Tauko viimeinkin

outfitvacay-2

 

Ollaan viimein mökillä pienellä lomalla kaiken ruljanssin jälkeen! Ajatuksena oli kuvailla uutta kotia kaikessa kaaoskomeudessaan tännekin, mutta ei. Tuntuu nimittäin nyt aika ihanalta nähdä muita maisemia. Viime viikko meni lopulta ihan putkeen, vaikka tekemiskasa oli vuoren korkuinen. Stressasin viikkokausia (muistatte varmaan) sitä, miten muuttoviikko tulee menemään. Kurkkua kuristi ja joku istui rinnan päällä öisin, kun ajattelin, miten kaikesta selvitään. Ja ihan konkreettisestikin – kuume kuristi ja hengenahdistus istui, kun sain sen kaamean flunssan vielä juhannuksena!

Maanantain ja tiistain olin ihan kanttuvei, ja vasta keskiviikkona pääsin töihin ja illalla pakkaamaan Töölöä. Viime viikon deadline muutolle syntyi siitä, että se Töölön väliaikaisyksiö piti luovuttaa perjantai-iltana. Uusi asukas muutti sinne lauantaina. Uuteen kotiin ei ollut päivämäärädeadlineja, eikä toisaalta vanhaankaan. Kuitenkin vanhan kodin myyntiin saattaminen oli  venynyt niin luvattoman pitkään, että muutamatkin unettomat tunnit sekin aiheutti.

Putkiremontti oli aikoja sitten valmistunut, mutta kaikki pienet vauriot, joita urakan aikana oli asuntoon syntynyt, vaadittiin korjattavaksi. Ja niiden korjaaminen sujui  h i t a a s t i . . . Lopulta urakoitsija sai kaiken sovitun valmiiksi, ja torstaipäivä käytettiin isäni kanssa sen siivoamiseen samalla, kun Mr. teki ympäripyöreitä päiviä uuden kodin remontoimisen viimeistelyssä.

 

 

outfitvacay-11

outfitvacay-9

outfitvacay-17

outfitvacay

outfitvacay-19

 

Torstaina itkettiin vähäsen sitä, että joutuu lähtemään Töölöstä, mutta ei enää paljoa. Tavarat oli laatikoissa, säkeissä ja muoveissa, eikä tunnelma enää silloin koskaan ole koti. Perjantaina pomppasin orastavan poskiontelontulehdukseni kanssa ylös, söin viimeisen kerran aamiaista Töölön partsilla ja lähdettiin samantien ajamaan kuormia uuteen kotiin. Siinä välissä sain raivarit myös säälle, joka meinasi kaataa vettä meidän ja meidän avolavalla matkanneen muuttokuorman niskaan.

Puolenpäivän aikaan kaahattiin täysiä Kamppiin, jossa välittäjä ja kuvaaja jo odottivat. Päästettiin heidät sisälle ja jatkettiin muuttoa Helsinkiin vartavasten saapuneiden isäni ja veljeni kanssa. Kun Töölö oli tyhjä, jäätiin isäni kanssa siivoamaan ja pesemään sitä, samalla kun Mr. ja veljeni lähtivät purkamaan viimeistä kuormaa uuteen kotiin ja hakemaan vielä toisen Kampista.

Illalla kaikki oli oikeilla paikoillaan, avaimet luovutettu uudelle Töölön-asukkaalle, yhdet puhtaat lakanat löydetty ja sänky raivattu, enkä olisi pystynyt enää mihinkään. Mr. sen sijaan pystyi, en käsitä. Se jatkoi perjantain yömyöhään ja koko lauantaipäivän uuden kodin viimeistelyjä: eteisen ja kylppärin katon maalausta, keittiön saarekkeen fiksaamista, kattolistojen asentamista.. Siksikin, että saisi kaiken remonttikaman pois sieltä asunnosta, jossa koko muu omaisuus jo oli niin, ettei ikkunoja nähnyt!

Lauantaina oli pakko nukkua vähän väliä, ja silloin tällöin purin jonkin laatikon keittiön kaappeihin. Sunnuntaina voimia oli hiukan palautunut, ja käytettiin koko päivä Kampin totaalipesemiseen ja kaikkien pienimpienkin nurkkien korjaamiseen ja viimeistelyyn aivan tip top. Sitä se on nyt, valmiina uudelle omistajalleen, kuka hän lieneekään! (Kurkkaa edellinen postaus ja myynti-ilmoitus täällä!)

Meillä on lomaa tämä viikko, ja jo kauan sitten oli päätetty, että kun tavarat on oikeissa osoitteissa ja pakolliset tehty, me lähdetään näihin maisemiin nukkumaan ja totaalirelaamaan. Sitä siis luvassa nyt muutama päivä. Uuden kodin kaaoksesta viis <3 Siellä se odottaa.

 

outfitvacay-15

outfitvacay-8

outfitvacay-20

outfitvacay-3

outfitvacay-16

outfitvacay-6

outfitvacay-18

outfitvacay-14

Lindex knit, skirt, scrunchie
Swedish Hasbeens shoes
Louis Vuitton & Furla bags

3 comments so far.

3 responses to “Tauko viimeinkin”

 1. Iina says:

  Kommenttini ei koske varsinaisesti tätä postausta, mutta olen seurannut suurella mielenkiinnolla blogissa ja instagramissa sekä uuden asuntonne että Töölön asuntonne remonttia. Olen ostamassa Helsingistä ensimmäistä asuntoani, joka on remppakunnossa, ja olenkin lueskellut teidän asuntojenne remonteista ja saanut siitä inspiraatiota remonttiin. Kiitos siitä, että olet jakanut blogissa tietoa asuntojenne remonteista. Olen huomannut, että olette tehneet molemmissa asunnoissa paljon itse, mutta haluaisin vielä kysyä, onko teillä suositelle jotakin remonttifirmaa tai oletteko joiltakin osin remonteissa käyttäneet remonttifirmaa? Ensiasunnon ostajana itseäni luonnollisesti hieman pelottaaa, että kenen käsiin remontin annan. Olisi siis mukava kuulla suosituksia muilta. Kiitos avustasi ja ihanaa kesää 🙂

  • Eveliina says:

   Heippa! Kiitos ihanasta kommentistasi! Valitettavasti ei ole oikein suositella ketään Helsingistä, koska mieheni on tosiaan tehnyt lähestulkoon kaiken itse, ja se apu, jota olemme tarvinneet, on löytynyt lähipiirin ammattilaisilta Salon ja Turun suunnilta…! Tsemppiä kovasti remonttia ja isot onnittelut uuteen kotiin! Vähän rankkaa se on, mutta palkitsee lopulta! 🙂

  • Eveliina says:

   …tsemppiä remonttiin, piti sanomani siis 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN