Uusi matto!

serahelsinkicarpet

 

Uusi matto saapui viimein pari viikkoa sitten! Olen etsinyt ja pohtinut uutta mattoa tosiaankin jo muutaman vuoden. Päätös on ollut ihan hirveän vaikea! Matot on minulle vähän niinkuin valaisimet – jostain syystä en tajua niitä. Mikään silmä, tunne tai järki ei sano millainen matto (tai lamppu) olisi mihinkin paikkaan hyvä. Valinnat on siis lähestulkoon mahdottomia.

Kunnon villamatto oli kuitenkin sellainen, joka palasi ajatuksiin jatkuvasti. Täällä kirjoitinkin siitä, miten löysin kahden nuoren suomalaisnaisen perustaman Sera Helsingin, joka teettää näitä upeita mattoja ja tekstiilejä Etiopiassa, tarjoten samalla alueen vaikeassa tilanteessa oleville naisille hyvän työpaikan. Tässä halusin olla mukana!

Valitsin lopulta matoista tämän Kide -mallin. Valmistustavan vaihtoehtoina oli joko solmittu, jolloin matosta tulee paksumpi “nukkamatto”, tai kudottu, jolloin matto on matalampi ja ohuempi, hieman räsymattomainen. Valitsin solmitun, vaikka tapa olikin kalliimpi. Halusin ehdottomasti tällaisen paksun ja lämpimän tunnun mattoon tällä kertaa. Kide valikoitui kuvioksi himoitsemani Kaarnan sijaan, koska ajattelen sen kestävän aikaa nyt niin trendikästä salmiakkikuviota paremmin. Vaikka apua, tuo Kaarnakin on aivan huikean ihana!

Olen tassutellut, silitellyt ja makoillut matolla, tutustuen siihen ja fiilistellen sitä. En voisi tyytyväisempi olla! Pakko on taaskin kehua myös Seran ihanaa ja henkilökohtaista palvelua. Puolessa välissä prosessia sain Etiopiasta videon, missä meidän mattoa solmitaan. Hyvissä ajoin toimitusajan puitteissa matto kannettiin sisälle kotiin asti. Se oli solmittu yksinkertaisella ja koruttomalla narulla, jossa oli kiinni kortti. Kortti antoi nimet videolla näkyneille kutojille.

Ei mikä tahansa matto. 

 

serahelsinkicarpet-5

serahelsinkicarpet-3

serahelsinkicarpet-7

serahelsinkicarpet-8

serahelsinkicarpet-4

serahelsinkicarpet-9

serahelsinkicarpet-2

Matosta saatu alennusta blogin kautta

7 comments so far.

7 responses to “Uusi matto!”

 1. JohannaN says:

  Onpa kaunis!
  Jotenkin itsekin näin hieman vanhempana (22v.) on alkanut kiinnittää ostosten alkuperään enemmän huomiota, joten vitsit miten hieno tarina maton takana on. Ei mikä tahansa matto, niin kuin sanoitkin. 🙂

  • Eveliina says:

   Siitä on tosiaan tullut koko ajan tärkeämpää! Matto on upea, tarinansakin vuoksi! 🙂

 2. Mar3ngi says:

  Arvostan tuon yrityksen toimintaa. Itsekin haluaisin ostaa sieltä maton, mutta meillä on kissa ja kani tällä hetkellä. Miksi ylipäätään jos kissa oksentaa niin se etsii juuri sen ihanimman maton maton päälle ne karvapallot? Eli ihana matto siinä vaiheessa kun lemmikkejä ei enää ole.
  Todella kaunis matto!
  Itse mietin nykyään entistä enemmän tuotteiden alkuperää ja sitä että miten kauan tuotetta käytän kuin että hetken huumassa ostaisin jotain kun halvalla saa.

  • Eveliina says:

   Voi ei! 😀 kiva on tosiaan valita sellainen asia, jonka alkuperä on tiedossa ja vieläpä näin hieno 🙂

 3. Kirsi says:

  Toi on aivan ihana! Sopii tosi hyvin teidän kotiin, sävyihin ja tyyliin! Ja tosiaan ei ole milä tahansa matto. On kyllä ihanas, kun omilla kulutusvalinnoillaan voi tehdä hyvääkin. Ei vaan riistää

  • Eveliina says:

   Kiitos, niin mustakin! 🙂 tämän kodin lattian väriin ei paras, mutta seuraavaan sitten:)

 4. Viikonloppu! says:

  […] ennemmin kuin myöhemmin alkaa huonekaluja vaihtua. Sohva, matto (niitä tarvitaan siis lisää, Sera Helsingin ihana uutukainen ei ole lähdössä mihinkään!), rahi, sohvapöytä, kirjahylly, valaisimia, ruokapöytä… […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN