Roskalavatuolin pelastettu elämä

chair-6

 

Kun Kampin -kodin taloyhtiö alkoi valmistautua putkiremonttiin, raijattiin takapihalle roskalava. Olen ihan ensimmäisenä pää edellä niitä tutkimassa. Kauhean harvoin sellaisia vain tarjolla on! Usein ne on lukituilla takapihoilla, eikä avonaisina kaduilla. Tällä kertaa lukittu takapiha oli kuitenkin meidän, hahaa!

Ensimmäisellä kerralla äiti sattui olemaan viikonlopun käymässä, ja vilkaistiin lavaa ohi kävellessä roskienvientireissulla. Lavalta pilkottikin täydellinen Biedermeier -tyylinen antiikkituoli, joka napattiin pienen epäuskon ja ympärille vilkuilun jälkeen mukaan. Tuoli oli huikeassa kunnossa, ja vanhemmat vaihtoivat siihen vain istuinosan päällisen. Nyt se on heillä kotona, ja on upea. Se tuoli ei olisi ollut ihan meidän tyyliä, mutta haaveillen kävelin hetkeä myöhemmin uudestaan roskalavan luokse, josko sieltä löytyisi myös meille joku aarre…

Ja voiko olla totta, että tämmöinen tamminen jugend -tuoli siellä odotti!

 

tuolioriginal-side

 

Lumen alla, ylläolevassa kuvassa vielä (tuota random paistinpannua en sentään ottanut…) ja yhden jalan kulma vähän heikossa kiinnityksessä, mutta ihan ehjä muuten. Meinasin ensin niitata uuden kankaan ihan nitojalla istuimen kankaan päälle, ja porata kulmaraudan jalan kulmaan, mutta isä veikin sen kunnostettavaksi samalla, kuin silloin sen heidän tuolinsa.

 

chair-13

chair-11

chair-16

chair-14

 

Tulikin tuoli kunnostettua helposti ja pienellä työllä, mutta sentään kunnolla ammattilaisen toimesta. Valitsin vähän tylsän kankaan, mutta vaihto on niin helppoa, että kiireessä otin tämän. Voi nitoa joskus taas uuden. Samalla tuoli sai hienon viimeistelyvahan (?) ja kunnolla korjatun kulmansa. Se sopii tänne meidän pikkukotiin ihan mielettömän hyvin, ja palvelee parhaillaan yöpöytänäni. Sitä vain edelleen ihmettelen, että miten ihmeessä ihmiset heittää tällaisia aarteita roskalavalle? Haluan tiedon kaikista kaupungin roskalavoista, jos meininki tämmöistä on!

 

chair-7

chair-8

chair-9

2 comments so far.

2 responses to “Roskalavatuolin pelastettu elämä”

  1. Katri says:

    Niiin upea!! Voittaa perus Ikea -kalusteet mennen tullen. Kaikki kuvat ei latautuneet kerralla niin luulin eka että tuo vanha kangas oli se uusi valitsemasi! Yllätyin että ei nyt oo kyllä ihan mitä olisin sinulta odottanut. 😀 Mutta tuo oikea uusi verhoiluhan on aivan ihana! Ja höpsis mikään tylsä, vaan just sellainen tyylikäs mutta mielenkiintoinen. Nykyaikainen mutta perinteinen.

    Mua harmittaa niin paljon ettei oo tilaa mihin vois alkaa keräillä tollaisia elämää nähneitä aarteita tulevaisuutta varten. On nimittäin tullut jo muutamaan otteeseen ihan pikkurahalla vastaan sellaisia yksilöitä, jotka haluaisin kunnostuttaa ja viedä mukanani siihen unelmieni taloon, jonka joku kaunis päivä vielä rakennan. Mitään uber modernia, korkeakiiltoista, lastulevyistä tai melamiinista sinne ei tule! 😀

    • Eveliina says:

      No eikö!! Haha, voi ei joo, ei tuo keltainen versio ihan olisi ollut sitä mitä haen, vaikka olisi ollut puhdas ja ehjäkin.. 😀 Tuolista tulee hyvä mieli joka kerta, kun sen näen – vanhoissa esineissä todellakin on jotain <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN