Ihan outo lomanviettotapa

home-9

 

Tultiin viime tiistaina viikon mökillämakoilun jälkeen Helsinkiin viettämään toista lomaviikkoa. Oli pakko, oli muutama asia hoidettavana. Osa niistä peruuntui, mutta oli toinenkin syy. Mulla oli ollut iso haave jo monta vuotta: viettää lomaa joskus myös kotona. En oikeasti muista, olenko koskaan tehnyt sitä! Olen vähän järkyttynyt!

Viime ja edelliskesinä haaveilin siitä loputtomiin, mutta aina joko mökki tai joku reissu on tuntunut tärkeämmältä. Ja ihania ne tottakai onkin. Usein arjen myllytyksessä kaipaan kuitenkin kotia ja vapaapäiviä nimenomaan kotona niin paljon, että sattuu. Olin siis oikeassa, kun viimein raivasin tilaa myös lomanvietolle omissa nurkissa.

Usein matkalle lähtö lomalla on hyvä idea siksi, että nimenomaan pääsee niistä tutuista nurkista eroon hetkeksi. Nyt kun ne nurkat on kuitenkin upouudet, kotiin jääminen on ollut aivan parasta! Kerroinkin viimeksi, että uuteen kotiin asettuminen ei ole tuntunut ihan niin kivuttomalta kuin toivoisi. Siispä on tehnyt hyvää viettää aikaa täällä. Että mikäs tyyppi tämä kämppä oikein on. Ollaan kuunneltu miltä ulko-ovi kuulostaa, miltä ilta näyttää, miltä aamu tuntuu. Ihanalta. 

Ollaan kukuttu myöhään, nukuttu pitkään, kävelty naapurinurkilla ja laiskoteltu. Suunniteltu vähän Italiaa, katsottu leffoja, oltu. Suunniteltu aivan kreisinä sisustusta. Minä olen. Ideat on loputtomat, mutta ongelmakohdat silti junnaa. Kyllä ne siitä oikenee, jossain vaiheessa. Yhdessä vietetyn ajan lisäksi parasta on ollut ex tempore -sisustusshoppailut kaupunkifillarilla viilettäen ja kaksi mahtavaa, kuumaa kesäiltaa kavereiden kanssa. Ensin torstaina Kaija Koo Hernesaaren rannassa ja perjantaina Uunisaari, Yes Yes Yes Emmin ja Janican kanssa. Oikeasti meinasin kumpanakin iltana tikahtua siihen ihanuuteen, mitä tällä kaupungilla on tarjota <3

Keskiviikkona koittaa lähtö Italiaan, mitä on tietenkin odotettu paljon. Tämän loman paras päätös oli kuitenkin jäädä edes aika pitkäksi pätkäksi ihan kotiin. Miten outoa. 

 

home

Päiväpeittoa etsimässä Mokossa

Processed with VSCO with a4 preset

home-12

Kaija-etkot Löylyssä

home-5

Hernesaaren ranta

Processed with VSCO with a4 preset

home-4

home-6

home-7

Uunisaari

home-8

home-10

Yllättävän hyvä Yes Yes Yes

4 comments so far.

4 responses to “Ihan outo lomanviettotapa”

 1. Karo says:

  Moi! Kysymys tämän postauksen ohi, mutta mitä tykkäsit siitä Novafloorin kalanruotolaminaatista? Oliko laadukkaan tuntuista? Voisitko ajatella sitä ihan ykkösasunnon lattiaan? Sun kuvissa näytti niin kauniilta, mutta jäin miettimään, että onko se kovin “muovisen” oloinen parkettiin verrattuna. Kalanruotoparketti ois unelma, mutta ne on aika kalliita…

  • Eveliina says:

   Moikka! Tykkäsin siitä kyllä kovasti, paras laminaatti, jonka olen nähnyt. Mutta laminaatti on kuitenkin aina laminaatti, ja tuntuma on tottakai kovempi ja muovisempi kuin puussa. Toinen iso ero on siinä, että aidossa puussa kalanruotomuoto on koottu puupalikoista yksitellen, kun laminaatissa palaset on isoja paloja, joissa on vain kalanruodon kuvio. Näinollen kuviot eivät “kohtaa”, kuten aidossa. Kun vain tiedosta, että look on eri, se on ihan ok. Tykkäsin kyllä siitäkin kuviosta kovin. Voisin kyllä harkita ottavani sen ihan oikeasti kotiinkin. Jos jompaa kumpaa pitäisi suositella, suosittelisin silti kuitenkin aitoon panostamista – on se tunne vaan huikea 🙂

 2. Anonymous says:

  Ihana kukkamekko:), mistä se on ostettu:)?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN