Uuden kodin moodboard

featured

 

Pinnailen nykyään aivan villinä. Siis ihan hullunkiilto silmissä. Aamuin, illoin, öin, bussimatkoilla, kassajonoissa, missä vain Pinterest. Koska nyt on sellainen epätodellinen tilanne, että tyhjänä on unelmien koti ja edessä pelkkiä valintoja ja uusia hankintoja. Tuntuu kummalliselta, väärältäkin – ollaankohan nyt ollenkaan ansaittu tällaista iloa ja onnea. Monen asian eteen täytyy jatkossakin kursia pennosia kokoon vuosia, mutta osa hankinnoista on pakollisia.

Nykyisiä huonekaluja tulee menemään mökille, ettei sinnekin tarvitse heti ostaa kaikkia uusia. Lisäksi tässä kodissa on ne seinät ja raamit, joita unelmieni design -hankinnat on vain odottaneet. Nyt ne on, ihan tässä, olemassa. Mitä siis, jos pilaankin kaiken? Tuleekin ihan huono? Siispä pinnailen kuin viimeistä päivää. Jos voisin absorboida näiden tunnelmien luojien mielenmaailman vielä jollakin muulla tavalla, sen tekisin. Nyt yritän vain kylpeä kuvissa ja imeä niistä kaiken.

Ennen ihastuin johonkin esineeseen, ja pinnailin ideoita juuri siitä. Nyt pinnailen myös toisinpäin: tunnelmia ja tunteita, olotiloja, joita kuva herättää, riippumatta siitä, mitä asioita ja esineitä kuvassa on. Ja ihmeellisiä asioita niihin onkin eksynyt.

 

db0a28e31460d3ed566fd2ab9e7e3375

Runsautta. Paljon asioita, värejä ja tyylejä päällekkäin ja pinoittain, silti sulassa sovussa. En olekaan minimalisti ja konmaristi? Tai ehkä konmaristi, mutten minimalisti. Valkoisen aikakausi on päättynyt. (Kuulitte sen sitten ensin minulta!)

Pinterest – Interiors / inspired

0f2cc545c938f09211244524a7a00a04

 

 Retroasioita. Mitä ihmettä? Minähän inhoan retroa. Toisaalta tuttuuksiakin: marmori, kalanruoto, musta, pehmeä vaalea.

Pinterest – Interiors / inspired

b6ae8cdd663598ac2f96ab9d208aff00

 

Jänniä juttuja. Näitä himoitsen. Jotain kummallista, erikoista, järisyttävää, mylläävää! Jotakin, mistä itse aina ajattelee kotiin tullessaan, että vitsi miten outo ja hauska! Ja mistä ihmiset ihmettelisivät, että mikä tuo on, mitä ihmettä se tuossa tekee, onpa outo ja hauska! Tuommoinen kultainen pallo vaikka.

Pinterest – Interiors / inspired

d6af0ce0eef32f6f6daf2121d1690f16

 

Taas retroa. Niin retroa! Ymmärrettävä se on, pidän siitä. Ja päiväpedit! Nahkaiset päiväpedit! Olen kehittänyt niistä pakkomielteen. Minulla on kokonainen pinterest -kansio päiväpedeille. En tosin edes tiedä, mitä niille kuuluu tehdä. Nukkua? Istua? Katsella. Minä luulen, että katsella ja ihastella.

Pinterest – Daybeds / obsessing

 

0e4d7b6d0bad54e1ed8d25cc62e54030

 

Taidetta. Taidetta sinne haluan. Taiteenkeräilyelämäni ensimmäinen päivä on viimein takanapäin, kun reilu vuosi sitten ostin sen Boscon, jota vieläkin hykertelen. Nämä on pitkän ajan haaveita, kuten antiikki. Ei voi kaupasta hakea. Pitää etsiä, tuskastua, ahdistua ja sitten löytää. (Ps. hello jälleen marmori ja kalanruoto..)

Pinterest – Kitchen / for the next home

 f2a4b703c78d4d56870c490414a16fb3

Se ultimate -keittiökuvani olikin jo edellispostauksessa, jossa kerroin keittiösuunnitelmista. Tässä kakkoskuva keittiölle. Päätettiin muuten juuri kääntää takkiamme: otetaankin keittiön tasoihin aito marmori, haittatekijöistä viis! Ei ne korvikkeet vain pääse ilmeessä lähellekään samaan. Ja ajatelkaa – Carraran marmori on halvempaa kuin keraaminen tai komposiittinen jäljitelmä! (Kukkuu taas, kalanruoto ja marmori, yllätyys!)

Pinterest – Kitchen / for the next home

2fe010f3c7b3620e4d6a4fa63115d5cb

 

Tässä on sitten the ultimate kylppärikuva. Sitten, kun putkari uuteen kotiin koittaa, sinne tulee täsmälleen tällainen. Okei, neliöitä on meillä ehkä kaksi ja tässä kaksitoista, mutta tiedätte, mitä tarkoitan. Samat elementit, kuin muualla asunnossa, mutta toisinpäin. Puu nousee lattioiden sijasta kattoon ja kalusteeseen, marmori kääntyy seinässä valkoisen sijasta mustaksi, ja seinät ovat sitten valkoista marmoria. Hana tosin messinkiseksi kuten keittiössä, toim. huom.

Pinterest – Bathroom / for the next home

 

efcf269316bf2789459a76eff9269e0a

 

Valaisimet. Valaisimet, v a l a i s i m e t, valaisimet, ah! Mitä suurimmassa määrin taidetta, ja ykköshimotuskohteeni parhaillaan. Valaisimista on tarkat haavelistat, ja jatkuvasti päivittyvä oma Pinterest-kansionsa. Omistetaankin jo muutama unelmavalaisin: neljä upeaa ja tunnerakasta kristallikruunua sekä yksi pieni kristalli-messinkiriippu kultaisella johdolla. Kaikissa iso muistoarvo, kaikki täydellisiä.

Seuraavat hankinnat on modernimpia kaikki. Flosin valaisimet ylipäätään on huikeimmista huikeimpia. Tämä IC lights -sarja on hankintojen kärjessä. En vain ole osannut vielä päättää, tarvitaanko ensimmäisenä kattoversio, jalkalamppu vai näitä pienempiä pöytäversioita. Itsekin muuten ihmettelen, miten monta näyttävää valaisinta 70 neliöön saa mahtumaan. Laskin kymmenen!

Pinterest – Lighting / I want

kirjahylly

Tunnelmien etsiminen kuvista on helppoa. Valaisinten, keittiön ja kylpyhuoneen kanssa myös tarkat valinnat, ja se, mistä ne hankkia, on aika helppoa. Tosi tosi tosi vaikeaa on etsiä olohuoneeseen juuri niitä esineitä, joista tuo tunnelma syntyy! Niitä täsmälleen oikeita. Sohva, kirjahylly, sohvapöytä, tv-taso, matto ja rahi aiheuttavat parhaillaan harmaita hiuksia. Etenkin kirjahylly, koska se on pakko hankkia ensin. Vanha kirjahyllymme jää Kampin -kotiin, koska se on kiinteäksi sinne rakennettu.

Uuteen kotiin haluan avohyllyn, mutta mitää muuta en tiedäkään! Ihan super-super vaikeaa. Mutta Pinterest -kansio sillekin asialle löytyy. Siellä ei vaan vieläkään ole täydellistä. Aina välillä rakastan valkoisia tai mustia String -hyllyjä, aina välillä inhoan. (Mr. inhoaa ihan koko ajan.) Voi olla, että laitetaan tuollaiset tavalliset ns. varaston hyllyt vaan, ensi alkuun ainakin?

Pinterest – Bookshelves / finding a solution

4 comments so far.

4 responses to “Uuden kodin moodboard”

 1. Myös valaisinten ja kalanruotoparketin ystävä says:

  Ilahduttavaa lukea tällaista ryöpsähtelevää ihkuttelua. Tykkään tosi paljon kirjoitustyylistäsi. Valaisimia mahtuu aika paljon pieneenkin kotiin. Olen tullut siihen tulokseen, että tarpeellisten lisäksi voi hankkia silmäniloa ja erilaisia tunnelmia. 🙂

  • Eveliina says:

   Eikä mikä kuvailu! Ihan mahtavaa, kiitos paljon! 😀 hei no niinpä! Valaisimet on upeita!

 2. Taru says:

  Me otettiin uuden kodin saarekkeeseen aito marmori uskomatta oikeastaan sitä, mitä kuultiin sen vaikeudesta. Meillä on aina ollut puutasot ja niitäkin haukutaan vaikeiksi – eivätkä todellakaan ole! Helpoimmat tasot ikinä, kun öljyää kunnolla! No marmori sitten osoittautuikin vähän hankalammaksi, nimittäin onnistutiin jo ensimmäisen viikon aikana saamaan siihen pieniä tahroja. Meillä on mattahiottu Carrara marmori ja tahrat näkyvät valoa vasten vähän. En kuitenkaan vaihtaisi sitä vieläkään pois, enkä mihinkään “sen tyyliseen”, vaan rakastan marmorin elävyyttä ja aitoutta. Erityisesti tummien kaappien kanssa se on ihan ässä. 🙂 Eli hyvä valinta, mutta muistakaa suoja-aine ja oikea asenne niihin tahroihin, ne tarkoittaa vaan sitä että keittiö on hyvässä käytössä.

  • Eveliina says:

   KIITOS todella paljon tästä kommentista!! Näin minäkin uskoin, mutta tosi tosi hyvä kuulla rehellinen mielipide sellaiselta, jolla tämä oikeasti on käytössä. Ajattelin nimittäin viime hetkissä ihan samaa: puu se vasta arka voikin olla, ja miten kauan onkaan elelty edellisessä kodissa tammitasojen kanssa. Auttaisikohan marmori kiiltävänä, sitä aiotaan koittaa? Ja tosiaan, jälkiä sitten tulee, jos on tullakseen. Kunpa löytyisi tooosi isokuvioinen pala sitten meille, niin aina vain näkyisi jäljet vähemmän 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN