliaislahjaksi. Erityisen ihanaa siis, että molemmat tykätään tästä niin kovasti. Ja tietysti erityisen, erityisen ihanaa, että he tämän meille halusivat hankkia – kiitos niin paljon <3

Hankittiin valaisin lopulta Stockalta jonkin -20% viikonloppualennuksen turvin. Ihan hullua oli se, miten pienessä paketissa lamppu tuli! Tuommoisessa litteässä pienessä vaan. Pyydettiin pariinkin kertaan tarkistamaan, että onko nyt totta. Oli se, ja minipaketin avattuamme huomattiin, että edessä olikin muutaman tunnin askarteluhommat. Oikeasti pisimmän ajan vei sen kattoon virittely. Meillä oli katossa niin hankala kohta, että tuolla on aikamoisia virityksiä lampulle nyt. Itse kokoaminen oli paljon nopeampaa.

Mutta ai vitsit, miten ihana se on!

 

livingroom-6

livingroom-15

livingroom-16

livingroom-23

 

Olohuoneen sisustus on tällä hetkellä haukankatseeni alla kaikkein pahiten noin niinkuin muuten. Mulla on aina jokin kohde, josta saan pakkomielteen, ja sitten sille on pakko tehdä jotakin. Etenkin täällä uudessa kodissa haluan jutut nyt ainakin sellaiseen tiettyyn pisteeseen asap! Keittiö, eteinen, kylppäri, makuuhuone, kaikki muu itse asiassa alkaa jo olla…! Nyt vain alkaa kukkaro jo tökkiä pahemman kerran, varsinkin, jos olohuoneen varsinaisiin murheenkryyneihin pitäisi koskea.

Lähinnä kyse on tuosta kaameasta sohvasta. Haaveissa siintää myös samettinen daybed tai penkki sen pariksi. Myös tv-taso alkaa olla kohta must. (Ja tietty itse telkkari, mutta sen saa hoitaa Mr.) Tv-tasoksi mulla on tosin yksi Ikea hack mielessä, sen saattaa pystyäkin toteuttamaan… Myöskin tämän ihanan maton paikka on luultavimmin mökillä loppujen lopuksi. Siispä tähän saisi jossain haavemaailmassa asettautua suuri ja värikäs itämainen matto tai joku kunnon shaggy pitkillä karvoilla. Lisäksi se lukutuoli, muutama valaisin ja jokin ihana sivupöytä on haaveissa. Sohva on kuitenkin ykkönen. Sekin olisi kuitenkin tässä kohtaa niin kallis hankinta, että ei pystytä siihen aivan vielä.

Onneksi on pieniä juttuja, jotka tuo paljon extrailoa myös olohuoneeseen. H&M home on niiden paras aarreaitta. Sieltä olen löytänyt etenkin tosi kivoja kynttiläjuttuja (kaikki kuvien kynttiläasiat sieltä, paitsi marmoripöydällä oleva kynttilänjalka), ja tuon maljakon. Vinkkinä muuten myös Stockmannin uudet kehykset: löysin täydelliset mattamustat metallikehykset lasilla mökin pohjapiirustukselle juurikin sieltä. Noin kapeita ja kauniita raameja on ollut tosi vaikea löytää.

Myöskin Clas Ohlson on usein oikein kiva yllätys. En oikein tykkää pleksikehyksistä, ja lasisia on ollut tarjolla hyvin hintsusti. Juuri tällä viikolla kuitenkin bongasin Clas Ohlsonilta tosi kauniit, isot ja kapeat kultaraamit lasilla. Niihin tuli hääkuva, joka odottaa ripustustaan olohuoneen seinälle. Yhdessä raamin kanssa kannoin Clasulta myös kaikenmaailman kullanvärisiä keittiöjuttuja. Ikävöimään sinne jäivät kuitenkin vielä kullanväriset aterimet…! Betonikuutiovalaisin on Clasulta myös, jo vanha ostos Kampin -kodin eteiseen. Zara Homesta Brysselistä taas sallin itselleni yhden pienen tuliaisen: kullanvärisen kynttilänsammuttajan.

Painan välillä ihan liian härkäpäisesti vaan eteenpäin tämän kodin valmiiksisaattamisen kanssa, pysähtymättä katsomaan sivuilleni. Otan jonkun kohteen, googlaan, tutkin ja selvittelen sitä aivan höyrypäisenä, hankin sen ja siirryn seuraavaan. Näin olen ajatellut jatkaa, kunnes ne tietyt asiat on valmiit, ja sitten voin istahdella iltaisin vain nauttimaan tästä kodista. Ah, ja antamaan loppujen elementtien tulla aikanaan. Pitäisi kuitenkin jo pikkuhiljaa alkaa pysähdellä tämän äärelle jo nyt. Koska nyt alkaa näyttää jo hyvältä <3

 

livingroom-18

livingroom-28

livingroom-4

livingroom-7

livingroom-5

livingroom-13

livingroom-19

livingroom-22

8 comments so far.

8 responses to “Kaksi kaivattua olohuoneessa: Hakola Moon ja Flos Chandelier”

 1. Hanna says:

  Ihania sisustushankintoja ja vanhojakin juttuja! Niitä on aina ihana mietiskellä 🙂 Kivaa kun jaat teidän kodin sisustuksen etenemistä meille lukijoillekin. Tähän kotiin mä en varmaan mitään sen suurempaa enää hanki, mutta kynttilöitä voisi ehkä käydä sieltä HM Homesta katsomassa, jos siellä on kiva valikoima. Ja Clasu kyllä tosiaan aina yllättää, siellä on monesti vaikka mitä ihanaa!

  • Eveliina says:

   Kiitos kovin <3 Niin mustakin! En juuri muuta teekään vapaa-aikanani 😀 Tosi kiva kuulla! Tulen vielä kirjoittelemaan kotoa paljonkin, vaikka kuvaaminen täällä onkin jotenkin todella haasteellista...! Joo H&M Home on hyvä paikka siihen! 🙂

 2. Ihania juttuja taas, toi valaisin sopii teille niin hyvin! Jäin miettimään, että miltä se näyttäisi vähän matalammalla..? En siis edelleenkään tiedä valaisimista mitään, mutta silmä on jotenkin nyt tykästynyt sellaisiin matalempiin etenkin just sohvapöydän päällä 🙂 toki ne on sitten aika epäkäytännöllisiä, jos meinaa törmätä lamppuun 😀

  Mulla on edelleen montakin murheenkryyniä, mutta päätin nyt odottaa sohvaa ennen kuin hankin mitään 🙂 mutta sen pitäisi tulla VIHDOIN ensi viikolla! Sen jälkeen tuutte sit auttamaan mua sisustuksen kanssa 😀

  • Eveliina says:

   Se on tosiaan ihana! 🙂 En itse asiassa ajatellut asiaa ennen kuin sanoit! Tosiaan, näissä kuvissa näyttää aika korkealla olevalta! Jotenkin paikan päällä kuitenkaan ei.. pöydän päällä matalalla olevat valaisimet on tosiaan kivoja, mietittiin tässä vain sitä, että onko se pöydän ja sohvaryhmän valaisin, vai ns. koko olohuoneen kattovalaisin, ja päädyttiin jälkimmäiseen, koska sitä ei saisi suoraan pöydän päälle.. :O mutta totta tosiaan, pitää vähän mietiskellä 🙂 JOO kyllähän me vaan tullaan!! 🙂 <3

 3. X says:

  Ihanan viihtyisän näköinen olkkari! Pakko kuitenkin huomauttaa, että yhteistyömerkinnän täytyy olla heti postauksen alussa ja samoin epämääräisiä ilmauksia kuten “sain ilahduttaneen yhteydenoton” pitäisi välttää! Eli pitäisi reilusti vaan tuoda esiin, että yhteistyössä firman x kanssa sait alennuksen tuotteesta x JA laittaa se yhteistyömerkintä jo postauksen alkuun. Itse lukijana arvostan läpinäkyvyyttä yhteistyöasioissa.

 4. Maria says:

  Teillä on kyllä tosi kaunis koti! Tämä ei liity nyt tähän postaukseen, mutta postaustoiveeni liittyy toiseen aiheeseen: Urapukeutuja-kirja on julkaistu ja itsekin sen luin. Olisi mielenkiintoista kuulla lisää ajatuksiasi tästä teemasta. Olet muutaman tosi hyvän kirjoituksen aiheesta tehnytkin aiemmin. 🙂

  • Eveliina says:

   Voi kiitos paljon! 🙂 hei joo ehdottomasti! Olen super innoissani kirjasta, olin mukana julkkareissa ja sain ihana kyllä kirjan sieltä mukaani..! Kuvasinkin kirjaa jo blogia varten, mutta en ole ehtinyt harmikseni vielä lukea sitä lainkaan! Kirjoittelen ehdottomasti, kun pääsen siihen käsiksi <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN