Keittiön remonttikuvia ja uuden keittiön piirustukset

keittioremppa-4

 

Remontti on tämmöisessä vaiheessa, keittiösuunnitelmat valmiit, ja keittiö tilattu! Päätökset oli yllättävän helppoja. Niin helppoja, että tietenkin, tietenkin olen viettänyt jo myös öitä ja päiviä murehtien mitä kaikkea muuta mahtavaa olenkaan missannut. Olisiko ollut jotain vielä kivempaa, vielä ihanampaa.. Tuntuu, että joka nurkan takana olisi! En kestä näitä karkkikauppoja, kun on  k a i k k e a. Luotettava kuitenkin on siihen, että kyllä me mietittiin myös muita vaihtoehtoja, ja joka kerta vertaillessa tämä kombo voitti.

Ulkonäön puolesta lähtökohtia oli kolme:

 • ei valkoisia kaappeja
 • kaikki tasot marmoria
 • messinkinen hana

 

keittioremppa

keittioremppa-3

keittioremppa-5

keittioremppa-6

keittioremppa-7

keittioremppa-8

 

Mattamusta kaapinovi oli valinta aika oitis – vaikka tummansinisiäkin pyöriteltiin pieni hetki…! Messinkiset vetimet mietitytti pitkään, mutta päädyttiin vetimettömiin oviin. Opittiin, että aito marmori on keittiössä liian herkkä, joten tasot tulevat olemaan marmorin kaltaista komposiittia tai keramiikkaa. Valkoista, mahdollisimman isolla ja ilmeikkäällä kuviolla.

Myös välitilaan tulee yksi iso laatta samaa tavaraa – ei laattoja tai lasia. Tasojen paksuus on vielä mietinnässä 12 mm, 20 mm ja 30 mm välillä. Samoin itse taso on viimeistä päätäntää vaille valmis, mennään mahdollisimman pian katsomaan livenä isoja paloja. Ja hyvä on, myös vihreä marmori kiehtoo hullulla tavalla vieläkin koko ajan…! Luulen kuitenkin, että valkoiseen päädytään. Keittiön nurkassa ei ole ikkunoita, joten en halua kolosta liian tummaa.

Tämän refernssikuvan kiikutin suunnittelijalle. Että tämmöinen täsmälleen, kiitos. (Huomaa lattia ja kaikki, ah! Mistä vaan saisi tuon yläkerran…)

 

 

284100a4d980219f4ae049b45f873b5d

Referenssikuva Pinterest-kansiostani Kitchen / for the next home

Kaikki muut reunaehdot saneli itse tila. Se on pieni. Apua, miten pieni. Tuntuu, että pienempi kuin meillä Kampissa, eikai pienempi kuin täällä yksiössä?! Ehkei sentään, mutta ei kyllä kaappeihin norsuja piilotella. Purettiin vanhasta keittiöstä kaikki, mitä purkaa voi, joten tilaa tuli toivotulle saarekkeelle. Putkilinja just tasan keskellä saareketta ei ollut kiva yllätys. Keittiösuunnittelijat tekivät kuitenkin taikoja, ja ratkaisusta saatiin niin hyvä kuin mahdollista. Ja aika hyvä tulikin!

Tolppaan on tulossa myös pistorasioita, sekä joku vähän teollisuushenkinen, nivelvarsinen musta valaisin. Olen katsellut Artemiden Tolomeo Mini Paretea, mutta siinä on aina kromin värinen kiinnike? Eilen löysin Louis Poulsenin NPJ:n, mikä tällä hetkellä tuntuu oikealta valinnalta.

Palapelattiin tosi pitkään erityisesti sitä, paljonko keittiöseinää voi venyttää eteiseen päin. Selvää oli, että jonkin verran on pakko, mutta yhtä selvää se, että yhtään senttiä liikaa ei. Teipattiin lattiaa merkiksi, pinottiin kulmaan tavaraa ja kokeiltiin, jääkö tilaa kulkea. Senttimäärillä pelattiin tiskikoneen kokoa ja lieden reunaan jäävää tilaa millilleen. Uskon, että ratkaisu on nyt hyvä: isompi tiskikone, eikä kaappia enää lieden oikealle puolelle.

Keittiö1

Keittiö2

 

On aina jotenkin ihan häkellyttävä ja mahtava hetki nähdä piirroksia valmiista lopputuloksesta just siinä omassa tilassa! Keittiö tilattiin Noblessalta, josta ollaan aina saatu ihan mahtavaa palvelua. Salla Nordman on tehnyt jo nyt ihan huipputyötä tuntejaan säästelemättä, eikä voitaisi tyytyväisempiä olla!

Kodinkoneisiin ymmärrettiin onneksi myös käyttää jonkin verran aikaa. Ollaan Kampissa oltu niin älyttömän tyytyväisiä huippulaatuisiin koneisiin, että tiedetään niiden maksavan itsensä arjen sujuvuutena takaisin monin verroin. Valittiin niin hiljainen tiskikone kuin mahdollista, niin iso jääkaappi ja pieni pakastin kuin mahdollista, ja mustaakin mustemmat uuni ja liesi. Kaikki ilman ylimääräisiä nippeleitä – kodinkoneet saa olla kodinkoneita eikä lentokoneita. Ärsyttää vaan vilkkuvalot, banaaninkuorimakoneet ja älyhilinippelit.

Samasta paikasta tilattiin myös vaatekaapit. Kuvat hiukan hämää: vaatekaapit on oikeasti metrin verran kauempana vessan ovesta, eivätkä ihan noin lähellä keittiötä siis.

 

Keittiö3

 

Keittiö tulee kuukauden päästä, ja siihen mennessä on saatava kaikki kuntoon muualla! Nimittäin keittiön jälkeen voisi jo muuttaa. En kestä!

 

6 comments so far.

6 responses to “Keittiön remonttikuvia ja uuden keittiön piirustukset”

 1. Annu says:

  Hyvältä näyttää, kuten blogisi muutenkin! Noblessa on huippufirma – otimme heiltä oman keittiömme ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä.

  Jos tuo putkikotelo häiritsee, niin oletko harkinnut koko kotelon päällystämistä peilillä? Saattaa kuulostaa ensihätään kasarilta, mutta oikealla peilin värillä (näitähän on monenlaisia) voisi olla klassinen ratkaisu. Se häivyttää kotelot yllättävästi.

  • Eveliina says:

   Kiitos, ihana kuulla! 🙂 hei ei ole tullut mieleenkään! Mieletön idea, kiitos!

 2. Anna says:

  Tuleepa upea! Toi mattamusta ovi on niin tyylikäs ratkaisu, kokonaisuus kestää varmasti myös hyvin aikaa.

 3. -s says:

  Hei! Harkitsitteko L-mallista keittiötä? Olisiko niin saanut enemmän taso- ja kaappitilaa keittiöön? Ja ehkä väljyyttä ruokapöydän ympärille? Kuvissa voi kyllä mittasuhteet hämätä, mutta saareke vaikuttaa jäävän aika nysäksi ja kaikenlisäksi tolppa halkoo keskellä?

  • Eveliina says:

   Moikka! Emme, koska kylpyhuoneen ovi siirtyy myöhemmin tuolle keittiön vapaalle seinälle. L-muoto olisi myös poistanut saarekkeen, joka haluttiin. Saarekkeessa kasvosuunta on ikkunoihin päin, eikä kaikki työskentely tapahdu nenä seinää vasten 🙂 Saareke on 120 cm leveä ja noin 90 cm syvä muistaakseni, joten tilaa on mielestäni oikein hyvin 🙂 Tolpalle ei mahda mitään. Se olisi jäänyt tuohon paikkaansa minkä mallisessa keittiössä tahansa, tosi harmi 🙁 Nyt se kuitenkaan ei häiritse sentään lattiatilaa erikseen, kun saareke on tällä paikalla muutoinkin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN