Keittiön kuusikulmaiset laatat

hexagontiles-3

 

Ylivoimaisesti eniten ihana! -huutoja tässä asunnossa on kerännyt lattia. Niin myös minulta, kalanruotolattia on ollut haaveenani jo monta vuotta. Oli ilmiselvää, että seuraavaan kohteeseen sellainen tulee. Lattian jälkeen seuraavaksi kyselyjä on herättänyt hiukan yllättäenkin keittiön välitilan kuusikulmaiset laatat.

Niiden etsintä oli ihan hirveän hankalaa! Ei siis juuri kuusikulmaisten laattojen etsintä, vaan ylipäätään sen päättäminen, millaiset laatat tähän sopisivat. Marmori oli lähtökohta, enkä osannut siitä luopua pitkään aikaan. Hinta, koko, muoto ja väri tulivat kuitenkin useimmin siinä esteeksi. Myös pieni määrä – joskus olisi saanut vain isoina pakkauksina. Kalanruotomarmori se vasta olikin haaveissa. Se olisi kuitenkin riidellyt lattian kanssa aivan liikaa.

Kävin monta kertaa eri liikkeissä etsimässä ja punnitsemassa vaihtoehtoja. Loppupeleissä arvoin sormen paksuisen, kiiltävän tiililadonnan, ison valkoisen metrolaatan ja tämän matan kuusikulmion välillä. Värin piti olla valkoinen, mutta sävy olikin vaikea. Kaappien ovet ja seinät ovat keskenään samaa, kermaan taittavaa vaaleaa. Kaapit on myös mattapintaiset. Kiiltävä valkoinen ei kuitenkaan vetänyt, siitä tuli sairaalamainen olo tässä tilassa. Myös kaikenlainen pieni mosaiikki jäi pois ihan vain siksi, että halusin erilaista kuin kotona!

Viimeinen päättävä tekijä oli se, että jokin tässä mattaisessa kuusikulmiossa puhuu 50-luvun talon henkeä. Kun se oli seinässä, tiesin, että vikaan ei mennyt! Nämä meidän laatat on Bauhausista – edullinen hinta ei päätöksessä tokikaan haitannut yhtään…

Jos olisin ollut rohkea, tai tiennyt, että asunto on vain meille, olisin varmaan valinnut jotakin väriä. Tuo kuvien tummanvihreä esimerkiksi on upea!

 

Nimetön

 

Kuvat Pinterest -kansiostani Studio renovation

 

hexagontiles-2

hexagontiles-4

4 comments so far.

4 responses to “Keittiön kuusikulmaiset laatat”

  1. K says:

    Hei,
    Laitoin sulle mailia 🙂

  2. Kapteenska says:

    No siis, onhan nämä todella hienot ja kuten kirjoitit, henkii talon 50-lukua muodollaan. Väri tuo ne kuitenkin hienostuneesti tähän päivään. Tiililadonta on joo upea, mutta mutta.. alkaa olemaan jo niin nähty. Onnea uuteen kotiin 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN