Aamiaispöytä vahingossa

breakfast table-2

 

Remontin jälkeiset yllätykset näyttää olevan poikkeuksetta positiivisia. Hyvä suunnittelu kannattaa tottakai, silloin ei voi ainakaan mennä pieleen. Kuitenkin aina jää jotain tajuamatta, ja kokonaisuus rakentuu puoliksi vasta silloin, kun kamat kantaa sisälle. Muistan miten Kampissakin silloin ihmeellisiä asioita loksahti paikoilleen vasta valmiina. Tämän asunnon heittämällä paras yllätys oli aamiaispöytä. Se oli täysin vahinko!

Ikkunat on tällaisessa 50-luvun talossa tosi matalalla, joten keittiö piti rakentaa ikkunalaudan mukaan vähän normaalia matalammaksi. Keittiösuunnittelija tosin oli aivan vakuuttunut, että me ollaan hulluja ja tyhmiäkin vielä, kun näin tehdään. Meistä tämä oli kuitenkin alusta asti paras ratkaisu. Siis kaikista muistakin syistä kuin tämän pienen ruokailutason syistä!

Suunnittelija ehdotti keittiön rakentamista toisin päin. Allas olisi ollut samalla paikalla, mutta jääkaappi ja liesi nyt tyhjällä seinällä. Tällöin ikkunaa ei olisi tarvinnut ottaa huomioon, ja keittiöstä olisi saanut normaalin korkuisen. Ei kiitos – jos yksiössä on ikkuna keittiössä, se pitää nähdä! Laskutilaa ja säilytystilaa on myös nyt tuplasti-triplasti enemmän kuin hänen ehdotuksessaan.

No, koska pidettiin päämme ja keittiö jäi matalaksi, tason ääressä istuessa se on lähestulkoon optimikorkeudella pöytätasoksi. Ikkunan alla on patteri, ja altaan alta avautuu roskislaatikko, joten tason alle oli pakko jättää tyhjä tila. Tason eteen mahtuu kaksi jakkaraa, ja kaksi henkeä syömään uskomattoman mukavasti. Tämä tuntuu niin luksusjutulta, että ihan hykertelen joka kerta sitä käyttäessäni! Kahvilaolo, ja vapaapäiväolo, arkenakin.

Koko tämä asunto on saanut minutkin syömään pöydän ääressä, mitä on kotona tapahtunut muutoin hyvin harvoin. Ainakaan aamiaiselle en ole juuri koskaan istunut pöytään syömään. Possu mikä possu.

Huoneen puolella on se pieni pyöreä ruokapöytä. Sen yläpuolella ei ole valaisinpaikkaa, mutta aiottiin vetää siihen kohtaan lamppu seinäpistokkeesta. Tarvikkeet on ostettukin, mutta askartelemista vailla. Luulenpa kuitenkin nyt, että ei tehdä sitä lainkaan, koska ei siinä valoa tarvitakaan. Syöminen onnistuu ilman valoakin, ja jos pöydän ääreen tarvitsee valoa, voi mennä tähän keittiön tasolle.

 

ps. Mr. haluaa vakaasti painottaen muistuttaa, että tuo välitilan laatoituksen kulma ei ole vielä valmis. Siitä puuttuu lista 😀

 

breakfast table

breakfast table-4

breakfast table-6

breakfast table-9

8 comments so far.

8 responses to “Aamiaispöytä vahingossa”

 1. Anonymous says:

  Hei, onko tuo taso massiivipuuta vai laminaattia? Se on hieno! 🙂

  • Eveliina says:

   Se on saarniviilutettua tasoa! Ikeassa kolmenlaista: massiivipuuta, puuviilutettua tai laminaattia. Tämä se keskimmäinen

 2. ÄnTee says:

  Viime postauksen kuvissa ihastelin juurikin tuota yksityiskohtaa. Itselle se oli niin tutun ja kodikkaan näköinen. Kotona oli keittiössä taso ikkunan alareunassa, 50- luvulla rakennetussa omakotitalossa, joten lienee aika ymmärrettävää. Tuollainen olisi aivan unelma aamiaiselle ja lehden lueskeluun.

  • Eveliina says:

   Tuo on niin ihana! Ja tämä on niin uutta mulle, joka tosiaan en koskaan syönyt ja lukenut pöydän ääressä, mutta nyt teen kumpaakin tässä vallan 🙂

 3. Anna says:

  Onpas kodikkaan näköinen!

  Vaikkei tämä aamiaiseen liitykään, pitää mainita, että tästä blogistasi jo vuosia sitten bongaamani tonnikalapullien resepti on edelleen kovassa käytössä. Niin hyviä! Kiitän siis siitä näin jälkikäteen. Jos muitakin reseptejä, kiireiltä vältyttyä, ehtii jakoon, ainakin tämä lukija on niistä kovin kiinnostunut!

  • Eveliina says:

   Kiitos paljon! Oi ja miten kivaa kuulla! <3 niitä siis tulossa aina kun pystyn! Tuo resepti oli alunperin Karkkipäivä -blogista, ja juuri itsekin sen muistin, että pitäisikin tehdä taas 🙂

 4. Lora says:

  Aikamoinen helmi tämä teidän Töölön pieni koti. Välillä on hyvä kuunnella itseään ja tehdä ratkaisuja jotka miellyttävät itseään, ei ne ammattilaiset aina osaa ehdottaa juuri itselleen oikeita ratkaisuja 😉 Tuo aamiaisnurkkaus voittaa kyllä kahvilahetken varsinkin silloin, kun ei jaksa raahautua kaupungille. Herkku breku ja itsetekemä latte kera hyvän lehden – täydellinen viikonloppu aamuhetki 🙂

  Kyselit Instassa viherkasviehdotuksia; miten olisi suuri lyyraviikuna? Simppelin tyylikäs joka sopisi varmasti kivasti teidän seesteiseen kotiin. 🙂 Meillä on kotona palmukasvi ja itse kaipaisin sille seuraksi suurta ja muhkeaa lyyraviikunakasvia.

  Töölöstä puheen ollen pakko antaa yksi ravintola vinkki jos ette ole käyneet; Rune’s Ravintola. Herkullista ruokaa ja ystävällistä palvelua. Me nautiskelimme siellä uutena vuotena porukalla ja jokainen seurueemme jäsen oli tyytyväinen niin tarjoiluun kuin palveluun.

  Ihanaa alkanutta vuotta!

  • Eveliina says:

   Kiitos paljon, meistäkin se on ihana pikkukoti 🙂 hei joo, lyyraviikuna! On ehdotettu ja sitä mietin, mutta joku siinä ei ole oikein kolahtanut, mutta tätä viherkasviasiaa tätytyy ylipäätään näköjään kypsytellä vähän vielä..! Oi ja kiitos vinkistä! Usein olen kävellyt sen ohi ja miettinyt onkohan hyvä, mutta nyt meni ehdottomasti kännykän testattavien ravintoloiden listalle!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN