Kantaa se kuitenkin

outfithakasalmi-5

 

Maria Veitola sanoi Alman luona yökyläillessään, että elämään ei voi koskaan luottaa. Aina pitää varautua pahimpaan. Miten surullinen ajatus.

Hän kertoi oppineensa tällaiseen ajattelutapaan jo lapsena, koska se oli ollut hänen isänsä kokemus elämästä. Minä olen oppinut ihan päinvastaiseen. Itse asiassa, meidän perheessä motto on aina ollut, että elämä kantaa. Kun on paha paikka tai isoja risteyksiä, tätä hoetaan. Elämään voi, ja pitää luottaa.

Se ei tarkoita sitä, että pahimmalta voisi aina välttyä. Eikä sitä, ettei pettymyksiä koskaan tulisi. Se tarkoittaa sitä, että ei romahda pettymyksiin ja suruihin. Että jatkaa niistä eteenpäin ja uskaltaa jonkin ajan päästä, aika kohtuullisessa ajassa olla taas jopa iloinen. Olen kyllä erittäin tietoinen siitä, että en ole elämässäni oikein kauheita asioita edes kohdannut. Ja siitä, että olen onnekas, kun niitä kannattelijoita elämässäni on niin paljon. Koska yksin olisi varmasti himskatin paljon vaikeampi luottaa siihen, että hyvin se menee.

Vaikka olenkin stressaaja, en voisi kuitenkaan ajatella aina varautuvani kaikkein pahimpaan. Pelkään kyllä kaikenlaista pahaa koko ajan ja aivan liikaa, mutta en jatkuvasti varaudu siihen. En siis sillä tavalla, että hautaisin hauskatkin asiat pelkojen alle ja kulkisin etukyyryssä valmiina vastaanottamaan iskuja. En tosin usko, että Maria Veitolakaan. (Rohkeusidolini, itse asiassa!)

Tässä on kyllä ollut oppimista. Otan nykyään selkeästi enemmän tietynlaisia riskejä ja askeleita tuntemattomaan kuin ennen. En mielestäni tyhmänrohkeita, mutta tuntemattomia. Laatikon ulkopuolella on usein vastauksia. Niiden avaaminen on myös älyttömän koukuttavaa. Nykyään en edes uskaltaisi olla avaamatta niitä. Voisi jäädä jostain mielettömästä paitsi. Ja jos jokin meneekin mönkään – niin – elämä kantaa. Tietenkin sitä elämän kantamista pitää myös avittaa. Esimerkiksi taloudellisisten riskien kanssa voi leikkiä vain tiettyyn rajaan asti, ja terveydellisten riskien kanssa mieluummin ei ollenkaan.

 

outfithakasalmi-11

outfithakasalmi

outfithakasalmi-7

outfithakasalmi-13

outfithakasalmi-3

outfithakasalmi-10

 

Pääsiäisen vietto starttaa täällä lyhennetyllä työpäivällä ja luultavasti pitkillä unilla! Viikon päivät on olleet töissä täysiä, vuoden kiireisimpiä kuukausia. Illat on venyneet ja on pitänyt pitää oikein huoli, ettei päätä ala särkeä kaikkien ruutujen tuijottelu. Huonolla menestyksellä. Ostinkin elämäni ensimmäisen self help -kirjan, kiltisti varmasti Maaret Kallion Lujasti lempeä. Ostin kumminkin, on alkanut kiinnostaa. En olisi koskaan uskonut. Aamutkin on muutaman viikon ajan alkaneet parin minuutin meditaatiolla ja tunnin kaikin tavoin elektronisten laitteiden ulottumattomissa. Ensimmäinen on tuskallista, jälkimmäinen ihanaa. Tosi vaikeaa olla muutaman minuutin hiljaa ja ajattelematta. Ehkä kirjoitan tästä pian lisää.

Pääsiäinen sisältää toivottavasti paljon aikaa leväten, hyvän aikaa perheen kanssa, ja jännittäviä aikoja sen uuden asian parissa. Olen jostain syystä jättänyt siitä vieläkin täällä sanomatta, vaikka postauskin asiasta on jo valmis. Jostain syystä pelottaa. Se on jotenkin iso juttu. On haluttanut suojella sitä. Ehkä pääsiäispyhinä julkaisen…!

 

outfithakasalmi-12

outfithakasalmi-6

Uniqlo shirt
Bershka trousers
H&M coat
Nike shoes
Furla bag
Beck Söndergaard scarf

2 comments so far.

2 responses to “Kantaa se kuitenkin”

  1. K says:

    Minä sitten tykkään lukea blogiasi. On kuin olisi hyvä kirja kesken, ei malta odottaa seuraavaa kappaletta! Olen itse stressin läpikäyneenä oppinut kahden vuoden joogan jälkeen hiljentymään aamuisin ja iltaisin. Ensin voi tuntua haastavalta, kun ajatuksia sinkoilee päähän kokoajan. Nykyään pystyn jo rentoutumaan ja pääsemään jonnekin tilaan missä voisi ” kellua”. Olen myös saanut sydämeeni uskomattoman kiitollisuuden tunteen kaikista ikävistä asioista huolimatta. Lisäksi positiivinen asenne on joskus vaan opeteltava ja siitä saa valtavasti energiaa ja tunnetta että kyllä se elämä kantaa.

    -K-

    • Eveliina says:

      Voi vitsi miten ihanasti sanottu! Kiitos hirveästi 🙂 ah, juuri tuo on aamuisin siinä niin vaikeaa, en osaa millään! Ihan samaa mieltä lopusta <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN