Uuden kodin pohjapiirustus ja ekat kuvat remontista

remppa-4

 

Teidän onnittelut ja ilo tuntui ihan hirveän hyvältä eilisen päivän, liittyen tähän asuntouutiseen <3 Kiitos ihan älyttömän paljon! Pääsiäisenäkään ei olla kyetty pitämään näppejämme erossa sieltä, ja jo ihan vähän käytiin purkua jatkamassa. Ollaan jaettu facekirppareilla kaappeja ja liukuovia pääsiäismunia vastaan, ja kannettu jo iso osa pois vietävistä auton lavalle.

Tämä purkuvaihe on yhdessä mielessä paras: tulosta tulee silmissä ja samantien. Toisaalta myös tuskallinen: purun alla on aina jotain arvaamatonta. Varsinaisia pääsiäismunia tai maatuskoja, kun sisällä on aina uusi kerros, ja jotain yllättävää. Purkuvaiheeseen (huonot) yllärit kuitenkin useimmiten loppuu, joten sillä hyvä.

Tällä kertaa koitan toipua kamalasta viemärilöydöstä. Siitä, että sellainen löytyi tosi ärsyttävästä paikasta. Meinattiin purkaa keittiön ympäriltä kaikki, ja rakentaa keittiöseinän eteen saareke. Saarekkeen keskeltä tulee nyt sitten vain kulkemaan putkikotelointi, mikä masentaa just nyt aika paljon. Hyviäkin uutisia oli. Keittiön kohdalla noin 35 senttiä lasketun katon voi korottaa täyteen korkeuteen. Se on huippua, minkä kyllä oivallan heti, kun lakkaan suremasta tuota putkimurhetta.

 

remppa-8

A

remppa-6

 

pohja-3

 

remppa-2

remppa-5

 

Ollaan kuitenkin haltioissamme tilasta, joka jo nyt kaappien alta aukeaa. Kyllä se putkirypäskin siihen talttuu. Keittiösuunnittelijoihin laitan kaikki toivoni. Toinenkin hyvä uutinen jo on: löydettiin lattian tekijä alta aikayksikön. Lattiassa on vanhanaikainen, käsityönä tehty paksu tammiparketti. Se ehdottomasti halutaan säilyttää. Purkuosien alle pitää löytää samaa tilalle, mikä meinasi olla mahdotonta. Jollain ilveellä löydettiin kuitenkin juuri se firma, ja juuri se sama tekijä, joka tämän on aikoinaan tehnyt, ja hän tulee tekemään tämänkin. Voi siis taivaan kiitos unohtaa sen päänvaivan.

Tämä on niin parasta. Se elämä, mikä täällä on ollut, ja se elämä, jonka sen päälle saa nyt muovata. Näissä taloissa on sielut, eikä niiden löytämiselle ole vertaista. Into tähän remonttiin on taas rajaton, vaikken tottavie olisi pari kuukautta sitten uskonut!

 

remppa-3

remppa-9

remppa-10

16 comments so far.

16 responses to “Uuden kodin pohjapiirustus ja ekat kuvat remontista”

 1. Tuuli says:

  Ihana asunto ja potentiaalinen remppakohde! Rakastan pohjapiirruksia Tän nähtyäni ideoin heti, että laittaisin keittiön kaapit tuolle seinälle, johon suunnittelet vaatekaappeja, ja saarekkeen siihen ns vastapäätä. Samalla laajentaisin kylpyhuonetta ulko-oven suuntaan (tiedän, että siihen tarvitsee erillisen luvan) eli tuplaisin kylppärin pinta-alan ja siirtäisin kylpyhuoneen oven niin, että käynti sinne olisi eteisen puolelta. Kiinteät kaapit ja seinät poistaisin kuten suunnittelitkin. Anteeksi tällainen välikommentti! . Innolla jään seuraamaan remontin etenemistä ja lopputulosta.

  • Eveliina says:

   Hei kiitos kommentista, mahtava idea! Mäkin rakastan pohjapiirustuksia ja suunnittelua! Me jätetään keittiö ja kylppäri paikalleen pääasiassa kolmesta syystä: tuosta vaatekaappialkovista on saatavissa kokonaan erillinen huoneensa, jos sellaista joskus tarvitsee. Lisäksi taloyhtiössä on mieletön saunaosasto, joten kylppäri saa olla pieni. Meillä on vanhassa kodissa tosi iso kylppäri muuhun tilaan nähden, ja täällä Töölössä taas ihan pieni, ja huomataan, että valitaan mieluummin jopa jälkimmäinen! Ja mökillekin tulee kylppäritilaa niin paljon, että täällä kotona otetaan tila mieluummin olohuoneeseen ja makuuhuoneeseen. Kolmas syy on juurikin tuo, minkä mainitset: ei lähdetä nyt siihen kaupungin rakennusvalvonnan lupaprosessiin, josta meillä on älyttömän huonoja kokemuksia. Lupien hankkimiseen oli mennyt neljä kuukautta ja neljä tuhatta euroa ennen kuin ensimmäistäkään kaappia oli purettu, kun viimeksi sitä kokeiltiin! Nyt säilyvät vesipisteet ja kaakelit paikallaan, ja taloyhtiön lupa jo olemassa. Niin ja neljäskin syy on: taloon on tulossa putkiremontti parin vuoden sisällä, joten kylppäri menee silloin uusiksi sisältä joka tapauksessa. Käynti kylppäriin tosiaankin varmaan muutetaan silloin tuohon keittiön puolelle! 🙂 Miten ihana kuulla, että jäät seuraamaan! Lähetä ihmeessä ideoita, jos jotain tulee mieleen! 🙂

  • Tuuli says:

   Siinä tapauksessa, jos lisähuoneelle on tarve niin suunnitelmanne on loistava. Ajattelin asuntoa kahden aikuisen kotina ja haaveilen spa-tyyppisestä kylpyhuoneesta 🙂

  • Eveliina says:

   Aivan! Se olisi tosiaankin sellaisenakin ihana <3 🙂

 2. Anni says:

  Paljon onna uudesta kodista! <3 Te olette kyllä mielettömiä, kun painatte remontista toiseen! Vau! Uskon, että teidän tapauksessa sijainti on upea ja mieletön, vaikka et sitä halunnut paljastaa.

  Jäin pohtimaan sitä, kuinka ihmiset on, niin kiinnostuneita muiden rahoista…Ja auta armias, jos asunto ostetaan ns. paremmalta alueeelta, niin se luo joissain ihmisissä suorastaan kateutta, joka on niin ällöttävän suomalaista. Nämä asunnon ostamiset ja sijainnin valinta ovat aina jokaiseen omia valintoja. Jokainen tekeee omat ratkaisunsa.

  Olette varmasti olleet aina ahkeria molemmat ja, kuten kerroit, että miehesi on harrastanut kiinteistösijoittamista jo kauan. Olette todellakin ansainneet uuden ja upean kodin. Hienoa! Ilahdun aina kovasti, kun luen sinun ja miehesi unelmien toteutumisesta. 🙂 Tsemppiä remonttiin ja ihanaa kevättä upea Eveliina! <3
  -Anni

  • Eveliina says:

   Kiitos Anni ihanasta kommentistasi! <3 Toisaalta juuri noin, toisaalta hyvin ymmärränkin. Toisten tilanteet näyttää joskus omituisilta, vaikka ne itsestä tuntuu ihan normaaleilta. Itse sitä tietenkin on kokenut sen matkan, mikä mihinkin johtaa. Siispä ulospäin voi näyttää siltä, että tuosta noin vaan tapahtuu asioita, mikä ei tietenkään kenenkään kohdalla koskaan pidä paikkaansa. Tosi ihana kuitenkin, että niin moni näkee asiat myös näin kuin sinä! Ihan mielettömästi kiitos <3

 3. Adele says:

  Niin hienolta näyttää ja tosta tulee varmasti remontin myötä tosi upea! Kylppäristä ois kiva saada myös kuvia. Meillä kanssa vanha talo ja vaikka onkin 4h+k, niin kylppäri on siihen nähden tosi pieni. Toisaalta ei oo haitannut, parempi et neliöt on asuintiloissa kuin toisinpäin! Minkä verran neliöitä tuossa teidän asunnossa on?

  • Eveliina says:

   Voi kiitos paljon! Niin siitä tuleekin ihana <3 🙂 Kylppäri on parhaillaan tosi perus, ja aika pieni. Sinne tulee pientä päivitystä vain tässä vaiheessa, joten siitä varmasti kuvia jossain vaiheessa 🙂 Niin meistäkin, neliöt mieluummin muualle! Neliöitä on 70.

 4. Katri says:

  Paljon onnea asunnosta, ihanaa että vihdoin löytyi mieluinen! ♡
  Innolla odottelen remppapostauksia ja itse lopputulosta. Nykyinen pohja vaikuttaa aikamoisen haastavalta, joten on super mielenkiintoista nähdä, millaisen saatte tästä vielä taiottua! Varmasti saatte jo seinän purkamisella huikean muutoksen aikaan. Jäin myös miettimään neliömääriä. Jos en väärin muista, niin eikös teidän entinen asunto ole kolmio – mietityttikö teitä yhtään tässä asunnossa varsinaisen extra-huoneen puutos? Tuleeko makkari tuohon ulko-ovelliseen tilaan? Entä miten aiotte ratkaista eteisen säilytystilat? Tuleeko ruokailuryhmä olkkariin vai jääkö se tohon tilaan missä se nyt pohjan mukaan olisi? Huh, sori mikä kysymystulva, mutta näistä asioista ois kiva kuulla vaikka ihan seuraavassa postauksessa lisää! 😀

  • Eveliina says:

   Kiitos Katri paljon! 🙂 Ihana kuulla, että remppa kiinnostaa! Sitä nimittäin tulee! 😀 Pohja on haastava kyllä – täytyy myöntää, että haastavampi, kuin ensihuumissamme hoksattiinkaan 😀 Mutta ei se mitään – joka kerta, kun oven avaa, hymy on korvissa ja mieli taivaissa – sen voimin tämä palapeli kyllä pyöritellään paikalleen näiden seinien sisällä 😀 Entinen asuntomme oli 58 -neliöinen kaksio. Makuuhuone oli ainoa “suljettava” huone, olohuone ja keittiö olivat samassa tilassa, ja lisäksi oli eteisen jatkeena semmoista hallitilaa. Eli huonetta ei tästä puutu, mutta olimme ajatelleet, että seuraavassa olisi ollut yksi huone lisää. Sellaisen kuitenkin tuohon “alkoviin” (pohjassa ruokailutilan nimellä) saa, ja sitä olemme siihen suunnitelleet. Makkari tulee tuohon ulko-oven tilaan, kyllä. Ja siinä onkin mieletön määrä neliöitä meidän entiseen nähden! Eteiseen ei tule säilytystilaa, siellä on vain pitkät vaatehenkarit. Ruokapöytä tulee tuohon keittiön jatkeeksi, ei siis olohuoneeseen. Ihana, kun kiinnostaa, kysymystulva ei yhtään haittaa! Olen niin innoissani tätä kalustanut jo ensi hetkestä alkaen, joten vastauksia pitäisi olla aikalailla valmiina 😀

 5. Leena says:

  Paljon onnea ihanan kodin johdosta 🙂 Minä myös odotan innolla remonttipostauksia, ja sisustusjuttuja sitten kans myöhemmin. Sulla on kiva tyyli ja ihanaa että etsitte ja kunnostatte myös vanhoja huonekaluja!
  Vaikka tunnuttekin olevan hyvä tiimi kaiken kaikkiaan, muistakaahan myös rentoutua ja ottaa yhteistä aikaa, ettette uuvahda remontin ja rakentamisen alle <3

  • Eveliina says:

   Kiitos Leena hirmusti! Ihana kuulla <3 Ja kyllä, olemme todella kiinnittäneet siihen huomiota, kantapään kautta.. nyt ei olisi ryhdytty tähän uusimpaan, ellei olisi ollut sellainen tilaisuus, jota ei voinut jättää käyttämättä! Tämän vuoden lopussa koittaa kaiken toivon ja järjen mukaan aika, kun voi vain jo nauttia kaikesta ja keskittyä normaaleihin asioihin <3

 6. Anonymous says:

  Onnea uuden kodin johdosta! Vinkkiesi perusteella olin vakuuttunut tulevan paljastuksen olevan perheenlisäystä. 😀 Minäkin jään innolla odottamaan remppapostauksia. Pohjakuva näyttää keittiö- ja kodinhoitotoimintojen osalta haastavan ahtaalta, mutta varmasti saatte sen toimimaan!

  • Eveliina says:

   Kiitos tosi kovasti! <3 🙂 Hahaa, yllättävän harva niin luuli! Ihana kuulla, että remppapostaukset kiinnostaa, täältä pesee! Pohja tosiaan on säilytystilojen osalta aika haastava, itseänikin jännittää mitä tästä tulee 😀 Jollakin tavalla se kuitenkin tulee toimimaan, se on varma! 🙂

 7. Hei, mahtavan näköistä. Kerrothan kuka tekee noin ihanan lattian. Meilläkin saattaa olla jossain vaiheessa tarvetta. Ja kalanruofosta haaveilen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN