Dronekuvia mökiltä ja rakennusväsymyksen loppu

DCIM/100MEDIA/DJI_0635.JPG

 

Meillä on mökillä oikeastaan vain kaksi naapuria. Yksi viistosti takana, kapean saaren toisen puolen rannalla metsän takana, ja toinen vieressä samalla rannalla. Mikä tuuri, että molemmissa asustaa niin mielettömän ihania ihmisiä! Jo ollaan saatu apua rissapyörän vetämisessä kalliota pitkin takan tulon aikaan, kylmää roséeta terassilla toisten luona, iloisia ihmettelijöitä meidän edistymiselle tupsahtelemaan milloin mitäkin polkua metsästä, auttaa puiden kaatamisessa kun meillä on moottorisaha, ja tähyillä aina venettä rannassa ja lippua salossa, onko naapurit paikalla.

Myös yksi pelästys, kun toisia ei kuulunut pitkään aikaan – kävi ilmi, että juhannuksena pelastusharjoitukseksi luultu helikopterikäynti olikin tosi – naapuri oli pudonnut katolta kalliolle, eivätkä he päässeet saaristoon moneen kuukauteen. Ai että miten pelkään juuri jotain tuollaista. Toisaalta mikä helpotus, että apu oikeasti tuonnekin noin hienosti tulee. Ei sinne ole vielä kukaan jäänyt, sanottiin Turun ensiavustakin minulle, kun kerran soitin nilkkanyrjähdyksestäni. En muista, miten se nyt helikopterijuttuihin meni, en sentään tunnusta sellaista kyytiä nilkalleni anoneeni! Mutta sillä lausahduksella useinkin mieltäni rauhoittelen.

Haaveilen siitä, kun saadaan kutsua mökkinaapureita ex tempore -mustikkapiirakalle ja sille roséelle, taivastella yhdessä vuoden kiertokulkua, jäiden lähtöä, hyljettä, sadetta, aurinkoa, myrskyjä, kesäpäiviä, joulunviettokuulumisia, sitten kun mekin voidaan siellä oikeasti oleilla. Eteläpuolen naapurien isoon perheeseen kuuluu myös bloggaaja Lina, jonka instasta (@lineriets) olen bongaillut hauskoja dronekuvia. Kun huomasin heidän olevan mökillä pitkästä aikaa, heitin että snälla du, jos et ole kiireinen, lennättäisitkö dronen ihan hiukan meidänkin rantaan…!

Jo ihan kohta sain mielettömän paketin kuvia ja videoita meidän mökistä ja ympäristöstä ilmasta käsin kuvattuna! Ihan pompahdin, miten ihanaa. Ei tunneta vielä hyvin, mutta silti ihmiset tekevät tällaisia mukavia asioita toisilleen. Se tuntuu niin hyvältä.

 

DCIM/100MEDIA/DJI_0626.JPG

DCIM/100MEDIA/DJI_0631.JPG

DCIM/100MEDIA/DJI_0627.JPG

 

Tuo ruskea alue keskellä on kaislikkoa! Pitäisikö se raivata pois, niin kesällä vesi olisi noin paljon lähempänä taloa? Mutta miten sen saa pysymään poissa? Vielä ei olla viitsitty. Toisen tontin lahdesta sen Mr. kyllä teki ensimmäisenä vuonna, ja se on jäänyt näyttämään tosi nätiltä. 

 

DCIM/100MEDIA/DJI_0630.JPG

 

Vilkas väylä. Vielä ei, mutta kunhan kesä koittaa. Silloin siitä saa hätäpäissään soutaa läpi, ettei jää porhopaattien potkureihin. 

 

Muistattehan, kun olen moneen kertaan kesästä saakka maininnut, että jokin stoppi tuli saareen matkustamisessa minulle kesällä. Ei itse saareen, tuohon paikkaan, sinne kuuluu kumminkin sydän. Siihen rytmiin, arkeen, joka silloin oli päällä. Siihen matkustamiseen ja toisen työn tekemiseen työviikon päätteeksi. Siihen, että viikostamme vietettiin aina kolme tai neljä päivää toisten tiloissa, hyyryläiset, muuttokuorman kanssa. Pakkaamista ja purkamista, aina liian vähän aikaa. Sitä etenkin. Vuoren kokoiseksi harmiksi nousi se, että kaiken sen vaivan jälkeen aikaa oli aina ihan liian vähän. Pienet tunnit siellä painia, ja sitten kotiin. Edistyksen jäljet välillä niin harvassa. Uuvuin siihen vähän.

Luulin päässeeni pienellä tauolla, mutta tarvittiinkin isompi. Nyt on aidosti sellainen olo, että siihen jaksaa ryhtyä taas. Nimittäin mitään helpotusta tuohon edellä kuvailemaani ei ole tulossa, rytmin on pakko olla sama. Töistä ei edelleenkään päästä olemaan siellä yhtään kauempaa kuin viikonloput, satunnaiset taistellut etäpäivät, aina sovitellut arkipyhät, lomapätkät sitten tietenkin. Matkustaminen on samaa, työ samaa, ei-omissa tiloissa asuminen samaa. Se loppuu kuitenkin vasta, kun mökki on valmis. Sitten jäljellä on enää matkustaminen. Se on jo lomaa, aina. Loppuu tällainen pakkaaminen, aina vuoteen sijaaminen ja purkaminen. Kaiken voi jättää, vaatteet kaappeihin, lakanat omaan sänkyyn.

Sitä kestää sitten loppuelämän. Siksi tämän lyhyen jakson ennen sitä taas jaksaa. Nyt vihdoin odotan kesää mökillä, kesälomaa. Kesä, oikea kesä on aina siellä. Rantakallioilla, aamuissa laiturilla, pyörälenkeissä illalla. Rakentamisessa pitkät päivät, saunassa yömyöhällä lihakset kipeinä ja nahka ruvella. Siivutetaan kesästä taas osa Italiaan, mikä on ainainen taisto: mökille vai lomalle. Tasapainoillaan molempien kanssa, tänäkin vuonna.

Olen iloinen ja helpottunut, että tämä olo tuli takaisin, vaikka tiesinkin sen tulevan. Olen ollut nämä vapun jälkeiset päivät kaivautuneena peiton alle neljän seinän sisälle, vakaana aikomuksenani nitistää flunssa alkumetreilleen. Luulen onnistuneeni, huomenna lyhyeksi päiväksi töihin. Kevään viimeinen tärkeä juttu sitä yhtä lajia, eduskuntaan. Sitten iltapäivästä oranssi rempparekka kohti Korppoota.

 

DCIM/100MEDIA/DJI_0633.JPG

 

Muurahaiset on hiertäneet kallion sammaleeseen polun ja pinonneet tikkuja ristiin rakennelmaksi.

 

DCIM/100MEDIA/DJI_0617.JPG

 

Laituri ei ole montaa neliötä pienempi kuin itse huusholli. Koska Mr. 

 

DCIM/100MEDIA/DJI_0625.JPG

 

Kapea saari; jo noin läheltä takaa kulkee salmi isomman saaren ja tämän saaren edestä. Meidän makuuhuoneista näkyy tuokin pala vettä, puiden välistä. Tuo sähkönaru oikealla on pelastus. Siitä vain meillekin se vedettiin. Vain pari vuosikymmentä sitten ei mannersaarenkaan rannassa ollut sähköä. 

 

DCIM/100MEDIA/DJI_0629.JPG

Vain parin saaren päästä meidän eteläpuolelta aukeaa aava meri. 

12 comments so far.

12 responses to “Dronekuvia mökiltä ja rakennusväsymyksen loppu”

 1. Pauliina says:

  Upeita kuvia ja ihanat maisemat!

 2. Johanna says:

  Ihania kuvia! Dronen haluaisin itsekin hankkia, mielessä on paljon juttuja mitä mökillä ja järvellä haluaisin kuvata.

  Nyt tulee sitten vähän kliseetä, mutta hienoa kun remonttiväsymys on väistynyt, jaksaa ehkä taas ainakin välillä nauttia siitä matkasta valmista mökkiä kohti 🙂 Toki valmis mökki on ihana asia, mutta on siinä rakennusprosessissa aina oma viehätyksensä siinäkin.

  • Eveliina says:

   Niinpä! Drone olisi superkiva! Olet ihan oikeassa, olen ihan samaa mieltä. Siksi olenkin iloinen, että tässä on paljon parempi fiilis, ja pystyy nauttimaan siitä matkasta! 🙂

 3. Heidi says:

  Näyttää tosi hyvältä! Olinkin miettinyt, että tuleeko teille sähkö ja vesi. Sähkö siis ainakin 🙂 Miten veden kanssa? Meillä on harkinnassa yksi mökkikohde saaressa, mutta sinne ei tule vettä. Mietittiin, että olisikohan sinne mahdollista vetää mantereelta vesijohto, jos porakaivo ei ole mahdollinen. Ei tosin mitään käsitystä mitä vesijohdon veto mantereelta maksaa…

  • Eveliina says:

   Sähkö tulee ja vesi otetaan merestä käänteisosmoosilla! Ei lopu kesken 😀 siksi onnistuu kaikki pesukoneetkin! Onnea harkintaan ja hankintaan 🙂

  • Heidi says:

   En olekaan käänteisosmoosista ikinä kuullut! Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta mitä asiasta nyt googlasin. Kauhean paljon en asiasta kyllä löytänyt, ainakaan ihmisten kokemuksia. Saatteko sillä siis myös juomavettä? Tuleeko laite talon kellariin ja sieltä vedetään putki mereen? Mitä luokkaa tuollainen järjestelmä kustantaa? Mennään kuun lopussa katsomaan kohdetta, joten koitan tässä sitä ennen selvittää näitä vesivaihtoehtoja.

   Onnea muuten uudesta Helsingin asunnosta. Mielenkiinnolla seuraan teidän remppaa siellä 🙂 Se lattia siellä on ihana!

  • Eveliina says:

   Kyllä, juomavettä myös! Ei väliä mihin sen laittaa, kunhan laite on lämpimässä. Esimerkiksi talon alle tai sisävarastoon. 15 000 € paikkeilla kustannus voi olla.. riippuen hieman. Edetään tällä tavalla pala kerrallaan ja suunnitellaan sitä mukaa, ei siis vielä kaikki kovin tarkkaa 😀 Kiitos paljon! Se todella on ihana, hiotaan ja laitetaan se kuntoon 🙂

  • Heidi says:

   Kiitos vastauksesta! Kysyisin vielä, että millainen vessa teille tulee? Onnistuuko vesivessa vai tuleeko erotteleva/polttava vessa vai ihan perinteinen huussi? Vähän näitä vaihtoehtoja tutkin ja vesivessa kai saaressa hankala, kun sinne pitää tilata joku tyhjentämään jätevedet? Liekö kallista tällainen palvelu ja ylipäätään järjestelmän rakentaminen. Onko sinulla asiasta tietoa?
   Mies oli sitä mieltä, ettei vesivessaa mökille tulisi, jos sellainen hankitaan. Itse taas mielelläni sellaisen hankkisin. Vaikka pärjäähän sitä ihan perinteisellä huussillakin. Vedet kyllä haluaisin keittiöön ja suihkuun. Olen koko eilisen selaillut netissä kaikkia mökkijuttuja ja tilasin mökkikuvastot parilta mökkivalmistajalta. Ihastuin mustiin mökkeihin. Ostin myös Glorian kodin mökit ja huvilat -lehden. Niin ihania mökkejä siellä!

  • Eveliina says:

   Vesivetoinen polttokäymälä meille olisi tulossa…! Kuulemma 🙂 sen lisäksi tavallinen biohuussi ulos. Mökki mustana onkin tosi kaunis! Mäkin ostin tuon lehden reissuun pari viikkoa sitten, siinä tosiaan oli vaikka mitä ihanaa! 🙂

  • Heidi says:

   En ollutkaan tuollaiseen vesikäyttöiseen polttokäymälään törmännyt! Kuulostaa järkevältä. Googlasin asiaa ja löysin sellaisen valmistajan kuin Strandell, ilmeisesti se juuri kyseessä? Haluan miettiä teknisen puolen mahdollisuudet ihan ensimmäisenä. Voi kyllä olla, että aluksi mentäisiin ihan alkeellisesti ja myöhemmin vasta laitettaisiin mökille mukavuuksia (jos nyt ylipäätään hankitaan mökki). Mutta haluan selvittää millaisia mahdollisuuksia on olemassa tulevaisuuden varalle. Susta on ollut iso apu, kiitos paljon tuosta vinkistä käänteisosmoosista ja vesikäyttöisestä polttokäymälästä! Näyttäisi siltä, että noilla saisi mukavuudet mihin tahansa saareen!

  • Eveliina says:

   Näin mekin varmaan tehdään: paikka sisällä on vessalle valmiina, mutta ehkä alkuun mennään perinteisellä huussilla ennen kuin investoidaan.. saa nähdä 🙂 tosi kiva kuulla! Helppo täältä on huudella, enkä tiedä mikä on paras päätös itse kullekin, mutta kyllä sanon: ostakaa se! Paras päätöksemme ikinä! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN