Ajatuksia Thaimaasta lomakohteena

blackoutfit-7

 

Huomasin tällä viikolla konkreettisesti, miksi on oikeasti vähän huono idea lähteä lomalle työvuoden hektisimpään aikaan. Tavallaan ajatus on ihana: pakoon pahinta paniikkia kalenterissa. Se kumminkin kostautuu, ai kettulainen että se kostautuukin. Palatessa pöydällä on nimittäin paljon isompi pino tavaraa, jonka alle olen hyvää vauhtia hautautumassa taas. Onneksi nämä työt on kausiluonteisia, kesä tietää aina varmaa koomaa päätöksentekoon. Ja olihan loma nyt huippu <3

Thaimaa valikoitui kohteeksi tällä kertaa kolmesta syystä. Kohteeseen piti päästä suoralla Finnairin lennolla, siellä piti olla takuuvarmasti lämmin ja sen piti tarjota totaalirelaamista. Ei oikeastaan koskaan varata lentoja suoraan Finnairilta, mutta nyt se kannatti. Saatiin nimittäin viime syksynä siitä perutusta Singaporen -lennosta se pieni korvaus, joka piti käyttää määräajassa.

 

blackoutfit-8

blackoutfit-11

 

Thaimaa sinänsä ei ole ollut mielessäni mikään ykköskohde, oikeastaan mielikuvat on olleet aina aika huonotkin. Stereotypiat pilanneet, myönnän. Kolme vuotta sitten käytiin kuitenkin ekan kerran (tai minä kävin) vastaavalla kevätlomalla Thaimaassa, ja matka oli tosi ihana. Hua Hin vaikutti kuitenkin etukäteen vielä turremaisemmalta kuin silloinen pieni Koh Yao Yain saari. Sitä se kyllä vähän olikin.

Meidän hotelli oli kuitenkin noin viidentoista kilometrin päässä Hua Hinin keskustasta, lähempänä pohjoista Cha Amia. Hotellin ympärillä ei ollut yhtään mitään, ja se oli täydellistä. Törmättiin sattumalta viikonlopun samassa hotellissa lomailleeseen Char and the city -blogin Caritaan, joka on täällä kirjoittanut hotellista ja kuvannut sen niin upeasti, etten edes yritä samaa! Devasom Hua Hin oli ehdottomasti yksi ihanimmista hotelleista, missä olen ikinä ollut. Nimenomaan hiljaiseen ja rauhalliseen rentoutumiseen luksusympäristössä. Ah, iso iso suositus siis.

Ja se se onkin minun kahden Thaimaan -matkan kokemuksellani parasta: sieltä löytyy paratiiseja kaikille. Niin reppureissaajille, bilettäjille kuin tällaisia keitaitakin etsiville. Vietettiin joka ikinen päivä resortin rauhassa aamusta iltaan. Iltaisin lähdettiin Hua Hiniin vain syömään. Ehdoton plussa nimittäin Thaimaassa myös ruoka. Kuka ei rakastaisi thairuokaa?! Ja myönnän – me matkustetaan ruuan perässä. (Vakavasti harkitaan palaamista Vietnamiin Hoi Anin Morning Glory -ravintolan vuoksi…)

 

blackoutfit-14

blackoutfit-9

blackoutfit-10

blackoutfit-6

 

Thaimaa on edelleen myös verrattain edullinen matkakohde. Kun lennot ja majoitus on maksettu, matkakassaa ei paljonkaan mukaan tarvitse. Juurikin ruoka on aika halpaa. Majoituksia löytyy kyllä kaikkiin hintaluokkiin, kaikki eivät todellakaan ole edullisimpia. Kuitenkin esimerkiksi Bangkokissa hotellimme sattui todella edulliseksi. Saatiin alle sadalla eurolla kahdeksi yöksi kuuluisan Lebua State Tower -hotellin 70 -neliöinen huone kahdella parvekkeella! Vasta taksimatkalla Hua Hinistä Bangkokiin kuultiin kuskilta, että hotelli on muun historiansa lisäksi tunnettu siitä, että sen kattobaarissa kuvattiin Hangover II -leffan kohtaus.

Bangkokin olisi muuten voinut jättää välistä. Kerätään kuitenkin matkoilta aina vähän bucket listin täytettä, joten halusin nähdä Bangkokin, kun en ollut kertaakaan käynyt. Kaksi yötä siellä oli tällä matkalla ihan tarpeeksi, liikaakin. Nyt olisin kaivannut lepoa enemmän, joten olisin mieluusti viettänyt Devasomissa aikaa pidempäänkin. Vaikka Bangkok ei nyt ihan auennut, jäi silti olo, että sillä olisi vielä paljon annettavaa. Ehkä siis paremmissa ruumiin ja sielun voimissa joku kerta.

Paljon on kuultu näillä aika lyhyillä Thaimaan -matkoillamme sitäkin, että mitä hullua sinne nyt viikoksi menee. Olen eri mieltä! Minusta ei ole paljonkaan väliä istuuko koneessa viisi, kuusi vai sen kymmenen tuntia, kun lento on suora. Aikaerokaan ei ole mitenkään mahdoton tuohon suuntaan. Ehdottomasti siis viikoksi raaskii Thaimaahan lähteä.

 

blackoutfit-12

blackoutfit-5

 

Summa summarum, ei tämä varmaan ollut viimeinen Thaimaan -matkamme. Lämpö, ruoka, paratiisihotellit ja aina ihana Aasia yhdistyvät täällä upeasti. En siis ihmettele, miksi kaikki turret sinne eksyy. Mekin. 

0 comments so far.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN