Kuvia uudesta kodista

newapt2

 

Viimein, viimein viimein! Meidän pikkukoti on valmis! En välitä muutamista listoista ja porakoneröykkiöistä sängyn takana, valmis se on. En viitsi taas kertoa epätoivon hetkistä, joita vielä pari yötä sitten nähtiin, mutta tiedättehän – niitä oli. Kun vielä muuttoa edeltävänä päivänä odotin rätti kädessä viimeisiä pesuja ja siivouksia, ja jouduttiin rälläköimään yksi jo valmistunut seinä tiileen saakka kokonaan auki niin että punainen tiilipöly peitti koko kämpän, ajattelin, että pitäkööt Töölö tunkkinsa.

Mun vanhemmat oli onneksi auttamassa perjantain ja lauantain, mikä oli aivan korvaamaton apu. Yhdessä päivässä tästä tuli työmaasta asunto. Tosi outoa. Rakentaessa tuntui oikeastaan koko ajan siltä, että eihän tämä ihan välttämättä totta olekaan. Kuin olisi rakentanut jotain fiktiivistä, lavastetta. Kun kantoi sängyn sisälle, se sama tila muuttui aivan äkkiä joksikin muuksi. Asunnoksi.

Koti tuntuu liian intiimiltä sanalta, vieraitahan tässä vielä ollaan. Tutustumista on kyllä kovasti edesauttanut se, että joka ikinen neliösentti asuntoa on kulkenut omien käsien läpi. Sinunkaupat siis vähintään on tehty.

Lauantai-ilta ja sunnuntai pitkälle päivään kului tavaroita purkaessa, sunnuntain loppupäivä Kamppia muoviin kääriessä. Loppusuoralla se aiheutti eniten murheita – miten ne tavaraparat siellä nyt tulee pärjäämään puoli vuotta? Voi voi voi… Vielä sunnuntai-ilta purettiin täällä vimmalla loput kuormasta, ja tehtiin viimeisiä fiksejä remonttiin. Kun viimein ennen puolta yötä saatiin sampanja ja tartar pöytään, ei onni ollut kaukana.

Yllärinä kaupungin ilotulitus näkyi suoraan olohuoneen ikkunasta (eli sängystä), ja vuosi vaihtui lähestulkoon siihen paikkaan nukahtaessa. Vuoden ensimmäinen päivä oli himskatin pimeä, joten kuvista ei tullut mitään, mutta kynttilöille, villasukille ja oudolle joutilaisuudelle pilvet oli oikein oiva tausta. Otan ilon vielä huomisestakin päivästä vapaalla, ja keräilen tätä remonttipölyä mielen päältä. Nyt se on ohi.

 

newapt2-5

newapt2-8

newapt2-3

newapt2-6

newapt2-7

newapt2-4

newapt2-2

20 comments so far.

20 responses to “Kuvia uudesta kodista”

 1. MD says:

  Wau! Instan puolella jo ihastelin keittiön välitilan laattaa, ja myös tuo ihana lattia kiinnitti heti huomion! <3

  Mahtavaa, että pienestä keittiöstä olette saaneet noin ihanan ja kodikkaan, ja koko kämpästä ylipäätään. Ei ne neliöt, vaan se laatu. 😉

  Toivottavasti saadaan vielä lisää kuvia ja vaikka tarkempaa kuvausta rempasta. Etenkin keittiön tehokkaasti käytetyt neliöt kiinnostavat, että mitä ratkaisuja olette keksineet. Meillä itselläkin on melko pieni keittiö, ja siinä sai hieman suunnitelmia pyöritellä parhaan lopputuloksen saamiseksi. 🙂

  Kovasti onnea uuteen kotiin sekä koko uuteen vuoteen! 🙂

  • Eveliina says:

   Voi kiitos paljon! <3 remonttijuttua tulossa! Keittiö itse asiassa on vain uusittu täsmälleen samanlaisena kuin se oli! Tehokas siis jo alkujaan 🙂 ihanaa uutta vuotta myös sulle 🙂

 2. Len says:

  Wau!! Aivan upea!

 3. Elina k says:

  Niin kaunis koti! 🙂 Ja kuolaan edelleen tuota upeaa lattiaa – vau <3

  Ja miten mä tykkääkään sun tavasta kirjoittaa – täynnä fiilistä ja aitoutta!

  • Eveliina says:

   Voi vau kiitos, tosi kiva kuulla! :))) <3 lattia tosiaan oli pitkäaikainen haave <3 taisteltiin tovi siitä miten päin se kannattaa asentaa, enkä vieläkään ole varma siitä onko se ”oikein päin”, mutta ei se mitään 😀

 4. Meri says:

  Onnea uuteen kotiin! Nautihan vapaapäivästä!

 5. alma says:

  Aivan SikaSiistin Kivan näköistä ! Ihailen kykyäsi kodikkuutteen tyylikkyydestä tinkimättä. kaikki noi materiaalivalinnat, iiiks!
  mihin tarvitaan jotain 200neliöö kun pieni voi olla noin kaunista & viihtyisää !!!?

  • Eveliina says:

   Oi kiva kuulla, kiitos paljon 🙂 itsekin ihmettelen mihin tarvitaan ne kaikki tavarat, jotka kotiin jäi, tälläkin määrällä kun pärjätään niin hyvin

 6. Anonymous says:

  Kiva pikku koti! Onko tuossa olkkarin kaapissa integroituna jääkaappi? Paljonko tässä on neliöitä?

  • Eveliina says:

   Kiitos paljon! 🙂 joo jääkaappi ja pakastin on integroituna oikealla puolella. Neliöitä on 29 🙂

 7. Katri says:

  Siis upea! Ja tosi tilavalta ja toimivalta kyllä näyttää, eikä miltään pikkukopperolta! 😀 Paljonkos teillä neliöitä tässä onkaan?
  Onko teillä keittiössä astianpesukonetta? On kyllä tosi hyvä pohja tuossa keittiössä siihen nähden että kyseessä on kuitenkin pieni ja vanha asunto. Nautiskelkaa – menee varmasti noissa nurkissa asustellessa putkiremppakin nopeasti ohi! ♡

  • Eveliina says:

   Kiitos voi ihana kuulla! <3 neliöitä on 29. Ne lisä-9 neliötä tuo kyllä paljon enemmmän tilaa verrattuna niihin useisiin 20-neliöisiin, joita käytiin katsomassa. En olisi uskonut, ajattelin, että yksiö kuin yksiö 😀 Astianpesukonetta ei ole. Ollaankin totuteltu nyt tiskaamiseen...! So far so good! Kyllä me nautitaan, joka hetki enemmän. Tämä on ihana asunto! Ettei vaan menisi putkiremontti liian nopeasti 😀

 8. R-L says:

  On teillä ollut hurja remontti ja toisaalla kodin pakkaamista! Ja nyt niin kaunista! On teillä molemmilla sisustussilmät kyllä niin kohdillaan! Wau!
  Toivottavasti teillä olis nyt mahdollisuus olla vaan, nauttia, rentoutua ja kerätä voimia! Sitä toivon teille

  • Eveliina says:

   Olihan tämä vähän isompi ja väsyttävämpi projekti, mitä ajatteli, mutta ajallisesti ihmeen nopeasti kuitenkin sujui. Kiitos paljon, me tykätään tästä kämpästä ihan hirveän paljon! 🙂 Enemmän kuin luulinkaan! Sitä minäkin toivon <3 Kiitos

 9. Outi says:

  Kamppaan edellisiä kommentoijia, upeaa. Minkä valmistajan tuo lattia on? Jos viihdytte, niin harkitkaa jäävänne tuohon kahdeksi vuodeksi. Saatte työllenne vähän paremman tuoton, kun asunnon voi sen jälkeen voi myydä verovapaasti. Ja sinä aikana ehtisi hyvin etsiä sitä unelmien kämppää.

  • Eveliina says:

   Kiitos paljon! 🙂 se on Novafloorin laminaatti! Se vaihtoehto on tosiaan alusta asti ollut mielessä, katsotaan mikä on fiilis kevään lopussa…! 🙂

 10. Moi,
  kiva tyyli tässä asunnossa. Kerrotko lisää mikä oli tuo lattiamateriaali ja mistä. Neliöhinta?

  • Eveliina says:

   Kiitos paljon, me tykätään ihan hirveästi! 🙂 lattia on Novafloorin laminaatti, oliko joku Parador tammi natur…? Se ainoa kalanruotolaminaatti heidän sivuillaan tammen värisenä 🙂 kerron asunnosta myyntivaiheessa varmasti lisää, Etu-Töölössä sijaitsee! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN