Uusi koti!

ORIGINAL

 

Jätin viime perjantaina inhottavasti ilmaan ison asian, joka on raastanut hermoja viimeisten parin kuukauden aikana enemmän kuin olisi ikinä arvannutkaan. Tässä se on, uusi koti!

Tiedän, mitä ajattelet – mitä, miksi, miten?! Samaa mietitään nimittäin itsekin. Vielä muutama viikko sitten meillä ei ollut mitään käsitystä tästä, eikä edes siitä, millaiseen asumisratkaisuun päädytään putkiremontin päättyessä Kampin -kodissa kesän alussa. Pyöriteltiin kaikenlaisia vaihtoehtoja Kamppiin palaamisesta, Töölöön jäämisestä ja seuraavan kodin etsimisestä jossain vaiheessa muutaman vuoden sisällä…

Missään vaiheessa ei kuitenkaan ajatuksena vielä ollut löytää tai edes etsiä sitä sitä pidemmän ajan unelmaa. Sitä Kotia, johon me jäädään. Ei uskottu, että sellaiseen olisi ollut mahdollisuutta nyt.

Se ei kuitenkaan kysynyt, vaan asteli eteen sunnuntainäytöllä seitsemän viikkoa sitten. Vietettiin aikaa Helsingissä sinä viikonloppuna, kun mökillekään ei päässyt. Ja kuten moni tietää – meidän harrastuksiin kuuluu silloin usein asuntonäytöt. En alun perin halunnut mennä katsomaan tätä kohdetta, koska kuvat (nämä tässä!) ei tehneet sille ollenkaan oikeutta. Mies kuitenkin halusi välttämättä, sillä tunnisti talon ja sijainti on mieletön. Mentiin, ja kämppä tyrmäsi meidät täysin.

Hello, I live here.

 

ORIGINAL2

 

Useita tähtiä oli paikallaan, ja isoa työtä takana jo siinä vaiheessa, kun maaliskuun alussa lopulta tehtiin tästä kaupat. Jännitys oli kuitenkin vasta alussa, sillä taloyhtiössä oli lunastuspykälä. Se tarkoittaa sitä, että mikäli joku taloyhtiön osakas haluaa ostaa kyseisen asunnon samalla hinnalla, kuin talon ulkopuolinen (eli me) on sen ostanut, hän voi sen tehdä. Tässä tapauksessa kahden viikon kuluessa kaupanteosta.

Erityisen raastavaa on se, että kaupat pitää oikeasti tehdä ennen lunastusajan alkamista. Rahat siis siirtyivät myyjälle, omistusoikeus meille, vanhaan holvista esille nostettuun osakekirjaan kirjoitettiin meidän nimemme, ja kaupat oli valmiit. Sitten vain odottamaan, ilmoittaako joku kahden viikon aikana haluavansa ottaa haaveemme itselleen. Siihen kenellä tahansa talon osakkaista oli oikeus.

Kaksi pitkää viikkoa ajatus oli illalla viimeisenä ja aamulla ensimmäisenä mielessä. Jos nyt sillä välinkään oli tullut muuta ajateltua. Missä tahansa, töissä, ruokakaupassa, ratikassa, kun asunto vilahti mieleen, vatsaan humahti hullaantunut perhostarha saman tien. Voiko se olla totta, voidaanko me saada jotakin tällaista. Yritettiin valmistautua kuitenkin pettymykseen, sillä oli jopa todennäköistä, että joku lunastusoikeuttaan käyttää. Se oli kuitenkin mahdotonta. Mitä pidemmälle kahden viikon aika kului, sitä toiveikkaammalta olo tuntui.

Kun kaksi viikkoa oli kulunut, aloin jo lounasaikaan innostua, iltapäivällä pukea, ja loppupäivästä olin säntäämässä avainten hakuun. Kunnes mies soitti ennen neljää: lunastusvaatimus on jätetty vartti sitten. Pettymystä ja järkytystä on mahdoton kuvailla.

 

ORIGINAL5

 

Käänsimme kaikki kivet vielä Berliinissä selvittääksemme, onko mitään tehtävissä. Saimme selville, että ei ole. Lunastusoikeus piti. Päätettiin, että kun kaikki toivo on mennyttä, voi vielä yrittää puhua. Otettiin lunastajaan yhteyttä, ja kerrottiin kaikki.

Että me halutaan tämä ihan kauhean kovasti. Että me pidettäisiin tästä taloyhtiöstä tosi hyvää huolta. Että me ostetaan tämä kodiksemme, ei sijoitusasunnoksi. Että me rakastettaisiin tätä kotia ihan hirveästi. Että jos hän voisi vielä harkita, oltaisiin ikuisesti kiitollisia.

Kuukauden ajan kasvaneesta toivosta oli jäljellä enää tämä olematon säie, mutta silti jännitettiin kolmen päivän ajan taas vatsamme kipeiksi. Sitten tuli käsittämätön tieto ja usko universumin kaikkiin hyviin voimiin.

Hän halusi vetoomuksemme jälkeen antaakin asunnon meille, ja luopui lunastusvaatimuksestaan.

 

ORIGINAL4

 

Myyjä itki ilosta, isännöitsijä oli äimän käkenä, hallitus häkeltynyt ja välittäjäkin tuuletti meidän puolestamme. Ei voi olla totta, että näin tämän kuuluikin mennä. Oltiin ja ollaan aivan tyrmistyneitä. En voi käsittää, että meillä on avain tuohon osoitteeseen. Tuntuu melkein rikolliselta. Nyt käydään siellä joka päivä hiippailemassa ja kummastelemassa.

Kohta kuitenkin loppuu hämmästely ja alkaa – arvaa mikä.

Remontti.

Lattia jää, ei juuri mikään muu!

32 comments so far.

32 responses to “Uusi koti!”

 1. Anu says:

  Mahtavaa! Onnittelut onnellisille uudesta kodista! Innolla odotan remonttipostauksia.

 2. Johanna says:

  Onnea! Ihan itku pääsi ilosta teidän puolesta. Universumi tietää miten asioiden kuuluu mennä. Innolla remonttipostauksia ja varsinkin lopputulosta odotan minäkin. Ihan mahtavaa!

  • Eveliina says:

   Voi ihana ihana, kiitos älyttömästi <3 tuntuu hurjan ihanalta, kun elätte mukana :’)

 3. Meri says:

  Wow, onnea onnea onnea! Mitä käänteitä ostossa olikaan! Aivan mielettömältä näyttää uusi koti! Missä päin se sijaitsee, jos haluat kertoa?

  Onnea valtavasti, ja mukavaa rempan suunnittelua!

  • Eveliina says:

   Kiitos hirmu paljon!! <3 <3 sijaitsee Helsingissä... 🙂 (en uskalla julkisesti kertoa hirveästi sen enempää) Kiitos todella paljon! Täytyy myöntää, että remontti näin pian edellisen jälkeen ei ole ehkä se, mitä ainakaan itse toivoin, mutta lopputulos on sen arvoinen ihan varmasti!

 4. Liz says:

  Mikä jännitysnäytelmä, onneksi kaikki päättyi hyvin. Uusi koti näyttää ihanalta.

  • Eveliina says:

   Niinpä, huh, ei meinannut hermo kestää ainakaan minulla 😀 kiitos tosi paljon, olemme rakastuneita!

 5. Minttu says:

  Miten teillä on varaa ostaa asuntoja asunnon perään kantakaupungista?

 6. Saara says:

  Kodista tulee kerrassaan hieno! Ainut mikä mietityttää on, että kuinka normaalilla palkansaajalla voi olla rahat kiinni mökissä, Kampin kodissa, Töölön asunnossa ja nyt tässä. Varsinkin kun usein kerrot, että vaateostoksissa pitää säästää, jotta matkustelu mahdollistuu. Tiedän, ei tämä minulle kuulu, jäin vain miettimään. Onnea suuresti uudesta kauniista kodista!

  • Eveliina says:

   Ymmärrän tosi hyvin, itse ihmettelisin (ja ihmettelen!) ihan samaa. Ollaan hyvässä normaalissa tilanteessa palkkojen suhteen. Suurempi tekijä on kuitenkin se, että mieheni on tehnyt 20 vuotta kiinteistösijoituksia. Pienestä lähtenyt ja kaikki omalla työllä ilman perintöjä yms. Olen hänestä mielettömän ylpeä. Olen itse myös onnekkaassa tilanteessa, että olen viime vuosina kyennyt ottamaan isompaa osaa vastuusta myös itselleni. Silti se tarkoittaa hiuksianostattavaa summaa lainaa, minkä maksaminen kuukausittain on tietysti lisääntynyt viime aikoina roimasti. Siispä kuukausittaisista rahoista menee yhä suurempi osa lainaan, ei niin paljon matkusteluun eikä varsinkaan vaatteiden yms. osteluun, kuten ennen. Lisäksi nyt tämän uuden myötä kaksi muuta Helsingistä on laitettava pois. Kamppi ainakin myydään heti, kun se putkiremontista valmistuu, ja Töölö joko myydään tai vuokrataan. En halua näiden asioiden jäävän mysteeriksi herättämään ihmetystä liikaa, mutta toisaalta on yllättävän sitkeässä tämä suomalainen kulttuuri, jossa rahasta ei puhuta..! Lisäksi kun kyseessä on isosti mieheni asioita, olen ehkä ollut hiljaisempi. Toivottavasti tämä vähän valaisi 🙂

 7. Kirsi says:

  Herrnajesta miten upeaa!! ❤ ❤

  Siis mikä mieletön koti teille tosta tulee! Käynti pihalle ja kaikkea, en kestä!

  En voisi teidän puolesta onnellisempi olla asioilla tosiaan on tapana järjestyä!

 8. Taru says:

  Tässähän tulee itsellekin (sijoitus)asuntokuume, vaikka vasta raksasta toivutaan! No, harrastus sekin on. 🙂 Onnea uudesta kodista, jään minäkin innolla odottamaan remppa-postauksia.

  En tiedä miksi, mutta jotenkin arvasin että yksi näistä isoista asioista joista kerroit, liittyy asumiseen. Olin jo aiemmin vähän rivien välistä lukenut, että pohditte haluatteko enää palata putkirempan jälkeen vanhaan kotiin. Mahtava juttu että saitte tämän onnistumaan.

  Sama vaisto varmaan silloinkin oli kyseessä kun arvelin että olitte käyneet sormus-ostoksilla ennen häitänne, vaikka mistään sellaisesta et kirjoittanutkaan. Enkä ihan tosissaan ollut teitä missään nähnyt, tai tunne muuten kun blogin kautta. Toivottavasti se ei ollut liian omituista, tuli vaan sellainen tunne. 🙂

  • Eveliina says:

   Kiitos paljon! 🙂 hih, joo, meillä aika usein nämä asiat liittyy asuntoihin..! Aika hyvin arvattu 🙂

 9. MD says:

  Instan puolella jo muiden kommenteista arvasin, että tarina saa toistamaan saman: wau! <3 Onneksi päätitte vedota lunastajaan, ja onneksi myös siellä päässä oli selvästi sydäntä mukana asiassa. Ei kyllä tarvitse nähdä kuin nämä muutamat kuvat, niin pääsee vielä kolmas wau; tuo uloskäynti on uskomaton yksityiskohta! <3 <3 Ja en kyllä ihmettele, että lattia jää. Toivottavasti päästään seuraamaan remonttia täällä blogin puolella. Itselläkin välillä iskee taas remonttikuume, vaikkei mihinkään haluta muuttaa, ja tämän talon osalta seuraavaan remonttikierrokseen on (onneksi) vielä aikaa. Joten mahtavaa päästä seuraamaan teidän mielenkiintoisen kohteen remppaa, jos sitä täällä blogissa avaat. 🙂 Hurjasti onnea! 🙂 <3

  • Eveliina says:

   Ehdottomasti remonttia tulee tännekin ja instaan taas! 🙂 kiitos, niin kivaa, kun myötäelät <3 lattia ja piha on kyllä mieletön plussa! 🙂

 10. R-L says:

  Mahtavaa! Niin mahtavaa! Lukiessani kyyneleet tuli silmiin onnesta puolestanne! Onnea!!!

 11. jenna says:

  Voi eikä, mahtavaa! Paljon onnea! Asioilla todella on tarkoituksensa.

 12. Maaria says:

  Ihan mahtavaa, onnea uudesta kodista valtavasti! 🙂

 13. Sanna says:

  Iiik! Isosti ONNEA! Mulla tuli ihan itku teidän puolesta!
  Teidän elämästä ei kyllä yllätyskäänteitä puutu! 🙂 Mahtavaa päästä jälleen seurailemaan teidän remppaprojektia!

  • Eveliina says:

   Kiitos Sanna tuhannesti <3 !! Ihana ihana kuulla :’) no todella! Iloinen sellainen tällä kertaa, mutta nyt tilaan vähän tasaisempaa seuraavaksi 😀

 14. Elma says:

  Ihanalta näyttää jo näiden kuvien perusteella! Ja remppanne jälkeen takuulla täysin tyrmäävältä. Onnea ihan kamalasti! Kiva seurailla remppaanne, olemme itse nimittäin hakemassa joko tonttia tai remontoitavaa asuntoa. Toimit minulle inspiraation lähteenä.

  – Elma –

  • Eveliina says:

   Voi kiitos Elma hirveästi, ihana kuulla! ❤️ Me tykätään tästä niin paljon! (Tästä kodista ja tästä remppaamisestakin, noin ylipäätään :))

 15. Karo says:

  Upea koti! Lämpimät onnittelut teille!

 16. Ihan mahtavaa, suuret onnittelut uuden kodin johdosta! Kiva taas päästä seurailemaan uutta remppa, tuo lattia on kyllä upea!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN