Kaikki kuorma pois

beach-9

 

Olenkohan jo kirjoittanut postauksen tämän nimisellä otsikolla? Sanakolmikko on nimittäin pyörinyt mielessäni alituiseen.

Nyt, vasta nyt loman tässä vaiheessa alkaa ajatukset virrata taas. Miten jumissa lukossa klikissä arjessa kiireissä murheissa sitä onkaan ollut viime kuukaudet, talven, syksyn. Ei ole ehtinyt ajatella. Ei oleilla. Vaikka mukamas olisikin, ei oikeasti ole. Tämäkin aika tulee olemaan riittämätön. Olen kuitenkin saamassa kiinni edes vähän siitä, millä tavalla mielen pitäisi liikkua ihan normaalissa olotilassa. Ei siis erityisen kirkkaassa ja kevyessä, vaan tavallisessa normaalissa.

Kerroinkin ennen lomaa, että ostin Maaret Kallion Lujasti lempeä -kirjan. Olen onnistunut välttelemään self help -oppaita 33 vuottani, kailottaen mieluummin travels? Travels! (Antakaa anteeksi, kaikki Sinkkisten onelinerit on tatuoitu päähäni). Olen pelännyt niiden olevan raskaita ja ahdistavia, vieden vain yhden ihmisen totuuksiin kykenemään antamatta mitään laveampaa.

Toisaalta mietin ja vatvon kaikkea muutoinkin niin paljon, että olen pelännyt kuluttaa kallisarvoista vapaa-aikaani ihan vapaaehtoisesti sen parissa. Olen ehdottomasti oikeastaan karttanut sitä, ja valinnut kirjoikseni jotakin paljon keveämpää. Maaret Kallio käskee miettimään mieltään, ja onhan se nyt pelottavaa. Onneksi kuitenkin nimensä mukaisesti lempeästi. Se ei oikeastaan olekaan kovin ahdistavaa. Uskaltaisiko sanoa, että tuntuu aika hyvältäkin.

En ole täysin kääntänyt kelkkaani, mutta paljon pyörtänyt. Kirjahan on hyvä. Raskas, kyllä. Raskas siitä syystä, kuin sen pitääkin: on paljon mietittävää väleissä. Paljon olen sieltä mukaani jo pinonnut. Yksi asia on kuitenkin eniten mielessä: kuormaa on kotona kevennettävä. Koko ajan selkenee, miten, mutta kirkastan sitä ajatusta vielä.

Parasta lomassa tämä kuitenkin on: oleminen vain. Kun kaikki normaali kaikkoaa ja alkaa tosissaan nähdä metsää puilta. Huolestun hiukan kyllä siitä, miten kauan siihen aina loman alussa menee. Ja siitä, että tiedän tämän ajan olevan liian lyhyt. Siksi onkin oikeasti pyrittävä kotona siihen, että kuorma olisi arjessa vähäisempi. Ettei tämä rennompi ja avoimempi olotila olisi vain lomien luksusta vuoden aikana.

Hankalaa keventäminen on siksi, että kaiken olen elämääni valinnut. Helppoa siksi, että kaiken voin sieltä myös itse poistaa.

 

beach-3

beach-5

 

Voi luoja mikä lomakliseepose. 

 

beach-16

beach

beach-8

beacha

beach-12

beach-2

0 comments so far.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN