Pääsiäispyhiä ja kesävaatekasoja

tallaviikolla-7

 

Sain pääsiäisestä pihistettyä yhden sellaisen päivän, kun ei ollut mitään ohjelmaa. Oltiin kotona vain, täällä meidän pesässä, ja katseltiin lumisadetta, telkkaria ja toisiamme. Luettiin, syötiin, juteltiin. Bloggailin, laiskasti, nukuin päikkärit. Tekipä niin hyvää <3 Muuten ollaan käyty pääsiäisen aikaan uudella asunnolla aika paljon, purettu tosiaankin kaappeja ja suunniteltu keittiötäkin.

Otettiin lattialistat yhtenä päivänä pois, ja ooh mikä ero! Seinät on valkoiset, lattia sitä tammiparkettia, ja lattialistat olivat tammea myös. Vaikka ne oli kapeat, ne kehystivät tunkkaisella tavalla lattiaa. Nyt, kun kaunis kalanruoto on vain valkoista seinää vasten, apua se on nätti! Ihan kuin koko seinät olisi korottuneet.

Nyrjäytin myös vasemman olkapääni sijoiltaan lauantaina vaatekaappien purussa. Samantien se meni takaisin paikalleen, mutta säikähdin hitosti. Arka se on myös ollut, ja lonksunut loppupääsiäisen. Onneksi ei mitään pahempaa. Lykättiin myös vaikka kuinka kauan inhottavaa hommaa, joka saatiin kuin saatiinkin tehtyä sitten sunnuntaina. Käytiin nimittäin kaivamassa kesävaatteet Kampista. Siellä on kaikki kamat laatikoissa, pusseissa, korkeissa pinoissa päällekkäin isojen muovipressujen alla. Ne pressuilla peitetyt kasat on valkoisenaan betonipölystä siellä putkiremontissa, ja ympärillä on älyttömästi kamaa. Ennen kuin päästiin lähellekään pressuvuoria, sinne oli raivattava tie sikin sokin kämppää makaavien vessanpönttöjen, saunan lauteiden, suihkuseinien, putkien, pätkien, betonimurskan ja kaiken uskomattoman roinan läpi.

Vaikka päästiin siis pressujen alle viimein, tilaa, jossa purkaa yhtään mitään, ei ollut lainkaan. Ärsytti ja stressasi koko homma etukäteen viikkokausia. Ihmeen kaupalla siitä kuitenkin selvittiin varsin vähin hermonmenetyksin, ja lähes kaikki tarvittava löytyi. Otettiin ensimmäiset kesämekot, shortsit, t-paidat ja parit läpyttimet, yhdet hatut ja kaksi hamam -pyyhettä, mitä käsiin saatiin. Niillä mennään Thaimaahan sunnuntaina. Ihan sama vaikka pressujen uumenista olisi ehkä kaivamalla löytynyt kivempiakin kuteita.

Saalista levittelin pitkin huushollia tuuletettavien ja pestävien pinoon, ja nukuin taas vähän. Pääsiäisen ruuista vastasi isä, joka laittoi meille saavillisen vorschmakia mukaan lauantaina. Kaupassa ei tarvinnut käydä koko viikonloppuna!

Edessä on aika tiukka viikko, onneksi lyhyt. Edessä on kutsu eduskuntaan, tapaamisia, jotka vaativat valmistautumista ja yksi tärkeä kokous vedettäväksi. Mieli on kuitenkin jo aika kevyt, kun on noita kesävaateröykkiöitä, ja edessä se, miksi ne siinä ovat <3

 

tallaviikolla-10

tallaviikolla

tallaviikolla-5

tallaviikolla-8

tallaviikolla-12

tallaviikolla-3

tallaviikolla-6

tallaviikolla-11

tallaviikolla-9

4 comments so far.

4 responses to “Pääsiäispyhiä ja kesävaatekasoja”

 1. Ansku says:

  Sulla on ihana tapa kirjoittaa. Jotenkin siinä pääsee itsekin ihaniin fiiliksiin ja tunteisiin kun lukee. Ihailen teidän parisuhdetta ja kaikkea tekemistä sellaisina kuin ne täällä kuvaat. Jotenkin tuntuu että teidän eteen tulee vaikka mitä haastavaa ja ihanaa ja te vaan handlaatte kaiken aina yhdessä! Olin aikanaan niin innoissani kun kerroit että olitte menneet naimisiin. Uskon että ne kaikki asiat on aitoina olemassakin just niin eikä vaan kuvituksia täällä blogissa 🙂 kaikkea hyvää teidän lomareissuun ja uuteen asuntoprojektiin!

  • Eveliina says:

   Kiitos Ansku hirveästi! Miten mahtavaa kuulla! 🙂 Kauniisti sanottu.. Siltä se itsestäkin tuntuu. Kaikki ei todellakaan ole aina ollut pelkkää rallattelua, näihin vuosiin mahtuu monta kuoppaakin. Pienet ja isot sellaiset on kuitenkin aina selätetty juurikin tuolla asenteella: tulkoon mitä vaan, niin kaikesta mennään eteenpäin. Perusta kun on, siihen voi aina luottaa. Se on maailman paras asia. Kiitos suuresti, kun olet mukana! <3

 2. Laura says:

  Kauniita, elämän makuisia kuvia taas! <3 Mistä tuo ihana matto on joka kuvissa vilahtaa?

  • Eveliina says:

   Voi kiitos! Matto on Sera Helsingin! Kurkkaa tuolta home & decor -kategorian postauksista aika tuore postaus siitä! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN