Hotellivinkki Toscanaan: Villa Pitiana

pitiana-3

 

Käytiin eilen jälleen The Mall -outletkylässä (Toscanan mahtavista outleteista viimekertainen postaukseni täällä), ja ajeltiin sen jälkeen myös katsomaan sitä hotellia, jossa majoituttiin 11 vuotta sitten ensimmäisellä Toscanan -matkallamme. Silloin löydettiin myös tuo huippumerkkien The Mall, missä ollaan käyty sittemmin aina. Mutta se majoitus! Se oli Villa Pitiana Reggellossa Donninin kylässä, vain parinkymmenen kilomerin päässä Firenzestä. Tällä kertaa piipahdettiin siellä vain ihastelemassa ja drinkeillä, koska illallisaikaankin oli vielä matkaa.

Villa Pitiana on suuri vanha luostarirakennus, jonka tilukset on perustettu 1030-luvulla. Päärakennus kohoaa hiljaisen maaseutukylän mahtavimpana mäen laella. Tunnelma on hiljainen, rauhallinen, ylellinen. Ekslusiivista rauhoittumisen tunnelmaa luksusympäristössä. Ei me muistettukaan sitä ihanuuden määrää!

En tiedä millaisia muut huoneet on, mutta meillä oli silloin todella kiva kaksikerroksinen huone keittiöllä, neljälle aikuiselle. Näkymät vuorenrinteille kaikilta puolin taloa, uskoisin. Uima-allas alempana rinteellä, baarista parasta aperol spritziä ikinä, ja kilometrin päässä yksi niistä toscanalaisista vanhoista kylistä, joissa papat palaveeraa iltapäivisin viikunapuun alla.

Muutaman kilometrin matka ylös vuorenrinnettä koukeroisimpia teitä ikinä vie Vallombrosan kauniille luostarialueelle ja Santinon superkivaan pikkukylään. Kirpparin näköisestä jonkun kodin kellarikaupasta ostettiin nyt upeat nahkaiset mokkasiinit naurettavilla kympeillä ja tavallisesta kahvilasta yhtä hassuilla kolikoilla parempaa pizzaa kuin Suomen parhaimmista pizzerioista saisi hinnasta viis.

Niin, ja se The Mall siinä vuoren alapuolella, ehkä kymmenen kilometrin päässä. Huippumerkkien tyylikäs outlet -kylä, josta ollaan tehty parhaat löytömme ikinä. Nyt sinne jätin typeryyden typeryyksissäni Balenciagan viininpunaisen shopperin superalennuksella. Ei sitä enää harkinnan ja uuden hakureissun jälkeen siellä ollut.

Ja me ollaan muuten ihan kunnossa, Genovassa sillat sortuu. Kauheaa. Aperolin aina tarvitsenkin motarilla ajamisten alle, mutta tämmöinen on kyllä ihan omaa luokkaansa. Liikenne on heikkohermoiselle aika hurjaa paikka paikoin, mutta ei sitä sentään tien sortumista ole uskaltanut pelätä. Ei kyllä pelätä siltikään. Aina voi joskus jotain sattua. Tai sitten ei. Pelkään niin paljon ja niin kaikkea, että olen yrittänyt tietoisesti muuttaa ajatuksiani rennommiksi. Nykyään paremmin onnistuenkin. Turvalliset valinnat siinä tukena eivät tokikaan koskaan haittaa.

 

pitiana-2

pitiana-6

pitiana-4

pitiana-9

pitiana-15

pitiana-7

pitiana-14

pitiana-8

pitiana-13

pitianagrainframe

pitiana-12

pitiana

Villa Pitiana
Via Provinciale Per Tosi, 7, 50066 Donnini, Reggello FI
Toscana

0 comments so far.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN