Kaksi unelmahankintaa kotiin: Svenskt Tenn & Gubi

gubi svenskt tenn-4

 

Tällä kertaa muutto ei mennyt niin, että “onneksi kaikki vanhat huonekalut löysi täältä paikkansa, eikä mitään uutta tarvinnut hankkia”. Saati niin, että “onneksi olemme aina satsanneet niin hyvään laatuun ja ajattomaan designiin, ettei tarvitse enää koskaan hankkia uusia huonekaluja”. Noup.

Tuntuu, että edelleen meillä on käynnissä se ensimmäisten kotien halpojen huonekalujen vaihtaminen oikeasti hyviksi. On jouduttu siis hankkimaan aika paljonkin. Uusi ruokapöytä (vaikka vanhakin oli siis ihana, mutta tänne liian iso), vaatekaappi ja -lipasto sekä mattoja.

Kolme isoa ja tärkeää huonekalua on seurannut meitä kaikissa yhteisissä kodeissa, ja niiden vaihtamisesta näen epätoivoisia päiväunia jatkuvasti. Sohva, sänky ja tv. Kamalia kaikki. Tv-taso ei ole ihan ensimmäisestä kodista, mutta ahdistaa silmiä sekin joka päivä. Mitään näistä ei olla kuitenkaan vaihtamassa ihan heti. Ovat niin isoja investointeja, että tilanteiden täytyy ensin balansoitua aikalailla.

Mulla on isojen haaveiden lista ja pienten haaveiden lista. Edellä luetellut kuuluu isojen haaveiden listaan. Siihen kuului myös esimerkiksi tamminen kalanruotolattia ja marmori-musta keittiö, jotka molemmat tänne saatiin! Lisäksi isojen haaveiden listalla oli marmori-messinkinen sohvapöytä. En uskonut, että sen saisin. Hinnat huiteli niin kaukana.

Tämä Gubin TS-pöytä 80 -senttisenä oli suurin haave. Etsin sille pitkään edullisempaa korvaajaa, mutta en löytänyt. Meillä ei ennen ole ollut sohvapöytää ollenkaan, mutta nyt haluttiin. Törmäsin muuttoviikolla Alexan instastooriin, jossa hän myi tätä pöytäänsä oman muuttonsa yhteydessä puoleen hintaan. Viestitin, että me tullaan hakemaan se heti. Ah, miten ihana se onkaan! Marmorin hankaluudet tosin, kuten muuallakin. Sen kanssa on elettävä.

Pienten haaveiden listan kärjessä on ollut keväästä asti Svenst Tennin ruukku. Peikonlehteni tarvitsi isompaa ruukkua, ja kävin himoitsemassa tätä Stockalla monta kertaa. Hinta oli kuitenkin kukkaruukuksi aika jäätävä. Kävin neuvotteluja itseni kanssa (voitan niissä aina), ja päätin hankkia ruukun kun olen saanut facekirppiksiltä rahan kasaan. Sen tein, ja kävin viimein hakemassa ruukun kotiin. Iskin peikonlehden siihen, vaikka on varmaan ihan väärä aika vuodesta ja mitä ikinä. Hyvältä näyttää toistaiseksi. Ruukku ainakin 🙂

 

gubi svenskt tenn-3

gubi svenskt tenn

gubi svenskt tenn-5

6 comments so far.

6 responses to “Kaksi unelmahankintaa kotiin: Svenskt Tenn & Gubi”

 1. Tuuli says:

  Sänky ja sohva ovat yleensä kodin käytetyimpiä huonekaluja ja niissä kannattaakin satsata laatuun, jotta ne kestävät kulutusta. Mutta esim TV-taso (meillä Ikean bestå valkoisilla ovilla, koska se on ainoa joka miellytti sisustussilmääni just eikä melkein), jonka tarkoitus meidän kodissa on kätkeä sisäänsä pleikkari, järjestelmäkamera ja iPad, ei tarvitse olla ”kallis ja laadukas”, koska se yleensä vaan seisoo jaloillaan eikä siihen juurikaan kosketa kuten esim sänkyyn tai sohvaan. Meillä on Tempurin sänky ja HT:n sohva, mutta mielestäni myös ”halpa” huonekalu mahtuu sinne sekaan ja kestää joukossa ihan yhtä hyvin. Meillä on myös 130v vanha kunnostettu senkki, jonka laatikot ja ovet eivät kunnolla aukea, joten sitä ei voi hyödyntää arkikäytössä säilytystilana, mutta se on vaan niin upea, että säilytystila pitää sitten etsiä muualta

  • Eveliina says:

   Sänkyyn ja sohvaan kannattaa tosiaan panostaa, ah, heti kun mahdollista…! meidän nykyinen tv-taso ei miellytä silmää ollenkaan, ja sisäosat on kuitenkin aika tuterat edullisessa kalusteessa vuosien käytön jälkeen 🙁

 2. kirsi says:

  Mikä tuossa kukkaruukussa on niin ihmeellistä? Ihan uteliaisuutta kysyn…

  -kirsi-

 3. Riitta says:

  Hei! Ruukku on mielestäni kanssa ihana mutta olisin ottanut isomman ja käyttänyt suojaruukkuna ja istuttanut peikonlehden tavalliseen muoviruukkuun aluslautasella. En olisi raaskinut laittaa multaa suoraan eikä ruukussa myöskään ole pohjassa reikää, joten voi olla että peikonlehti ei tykkää siinä olla… mutta pianhan se nähdään. Älä kastele liikaa!
  Terveisin Riitta
  Ps. Tykkään muuten kovasti asuvalinnoistasi ja -kuvistasi

  • Eveliina says:

   Kiitos! etsin juuri ruukkua, johon sen voi istuttaa, kun en oikein tykkännyt vanhoista muoviruukku-suojaruukkuyhdistelmistä. Isoin ruukkukoko olisi myös ollut jättimäisen kallis! Reikä löytyy pohjasta 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN