Viisi vinkkiä pienen kodin säilytysratkaisuiksi

details-3

 

Joku jo kyselikin, ja itsekin hämmästelin, miten hyvin me ollaan saatu tähän yksiöön kahden hengen elämä mahtumaan. Toisaalta tuo ei ole edes totta, koska ihan koko elämämmehän täällä ei ole. Olen siis ehkä vähän epäluotettava kertomaan yksiön säilytysratkaisuista, mutta ehkä joitakin jippoja mukaan mahtuu. Näillä olen täällä mennyt:

  • Karsi, karsi, karsi
  • Ajattele uusiksi se, missä mitäkin asioita voi säilyttää
  • Pidä asioita esillä (kunhan varmistat, että ne ovat kauniita)
  • Sijoita kunnon kaapit edes yhteen kohtaan
  • Hyödynnä pienetkin raot (tee ennen rakentamista / remontointia lista säilytystä tarvitsevista asioista, ja huomaat, millaisia ratkaisuja tarvitset)

 

storage-4

 

Kaikkein tärkein on: karsi, karsi ja karsi. Meidän kaikki vaatteet on eteisen kaapeissa yhdessä siivousvälineiden, ulkovaatteiden ja jalkineiden kanssa. Noiden peiliovien takana vasen puoli on minun, oikea miehen. Kuusi koria ja viisi hyllyä kummallakin. Omani on puoliksi tyhjä.

 

storage-3

 

Tämä on ehkä itsestään selvää, mutta pienissä tiloissa ei voi jämähtää perinteisiin säilytyspaikkoihin. Esimerkiksi pyyhkeet säilyy jääkaapin yläpuolisessa kaapissa. Mr. ei meinaa vieläkään löytää tätä sijaintia, kun ei voi käsittää, että keittiössä voi olla pyyhkeitä.  

 

storage-6

storage-2

 

Pidä asioita esillä. Tämä on ainakin minulle ollut tässä asunnossa uusi ja hauska juttu. Miten kätevää laittaa kaikki kylpyhuoneessa päivittäin käytettävä yhteen kauniiseen koriin ja that’s it. Sinne voi heitellä ja sieltä voi ihan huoletta tonkia kaiken ilman, että tarvitsee asetella asioita kauniisti johonkin. Myös keittiön String pocket -hylly toimii jokapäiväisten kulhojen paikkana loistavasti.

Esillä on tämän lisäksi muutama paita rekillä, pyykkikori huoneen kulmassa ja kaksi laukkua lattialla. Juju on siinä, että kaikki on kaunista, eikä tavaraa loju lattioilla liikaa. On nimittäin pyykkikoreja ja pyykkikoreja. Kun vaihdoin kamalan muovisen taannoin tähän ihanaan pehmeään säkkikoriin, ei enää tulisi mieleenkään sitä peittää, vaikka sen mahtuisi tekemäänkin. Heitän sen päälle nätin viltin tai tummansinisen samettityynyn, ja voilà.

Myös rekin järjestelin tähän asuntoon uudelleen. Nykyään siinä on vain lyhyitä paitoja ja jakkuja värijärjestyksessä, ei pitkiä ja raskaan näköisiä mekkoja. Saati eri pituisia asioita.

 

storage-7

storage

 

Kunnon kaapit edes yhteen kohtaan. Ei haluttu huoneen puolelle isoja säilytysjärjestelmiä, jotta ei sidota seuraavan asukkaan käsiä ennalta päätetyllä paikalla. Paikkoja kun on monia. Siispä eteinen on varsinainen tilamonsteri: se syö kaiken.

Ensimmäinen kaappi sisältää imurin ja muut siivousvälineet, sateenvarjot, pipot ja hanskat, kaikenmaailman johtoja ja polttimoita ja sen sellaista. Seuraava henkarivaatteet ja vähän kenkiä, ja peiliovien takana tosiaan on kaikki loput vaatteet.

Eteisen neliöt on näiden kaappien ansiosta ällistyttävän hyvässä käytössä, ja tuntuvat jopa tilavilta. Kaapit uppoaa tuohon kantavien rakenteiden ja huoneen oven väliin kuin ne olisivat osa seinää, eivätkä pomppaa seinästä ulos. Sisäinen palapelin pelaajani hykertelee onnesta.

 

storage-9

 

Eteisen kaappien päälle jäi loistava tila hyödynnettäväksi. Kuuluu kategorioihin pidä esillä ja käytä mielikuvitusta sen suhteen, mihin asioita voi säilöä. Esillä on kaksi kenkälaatikkoa ja viikonloppulaukkuni. Laatikot sisältävät kyllä omat kenkänsä, mutta laukussa on lakanat.

Ulko-oven päällä katossa on tuollainen kiinteä kaappi, jota ei olisi saanut pois. Vähän se madaltaa tilaa, mutta on uskomattoman käsittämätön tilaihme. Ei siis haittaa enää ollenkaan, että se siihen jäi. Siellä on esimerkiksi meidän molempien isot matkalaukut, voitko käsittää?!

Lisäksi eteisessä on talon vanha, symppis avonaulakko, jossa on kaikki takit ja huivit siistissä järjestyksessä. Toim. huom: paljon siistimmässä, kuin meillä kotona kaappien takana ikinä. Siistinä pitäminen on jotenkin tosi helppoa, kun hylly on niin matalalla. Etenkin huivien suhteen olen kaivannut kunnon järjestystä kotona jo pitkään. Se korkealla oleva korisysteemi ei toiminut sitten lainkaan.

 

storage-5

 

Joka nurkka on otettava käyttöön: meidän silityslauta ja pyykkiteline majailevat ulko-oven vieressä, seinän ja eteisen kaappien väliin jätetyssä kymmenen sentin raossa. Täydellistä. 

 

storage-8

 

Tämäkin kuuluu niihin epäsovinnaisiin paikkoihin säilöä tavaraa: TV-taso sisältää puolet kosmetiikasta, isoja puteleita ja kynsilakkoja, ja toinen puoli kaiken paperin ja mukaan otetut kirjat. Normaalisti en laittaisi näitä asioita tv-tasoon. En kyllä oikein edes tiedä miksi.

2 comments so far.

2 responses to “Viisi vinkkiä pienen kodin säilytysratkaisuiksi”

  1. Hanna says:

    Hyviä vinkkejä, pitäis itsekin karsia. Mistä toi kiva pyykkikori on?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN