Yksiö ennen ja jälkeen + pohjapiirustus

renovation-13

 

Oli tarkoitus tänään viimein kuvata jotakin muuta kuin tätä asuntoa, mutta en onnistunut! Kuvausasukin oli päällä ja kamera mukana, mutta ei. Kyllä sekin tästä, keväämmällä sitten 😀 Mutta vielä kodista! Viimein ihan lähtötilanteesta ihan lopputilanteeseen, perinteiset before and after -kuvat.

 

ORIGINAL (1)

 

Eteisen ja huoneen välinen ovi oli noin 189 cm korkea – edes Mr. ei siis mahtunut siitä kulkemaan! Sitä siis korotettiin normaalin korkuiseksi, ja vaihdettiin ovi. Tosin saman korkuiset on myös ulko-ovi ja oikealla oleva kylpyhuoneen ovi, mutta niihin ei oikein voinut koskea.

Eteisen kaapit oli huikeaa käsityötä. Hahlottua ja naulattua, vahvaa puuta. Tekee pahaa, että jouduttiin ne purkamaan, mutta niiden epäkäytännöllisyys oli mahdoton.

Lattia uusittiin, kuten kaikkialla. Eteisen lattia oli aivan monttuinen, joten sitä jouduttiin tasoittelemaan aika lailla ennen laminaatin asennusta. Vanha naulakko jäi!

 

renovation-17

renovation

renovation-3

 

ORIGINAL (3)

 

Huoneessa maalattiin seinät, katto ja patterit, vaihdettiin muovimatto kalanruotolattiaan ja jalkalistat uusiin valkoisiin sekä poistettiin verholista. En muuten maalannut pattereita mustiksi, vaikka uhosin – tajusin, että ei se kuitenkaan sopisi tällaisiin tasaisiin pattereihin. Vanhoihin ja paksuihin sopisi – ehkä siis kotona!

 

renovation-14

 

ORIGINAL (5)

 

Keittiössä kaikki toiminnot on samoilla paikoillaan, mutta kaikki on vaihdettu uuteen. Samat katon, seinien ja patterin maalaukset kuin huoneessa. Ja lattia tietysti. Muutettiin myös kaksi isotöistä, mutta erittäin tarpeellista asiaa: asennettiin liesi ja uuni samaan tasoon kuin kaikki muu, ja leikattiin ikkunalaudan kivi suoraan linjaan. Uunin ja hellan kaappi piti askarrella rungoista millilleen itse, kun se ei olisi standardina tuohon sopinut. Tämä oli kuitenkin ainoa vaihtoehto, alkuperäinen ratkaisu ei olisi millään näyttänyt hyvältä.

Keittiön ikkunalauta oli tosiaan samanlainen kuin muissa ikkunoissa: ulkoneva. Keittiön taso ja tiskitaso oli vanhassa keittiössä leikattu ikkunalaudan mukaisesti. Me tehtiin toisinpäin: leikattiin ikkunalauta suoraksi, jolloin myös uuden puutason reunat on ihan suorat. Maalattiin myös keittiön ikkunalauta valkoiseksi, kun muualla ne jätettiin harmaiksi kiven värisiksi. Ainiin, ja välitilan laatat tosiaan uusittiin – niistä ihan oma postaus tulossa!

 

renovation-10

 

ORIGINAL (6)

 

Kylppäri oli vähän murheenkryyni. Putkiremontti on tehty, mutta tässä asunnossa itse kylpyhuoneeseen ei ole koskettu. Wc-istuin oli kuitenkin vaihdettu. Kylpyhuoneen muutostyöt tarvitsee aina kalliin ja hankalan kaupungin rakennusluvan. Suurin syy kuitenkin sille miksi ei ryhdytty remontoimaan kylppäriä sen suuremmin, oli se, että meillä ei yksinkertaisesti olisi ollut siihen aikaa.

Vaihdettiin siis vain allas ja allaskaappi, peili ja valo, maalattiin patteri ja ostettiin suihkuverho ensi hätään. En tykkää tuosta suihkukaukalosta, ja tarkoituksena onkin vielä poistaa se, ja ostaa tuohon lasiseinä. Katsotaan nyt. Tehtiin myös tori.fi:stä ihan älytön löytö: käytännössä uusi, täsmälleen oikean kokoinen pieni pesukone. Isäni pesi kylppäriä yhden kokonaisen päivän ennen muuttoa, mikä teki ihan uskomattoman vaikutuksen koko tilaan. Ehjät lattia ja seinät vaihtoi ihan väriä, ja on kuin uudet. Lisäksi irrotin, kittasin, hioin ja maalasin useaan kertaan kylpyhuoneen kauniin vanhan oven.

 

renovation-16

renovation-5

 

ORIGINAL (8)

 

Tässä nurkassa suurin työ oli keittiön oviaukon suurentaminen. Tai oikeastaan ottaminen pois kokonaan. Korkeat kaapit ja jääkaappi oli ennen tuolla lailla seinän takana, olohuoneen puolella. Vaikka ne on täsmälleen samassa paikassa nytkin, jopa kauempana huoneen puolella, tunne on ihan eri, kun välissä ei ole seinää. Keittiön ikkuna myös näkyy huoneen puolelle nyt ihan eri tavalla.

 

renovation-7

 

ORIGINAL (9)

 

Myyntikuvaajakaverilla on ollut aikamoinen laajakulmalinssi käytössään 😀 Oviaukkojen suurentamiset tässä vielä kertaalleen.

 

renovation-8

 

ORIGINAL (10)

 

renovation

 

ORIGINAL (11)

 

Sängyn sijoittelua mietin pitkään: kummalle vasemmanpuoleiselle seinälle sen ylläolevassa kuvassa laittaisi. Se kannettiin sisälle ovesta suoraan eteenpäin, ja siihen se jäi.

 

renovation-12

renovation-4

 

ORIGINAL (12)

 

renovation-18

ORIGINAL

 

Pohjassa parasta on yksiössä tosi harvinaiset kolme ikkunaa ja parveke! Muutenkin pohja on älyttömän toimiva. Joka toiminnolla on oma looginen alueensa, ja eteiseen ja kylppäriin vievän tilan saa ovella vielä suljettua kokonaan pois. Tänään muuten löydettiin vielä taloyhtiöstä vastikään uusittu kuntosali! Pelkään, että rakastutaan tähän kämppään ihan liikaa!

24 comments so far.

24 responses to “Yksiö ennen ja jälkeen + pohjapiirustus”

 1. Karo says:

  Upean remontin teitte! Mikä tuo lattia on? Kerro siitä!?

  • Eveliina says:

   Kiitos paljon! Se on netistä tilattu Novafloorin laminaatti 🙂 ainoa kalanruotolaminaatti siellä.

 2. Anu says:

  Miten teillä toimii, jos toinen haluaa valvoa myöhempään kuin toinen, kun ei ole erillisiä ja ovellisia huoneita? 🙂

 3. Ihana muutos kyllä – tuo lattia on niin kiva! Ja kivannäköinen pohja muutenkin, näyttää todella toimivalta!

  • Eveliina says:

   Me tykätään hirveästi, kiitos! 🙂 Lattia todellakin on <3 Pohja on huippu! 🙂 Juuri tänään lausuttiin moneen kertaan ääneen, miten kaikki vaan toimii!

 4. Sanna says:

  Onpa tyylillä toteutettu kokonaisuus

 5. Sanna says:

  Äh, edellinen viesti jäi kesken. Mutta tärkein tuli – näitä kuvia vois ihailla tosi pitkään!

 6. Keittiöremppaaja says:

  Mistä tuo teidän lasinen keittiölamppu on?? Aivan täydellinen! Ja äärimmäisen onnistunut remppa kaikin puolin! 🙂

  • Eveliina says:

   Kiitos, me ollaan hirveän tyytyväisiä! Kuule Ikeasta! Alle 20 euroa 😀 Mustakin se oli ihan huippu löytö!

 7. Sandra says:

  Upeeta jälkeä saitte aikaan tiukalla aikataululla! Ootte te kyllä melkoinen tehokaksikko :).

 8. Anonymous says:

  Hei missä te säilytätte vaatteita? Entäs siivousvälineitä niinkuin imuri yms? 🙂

  • Eveliina says:

   Eteisen kaapeissa on kaikki! 😀 olen itse asiassa kuvannut ja luonnostellut postauksen säilytysratkaisuista 🙂

 9. Meri says:

  Vau! Todella hienosti toteutettu remppa ja tosi kivat ratkaisut! Itsellekin alkoi taas kiinnostaa, josko sitä löytyisi joku kiva yksiöprojekti. Ne menee vaan hurjaa vauhtia.

  Ihana asunto!

  • Eveliina says:

   Kiitos, ihana kuulla! Tykätään hirveästi! Voi pojat, niin todellakin menee :O meni monta sivu suun! Joo ei jää toivottavasti viimeiseksi, on tässä jotain niin palkitsevaa…! 🙂

 10. SannaP says:

  Kaunis koti teillä! Mistä on tuo tv-taso ostettu. Itsellä pitäis avohyllyistä siirtyä umpinaisiin jokapaikkaan ehtivät 9kk “vauvan” vuoksi

  • Eveliina says:

   Kiitos paljon! Se on Ikeasta vanha jo, mutta vieläkin kai myynnissä! Myös tori.fi:ssä näitä aika ajoin näkyy

 11. Kirsi says:

  Tämä teidän projekti ei voi kyllä saada liikaa suitsutusta osakseen <3

  Niin hurmaavan, valoisan, kotoisan ja tyylikkään yksiön remppasitte! Oli ihanaa käydä, päästä ihastelemaan ja kateellisena katselemaan! Siellä toimii kyllä kaikki <3

  • Eveliina says:

   Ihana ihana kuulla! <3 Me tykätään tästä ihan hirveästi! Ja oli NIIN kivaa, kun pääsit käymään <3

 12. Aliisa says:

  Ihanat nää tummat lakanat! Mistä ne on kotoisin? 🙂

  • Eveliina says:

   Ne on H&M homen pellavalakanat! 🙂 Tosi kauniit! Mutta muutoin hiukan hankalat, meille ainakin lakana on hiukan liian iso peittoon, ja lakanasta lähtee hirveästi tummaa pölyä… Mutta ehkä kaikista kankaista lähtee, ja se tumma vain näkyy paremmin 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN