Ihana toukokuu ja sen parhaat

instakuva

 

Mikä mieletön toukokuu me ollaankaan saatu! Tuntuu kuin se talven kuorma, josta vielä täällä Thaimaassakin puhuin, olisi tosiaankin kadonnut harteilta. Viittasin silloin kuorman keventämistä miettiessäni vähän bloginkin hiljenemiseen. En kuitenkaan ainakaan vielä ryhtynyt mihinkään kovin dramaattiseen, koska huomasin olotilan keventyneen itsestään. Tykkään tästä hommasta, mutta tarvitsin ja ehkä vielä tarvitsen vähän vähemmän intensiivistä jaksoa tämän kanssa. Se on tässä toukokuun aikana oikeastaan vain tapahtunut. En ole juurikaan miettinyt blogia ja kuvaamista niin paljon kuin ennen, joten iso kamerakaan ei ole ollut jatkuvasti mukana.

Koko kulunut kuukausi on tuntunut ihan lomalta, vaikkei siitä ole vielä tietoakaan. Meille on kehittynyt ihan uusia rutiineja, niinkuin lomapäivinä tiedätkö. Sitä herää jossain palmun alla ilman kelloa, venyy pitkälle aamiaiselle, siitä rannalle, päikkäreille, illalla lämpimässä ilmassa hyvälle illalliselle ulkoilmaan kevyissä mekoissa ilman meikkiä ja sama homma uudelleen. Toukokuun arki tuntui ihan samalta, vaikka töitä olikin. Meillä ei ole verhoja, joten aurinko herättää ennen kuutta, aamiainen, jo lämmenneessä ilmassa töihin, ja normaalien rutiinien jälkeen uuden kodin remppaan ja illaksi takaisin aurinkoon Töölöön. Viikonloppuihin ollaan uskomatonta kyllä niihinkin saatu mahtumaan täydellistä rentoilua ja maksimaalinen kahmaisu ulkoilmaa.

Toukokuussa parasta oli ainakin nämä:

 

parastatoukokuu-7-side

parastatoukokuu-19-side

 

Helsingin jäätelötehtaan neljäs piste on lähestulkoon kotiovella. Kesän missioni onkin maistaa kiskan jokaista makua. Jätskikiskareissu onkin ollut monen myöhäisen arki-illan ex tempore -juttu. Vielä reilu puolet mauista jäljellä! 😀 Ihaninta silloin on mennä rantakallioille syömään megaiso pallo (Helsingin jäätelötehdas ei todellakaan pihtaile), katsella tyyntä Taivallahtea auringonlaskussa, kotia lahden toisella puolen, veneitä ja rantalintujen touhuja. Luonnon seuraaminen on muutenkin jotenkin niin rauhoittavaa. Kuten vaikka sekin, miten noiden muuten samanlaisten iltojen värit onkin joka kerta niin erilaiset. Persikkaa, pinkkiä, liilaa, sinistä, mitä tahansa.

 

parastatoukokuu-side

laiturilla-side

 

En voi sanoin kuvailla miten ikävä tulee Töölön liikuntamahdollisuuksia. Katkaistiin meidän salisopimukset kaupungilta ajat sitten, kun käydään nykyään vain taloyhtiön omalla salilla. En ole vielä koskaan törmännyt siellä keneenkään muuhun! Otan aina pikkukajarin mukaan ja kuuntelen podcasteja yksikseni siellä. Lempparini on Alexan ja Lindan Nonsense ja muunmuassa Jenni Rotosen Afterwork. Tykkään myös Modernisti Kodikas -bloggaaja Kertun Designtarinoita -podista.

Töölön rantojen lenkkimaisemat on aina olleet lemppareita Kaivarin rannan lisäksi, mutta sanomattakin selvää, että ollaan nautittu niistä täysin iloin tässä asuessamme. Yksi päivä näin, kun joku oli joogaamassa aamuauringossa yksinäisellä laiturilla, ja hetioitis tein saman. Aamujumpat täällä, ah!

 

parastatoukokuu-33-side

parastatoukokuu-13-side

mattolaituri-2-side

 

Ollaan käytetty myös hyväksi kaikki mahdollisuudet syödä ulkona, sanan kaikissa merkityksissä. Ollaan roudattu monet ruuat etenkin viikonloppuisin suoraan ovesta ulos kalliorantaan tai sitten koluttu Helsingin terasseja. Hampton Bay oli uusi tuttavuus (ihan ookoo, kiva paikka ja jees ruoka), Mattolaituri nyt taas on, ah aina ihana.

 

parastatoukokuu-16-side

parastatoukokuu-2-side

 

Omatkin terassit on olleet suurella kulutuksella. Meillä ei Kampissa ollut mitään parveketta tai ulkotilaa. Viimeisinä vuosina aloin kaipaamaan sellaista paljon, ja huomaan olleeni oikeassa. Tykkään meidän pienestä Töölön -parvekeesta ihan mielettömästi, ja ähellän joka ilta nojatuolin sen oven ääreen lukeakseni tai blogatakseni. Tuoli ei mahdu ovesta ulos, mutta ei se haittaa. Kun varpaat on tuolilla parvekkeen puolella ja nojatuoli sisällä, olo on melkein kuin olisi partsilla.

Uudessa kodissa taas on aivan tajuton kattoterassi, jota sitäkään kukaan ei koskaan käytä! (En käsitä, mikä näillä ihanilla paikoilla asuvia ihmisiä vaivaa – eivät käytä näitä taloyhtiöiden herkkuja, hullut!) Ollaan sielläkin vietetty jo monta pitkää aurinkopäivää ja -iltaa yleensä skumpan ja kaikenmaailman herkkujen äärellä, vaikka itse asunnossa ei vielä asutakaan. Yksikin hauska lauantaipäivä vaelleltiin ystäväni kanssa terassilta toiselle, tämän ollessa yksi niistä, ja parannettiin maailmaan niin paljon, että tuntui kuin talven taakat olisi kerralla kursittu kokoon ja pois mun elämästä. Sama tehtiin äidin kanssa viikon päästä. Sanoinkuvaamattoman hyvä tunne.

 

parastatoukokuu-27-side

 

Lukeminen on tehnyt mut viime aikoina niin onnelliseksi. Olen niin iloinen, että olen aloittanut tämän harrastuksen taas, ja että ystäväni viime vuonna keksi ehdottaa kirjakerhoa. Luetaan yhdessä sovittu kirja noin kerran kuussa, ja sitten kokoonnutaan jonnekin kirjan maailmaan liittyvään paikkaan Helsingissä juttelemaan siitä, ja yleensä syömään hyvin. Ollaan nähty jo Strindbergin iltapäiväteellä, japanilaismeinigeissä sushilla, Sörnäisten baareissa (jotka oli kaikki täynnä, niin piti mennä Rivieraan, mutta sekin oli kiva) ja Harjutorin saunassa. Yhden thaikirjan jälkeen kutsuin tytöt meille, ja tein currya.

Kirjakerhon kirjojen lisäksi luen hullun lailla kaikkea muutakin. Juuri lopetin Gerda Rytin elämäkerran, ja nyt on heti hankittava Risto Rytin vastaava. Hetki sitten luin myös Veitolan. Jysäytti muuten aivan lekalla päähän, parasta lukemaani pitkiin vuosiin. Toiseksi paras kevään lukukokemus on ollut Maaret Kallion Lujasti lempeä. Kirja, jollaiseen en uskonut ikinä tarttuvani, ja joka jätti täyden, hyvän ja hämmentyneen levollisen tunteen. Veitolan lisäksi ainoa kirja, jonka olen koskaan halunnut lukea heti alusta uudelleen, kun viimeinen sivu on loppu. Voisin tehdä kirjoista postaustakin jossain vaiheessa, jos kiinnostaa!

 

parastatoukokuu-3-side

parastatoukokuu-6-side

parastatoukokuu-22-side

 

Asuja ei ole tullut kuvattua yhtään. Teki mieli kuitenkin niitä vähän taltioida, joten olen nappaillut kunnon old schoolina joskus aamuisin ainakin työasuista ihan peiliselfieitä. Niistä saa tänne kohta koko kokoelman 😀

Lähimmille ystäville ja perheisiin on myös syntynyt viime aikoina kauheasti vauvoja. Me ei olla lapsi-ihmisiä lainkaan, mutta nämä kaikkein lähimmät pienet perheet kyllä kolahtaa sydämeen, rakkaita ovat kaikki. Yhtenä ihanana lämpimänä iltana meitä pyydettiin jälleen kunniatehtävään, ja siksi vaaleanpunaista kaikkialla <3

 

parastatoukokuu-26-side

 

Iso asia on ollut koko ajan hienosti etenevä uuden kodin remontti, ja uusi koti ylipäätään. Tuntuu, että sieltä kaikki kuvat on tässä vaiheessa ihan samannäköisiä, joten ei niitä tällä kertaa sen enempää 😀 Vaikka kuviin ei edistystä paljon saakaan, tapahtuu siellä joka päivä niin paljon, että kohta on oikeasti valmista. Oikeassa kuvassa näkyykin jo, että viimeisiä viedään: keittiö saapui eilen! Siitä lisää taas hetken päästä ihan omine postauksineen.

Toukokuu, olit ihana. Kesä, I love you already <3

6 comments so far.

6 responses to “Ihana toukokuu ja sen parhaat”

 1. 101Dalmatialaista says:

  No ihana postaus <3

 2. Kapteenska says:

  Ihana toukokuun ylistys!
  Ja parempaahan ei ole, kuin kesäaamut. Ja kesäpäivät. Ja -illat ja -yöt. Oikeastaan kaikki yhdyssanat, joissa on kesä:)

 3. Sanna says:

  Mistä paikasta saa noin hyvännäköisiä aamiaislautasia? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN