Haikeus lähteä Töölöstä ja parhaat yksityiskohdat pikkukodista

details-6

 

Tämä Töölön -koti löysi heinäkuun alusta hyvän vuokralaisen, ja se huoli on nyt mielestä poissa! Uusi koti etenee jopa odotettua nopeammin, ja entisessäkin kodissa alkaa olla putkiremontti valmis! Viimeistelyt vielä, ja se tulee myyntiin. Siellä ollaan asuttu tätä ennen koko Helsingissäoloaikamme, eli kahdeksan vuotta. Haikeus tulee varmasti viimeistään silloin, kun siitä pitää luopua oikeasti, mutta yllättävä haikeus on iskenyt jo nyt. Nimittäin tästä Töölön -kodista!

Tarkoitus oli olla kiintymättä tähän. Ollaan kuitenkin viihdytty niin hyvin, että se on tosi vaikeaa. Asiat ovat loksahtaneet täällä paikoilleen, ja kaikki vain toimii. Kun päätös vuokraamisesta syntyi, olin jonkin aikaa siitä meille itsellemme ihan vihainenkin. Viime syksy kun ei ollut parasta aikaa muutenkaan, ja tämän remontointi vei kaiken energian ja jaksamisen äärirajoille. Suoraan sanottuna ei oltaisi tehty sitä niin perusteellisesti, jos oltaisiin tiedetty, ettei kuitenkaan myydä tätä. Että oliko oikeasti järkeä puskea niin mielenterveyden rajamailla sitä viime syksyä.

Ajatus on kuitenkin jo hälvenemässä. Pääasiassa siksi, että asunnon voi jättää ihanalle vuokralaiselle, joka tuntuu todella arvostavan kaikkea, mitä asunnossa on tehty, ja joka varmasti pitää siitä hyvää huolta. Toiseksi, meidän ihan oma asuminen on ollut täällä niin viihtyisää ja ihanaa siksi, että tehtiin kaikki niin perinpohjin. Kolmanneksi, se oli hyvääkin aikaa se syksy – opettavaista monin tavoin. Tehdä yhdessä ja jaksaa painaa se niin lyhyessä ajassa kahdestaan läpi samaan aikaan, kun niin moni muukin asia lykkäsi painetta meidän elämään. Että kappas, tuommoiseenkin sitä pystyy.

Töölön-koti on siis antanut meille paljon enemmän kuin osattiin ajatellakaan. Siksi itse asiassa tuntuukin hyvältä saada pitää se. Päätös tietää tiukkoja taloudellisia aikoja useiksi vuosiksi, mutta uskon, että se kannattaa.

Jo alkuvuonna yksiön valmistumisen ihastuksissani kuvasin pieniä ja isoja yksityiskohtia, jotka tässä kodissa on hykerryttäneet ja ilahduttaneet ihan ihmeesti joka päivä. Olen muistanutkin nyt käyttää kunnolla aikaa myös uuden kodin pienimpienkin yksityiskohtien valitsemiseen, koska tämä oli niin tuoreessa muistissa.

No lattia. Se nyt on <3 En todellakaan ole kyllästynyt kalanruotoon, ja sitä tosiaan on uudessa kodissakin kaikkialla. Täällä Töölössä lankku on selvästi leveämpää ja väri vaaleampaa. Aivan täydelliset juuri tänne!

 

details-5

 

Asetelmasta tulee mieleen jotain älytöntä, kuten kuivuneita kukkia ja yhtä kuivattuja lintuja aseteltuna vanhalle pöydälle antiikkisten silmälasien ja appelsiinin kanssa. Yök. Kai tätä esineiden kokoelmaa ikkunalaudalla voi kuitenkin sellaiseksi kutsua. Iskin siihen vähän kaikenlaista, kruununaan Iittalan erikoinen karahvi ja Hong Kongista ostamani rukousnauha, joka on jostain syystä yksi lempiesineistäni.

 

details-4

details-2

 

Keittiön aamiaispöytä on jotain niin ihanaa, etten vain lakkaa hämmästelemästä sitä. Se oli vahinko, jonka olemassaolo huomattiin vasta, kun kaikki oli valmista! Täällä siitä lisää.

 

details

 

Ehkä hassuin yksityiskohta, jota ihan oikeasti sitäkin ihastelen joka päivä, on nahkaiset vetimet eteisen yläkaapeissa. Ettäs keksinkin jotain noin kivaa tuohon! Merkillisellä tavalla ne on täydelliset nimenomaan tämän talon, rakennuksen aikaan ja henkeen. Ovat muuten Ikeasta. Ihan loppuunmyydyt yhteen aikaan, tilattiin oikein.

4 comments so far.

4 responses to “Haikeus lähteä Töölöstä ja parhaat yksityiskohdat pikkukodista”

  1. alma says:

    Mr & sä ootte aivan Mieletön tiimi näissä rakennus ja remppaproggiksissa(kin) ! Ihailen.

  2. Tiinuli says:

    Ihanalta näyttää! 🙂 Mistä tuo valkoinen tarjotin/alunen siinä ikkunalaudalla on? Olisi aikalailla sellainen, jota etsin..

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN