Mihin mökillä jäätiin: takan siirto

takansiirto-3

 

Ensi viikonloppuna suunnataan taas mökille, tästä yhdestä urakasta kun päästiin! Siellä ei onneksi ole aikataulupaineita, se on parasta. Voi olla, että rakentamisesta ainakin minä otan yhden huilin, mutta Mr. ei saa tästä hommasta tarpeekseen. Ei malttaisi vasaraa laskea, joten pääsee mellestämään sinne taas mielin määrin. Se on taas erilaista, kuitenkin. Ja meri. Se oma rauha ja hiljaisuus.

Pitkä aika siitä onkin kun viimeksi siellä oltiin. Viimeksi tapahtuikin kuitenkin jännittäviä asioita, nimittäin takka tuli! Kuljetus onnistui rantaan, ja meidän kontolle jäi saada mötikkä saareen. Tällaisia vaiheita on ollut jo niin monta, että pikkuhiljaa siihen alkaa tottua. Mikään ei toistaiseksi ole ollut niin kamalaa kuin ikkunoiden roudaaminen, joten ei tämäkään. Siunattu lautta pelastaa kaikelta. Isoin työ on saada tavarat lautalle ja etenkin siitä saaressa mäkeen. Takka painoi nelisensataa kiloa, joten tälle kyydille lainattiin mönkkäri ja peräkärry. Mäessä vinssiä vetivät vielä anoppi ja naapuri 🙂

 

takansiirto-14-side

takansiirto-7

takansiirto-15

takansiirto-16

takansiirto-5

takansiirto-4-side

 

Yleensä mäen päällä loppuu haasteet, mutta tässä niitä tuli hiukan lisää. Ulko-ovi olikin aika tiukka fitti takkapaketille! Nuo isä ja poika ovat kyllä semmoisia taikureita, niiltä ei koskaan lopu konstit kesken. Hetken aikaa ne voi raapia päitään, mutta ennemmin tai myöhemmin ratkaisu syntyy. Ikänsä rakentanut ja keksijäinsinööri. Jonkin vinssivirityksen tuohon siis pykäsivät ja taas mentiin.

 

takansiirto-12

 

Viimein paikassaan! Takasta ei siis jää näkyviin seinällä mitään muuta kuin musta kehys ja lasiluukku. Seinä laitetaan muutoin umpeen, ja rapataan samalla tumman tumman harmaalla, kuin ikkunan karmit. Lainasin Tulituotteen luvalla yhtä heidän kuvaansa takasta asennettuna, alla se. Suunnilleen tuolta luukku seinässä tulee siis näyttämään! Tänä viikonloppuna viimeistellään asennusta, ja aletaan villoittaa kattoa.

Kesän rakennusväsymys ja syksyn muut kiireet piti ajatukset niin poissa mökiltä, ettei sinne oikein edes kaivannut. Nyt taukoa on ollut tarpeeksi, ja tuntuu ihanalta päästä niihin maisemiin jo ihan pian! Hyvin siellä kaikki kuitenkin on, siitä tiedosta on appivanhemmat ja meidän mahtavat mökkinaapurit pitäneet huolta. Viimeksi uutenavuotena piippasi kännykkä, kun naapurit lähetti ex tempore kuvia ja päivityksen, että kaikki kunnossa. Rakastan sitä saariston yhteisöä, ja sitä, että me aletaan pikkuhiljaa kuulua siihen kalustoon <3

 

Monoblocco-1300-H800-crystal

Viimeinen kuva lainattu www.tulituote.com

0 comments so far.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN