Mökillä loppiaisena

islandinthewinter-11

 

Mökki on ollut aika pysähdyksen seisauksessa sitten viime vuoden kesäloman. Australian -matka ja loppuvuoden remontit Helsingissä on antaneet sen odottaa ihan koskemattomana. Ennen loppiaista oltiin viimeksi käyty saaressa tasan kaksi kuukautta sitten, marraskuun alussa. Se on pisin aika poissa sieltä sitten tonttien oston.

Meidän häävuoden heinäkuussa kun tontit ostettiin, Mr. pyysi antamaan kolme vuotta aikaa rakennuksen valmistumiselle. Aika tuntui hullun pitkältä. Toisaalta en silloin ollut malttamatonkaan – menee sitten jos menee. En vain uskonut sitä. Tuo kolme vuotta tulee tänä kesänä täyteen, eikö ole käsittämätöntä! Ja näyttää siltä, että näiden viime vuoden ja koko ajan eteen tulevien hidasteiden jälkeen valmistuminen siirtyy vielä ensi kesästäkin.

Ulkokuori on siis kokonaan valmis, ja villoitustyöt sisällä erinomaisella voiton puolella. Katon villoitus on nyt meneillään, ja se onkin hankalin homma. Asentoa ei saa millään hyväksi, telineet on rakennettava, ja villanpalojen kanssa kikkailtava, että ne pysyvät siellä ylösalaisin ennen kuin päälle tulee paperi. Sanomattakin selvää, että se kaikkein pentelein – lasivillapöly – rapisee koko ajan villoittajan niskaan, keuhkoihin, silmiin ja hermojen rippeisiin.

Sisätyöt on ulkotöitä hitaampia, mutta uskaltaisinko sanoa, että niistä on katon villoituksen jälkeen viidesosa tehtynä. Eli kyllä se tästä. Puuttuu vain yhtäjaksoista aikaa olla siellä, ja rahaakin täytyy aikalailla miettiä tässä kaiken keskellä…! Täällä Helsingissä stressaan aina tätä paljon enemmän kuin paikan päällä. Siellä ei nimittäin stressaa mikään. Maisema, meri ja hiljaisuus mykistää joka kerta. Kevättalvella kelit on myös aurinkoisena päivänä kesääkin upeammat.

Nyt mulla on kahden viikonlopun tauko taas jo heti edessä, mutta sitten taas. Helmikuusta ja maaliskuusta viikonloppuja on aikaa viettää siellä enemmänkin. Nyt tuntuu siltä, että jo taas jaksaakin. Ja tänä kesänä ei matkusteta yhtä pitkiä aikoja kuin edellisinä vuosina – nyt käytetään aika täällä niin pitkälti kuin mahdollista! Viimeisen vuoden spurtti – joulu saaressa on edelleen unelma.

 
islandinthewinter

islandinthewinter-18

islandinthewinter-7

islandinthewinter-5

islandinthewinter-3

islandinthewinter-16

islandinthewinter-4

islandinthewinter-20

islandinthewinter-8

islandinthewinter-2

islandinthewinter-15

6 comments so far.

6 responses to “Mökillä loppiaisena”

 1. Elina K says:

  En kestä miten upeita luontokuvia! Mikä valo ja maisema!

  • Eveliina says:

   Kiitos! Kuvaajalle helppoa, kun ei tarvitse kuin sohia kameraa sinne päin, maisema on täydellinen <3 Tosin kuvissa vain murto-osa oikeasta tunnelmasta, aina!

 2. Amanda says:

  Niin upeat noi maisemat! Voin pelkistä kuvista aistia sen tunnelman, hiljaisuuden, rauhan, ja ajan pysähtymisen. Teillä on ihan täydellinen paikka siellä, olette onnekkaita. Ja kyllä se mökki sieltä valmistuu, sitten joskus taaksepäin katsottuna projektin venyminen vaikka vuodella tai puolella eteenpäin ei tunnu enää miltään. 🙂

  • Eveliina says:

   Niin tosiaan ollaan, tuo paikka on parasta maailmassa <3 Ja juuri noinhan se on, ei se haittaa. Tämän kodin kanssa oli aikataulupaineita, mikä stressasi, mutta tuolla ei ole mitään deadlinea 🙂

 3. Kirsi says:

  Ai että, näihin ei vaan ikinä kyllästy! Ihan oikeasti <3

  Ihan järkyttävän upeita kuvia.. voin vain kuvitella sen rauhan ja raikkauden mitä tuolla saa oikeasti TUNTEA. Oon niin iloinen teidän puolesta, kun ootte tuon oman paikkanne löytäneet!

  • Eveliina says:

   Aahh, kiitos!! 🙂 Maisemat todellakin tuolla on ihan huikean ihanat…! Voi ihana sua, kiitos älyttömästi <3 En malta odottaa, että meidän oma paikka olisi jo pian valmis...!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN