Neljä uutta asiaa kotona viime viikolla

newinhome-6

 

Viikonloppu otettiin sittenkin rennommin sisustuksen edistämisen suhteen. Jätettiin suorastaan tekemättä sitä kokonaan. Arkena viime viikolla moni asia eteni kotona kuitenkin aika paljonkin. Mulla on paha tapa ajatella, että miksei mikään koskaan ikinä ja miksi kaikki aina vaan, joten on ehkä hyvä oikein listata etenemiset.

 

Vintage -matto Marokosta

En edelleenkään saa tarpeekseni tämän tyylisistä paimentolaismatoista. Vanhassa kodissahan meillä ei ollut kuin yksi matto, se musta talja. Sinne ei jostain syystä olisi sopinut matot. Onneksi tänne sopii, matot on ihania. Mutta ah luoja miten vaikeita! Olen ennenkin sanonut – matot ja valaisimet on ihan älyttömän hankalia ostaa. Mun mikään sisäinen sisustuskompassi ei koskaan sano, millaiset niiden pitäisi olla.

Olen selaillut Beyond Marrakechin sivuja nyt varmaan kolmatta vuotta. Aivan upeita mattoja, paljon edullisemmin ja laajemmin kuin Suomessa. Hullaannuin tähän mattoon ihan täysin, kun sen näin. Mietin ja pyörittelin pitkään sitä, mihin se sopisi, ja myös sitä, raaskisinko sen ostaa. Se on kuitenkin niin pieni, että hinta ei rahteineen ja tulleineenkaan ollut mahdoton. Siispä tilasin sen, ja hartaasti seurasin DHL:n sivuilta sen matkaa Suomeen.

Kun se saapui kotiovelle, paketti oli tyrmistyttävän pieni. Hetken pelkäsin, paljastuuko sisältä pelkkää styroxia tai jotain multaa. Tavallaan koskaan ulkomailta tilatessa ei voi tietää. Olin kuitenkin kuullut paikasta niin monelta taholta, että luotin siihen kyllä. Matto oli pakattu todella tiukkaan, ja siksi paketti oli pieni. Matto oli silti hetken pettymys: sen kunto oli heikompi kuin olin luullut. Se on 70-luvulta, joten tiesin kyllä, ettei se ole priimaa.

Rakastan sitä kuitenkin nyt. Se sopii paikalleen täydellisesti, jättäen lattiaa paljon enemmän näkyviin kuin vanha talja. Käsityöläishenki on juuri se, mihin ihastuin. Ja värit!

 

newinhome-9

newinhome-7

newinhome-10

 

Isot samettityynyt

Ei tarvitse olla mikään iso ja kallis hankinta, että saa mut kihisemään onnistumisen ilosta. Haaveiltiin sängynpäädystä, mutta kaapin tultua tajuttiin, ettei sellainen sovikaan tänne. Hankin isot tyynyt H&M Homesta ensin valkoisilla pellavapäällisillä, jotka nyt päivitin. Valkoiset saa odottaa taas kesää, kun ihastuin näihin tumman liiloihin samettipäällisiin. Ne imitoi napillisen sängynpäädyn fiilistä hyvin. Ja on mielettömän mukavat.

 

newinhome-2

newinhome

newinhome-3

newinhome-5

 

Allaskaluste

VIHDOIN se pirullinen peltikaappi sai lähteä, kun Laattapisteeltä tilattu kaluste saapui! Unelmamaailmassa kylpyhuoneen metallit olisi voineet olla messinkisiä nekin. Täällä oli kuitenkin niin paljon kromia entuudestaan, mukaanlukien tuo kaamea pyyhkeenkuivatushärdelli pesukoneen päällä, että päädyttiin laittamaan samanlainen kromihana kuin vanhassa kodissa oli.

Vetimet hankittiin mattamustana Ikeasta. Virhe, ehkä. Ne on todella kivat, mutta musta väri näyttääkin nyt jotenkin oudolta? Oh well, ajattelin. Kokeilut ei aina onnistu. Tämä kylppäri ei ole kuitenkaan tullut jäädäkseen, joten ei haittaa. Myös matto näyttää nyt oudon väriseltä. Kylppäri kaipaa mustaa mattoa? Ja lisää oikeansävyistä puuta. Pari ideaa on mielessä. Joka tapauksessa kaksi kertaa aiempaa isompi kaluste toi älyttömästi tilaa, ja myös kaivattua rauhaa ja rytmiä kylpyhuoneeseen.

Allas on myös ah, niin ihana! Meillä on itse asiassa ihan kaikissa aikaisemmissa kodeissa ollut kulhomainen allas tason päällä. , Tämä toimii käsittämättömän paljon paremmin.

 

kph2

 

Sivupöytä eteiseen

Laitettiin 20 cm syvät Ikean kaapit naulakon alle eteiseen jo heti muuton jälkeen. Vastapäinen puoli kaipasi jotain kalustetta myös. Ei syvää, koska eteinen on jumalattoman kapea. Myöskin laskutilaa. Suunnittelin samanlaista kaappia siihen, ja melkein meinattiin se jo ostaa. Heräsin kuitenkin yksi aamu siihen kirkkaaseen ajatukseen, että tadaa! Tämmöinen musta metallihyllykköhän siihen pitää tulla! Olin nähnyt sellaisen juuri Jyskissä, joten sinne.

Täytyy muuten suositella! Tämä Jyskin Virum -mallisto on todella loistavaa hinta-laatuluokkaa. Olen kyllä kiinnostunut tällaisista edullisista vaihtoehdoista jollekin himoamalleni asialle, mutta lähes aina ne osoittautuu jotenkin huteloiksi tai muuten laaduttomiksi rimpuloiksi. Tämä ei. Jämerää tekoa, viimeisteltyä pintaa, todella kaunis. Tämä on kooltaan 26 x 80 x 80. Harkitsen samaa olohuoneeseen vähän leveämpänä tai joskus ehkä tulevan uuden sohvan sivupöytänä.

Peili puuttuu eteisestä. Kaavailen isoa pyöreää tuon tason päälle. Messinkireunainen olisi ihana! Mutta mustareunaiset ainakin puolet halvempia. Äh!

 

newinhome-15

newinhome-14

4 comments so far.

4 responses to “Neljä uutta asiaa kotona viime viikolla”

 1. Sonja says:

  Meillä oli myös hieman sama että ensin haaveiltiin sängynpäädystä, mutta se vie niin paljon tilaa pois jaökopäädystä niin päädyttiin myös jättityynyihin. Nuo tyynynpäälliset olisivatkin kivat talveksi!
  Ja tuo allaskaappi näyttää hyvälle 🙂

  • Eveliina says:

   Joo tämä oli kyllä just hyvä ratkaisu 🙂 Ja kiitos! Se oli vähän hankala, mutta paljon ainakin parempi, kuin entinen tilanne 😀

 2. Anonymous says:

  Jäi kiinnostmaan paljonko matto maksoi? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN