49 kuvaa remontista

2renovation

 

Kännykän kuvista löytyi aikamoinen seitsemän viikon reissu!

renovation-3

renovation-16-side

renovation-5

renovation-4

3renovation

1renovation

5renovation

14renovation

4renovation

 

Seuraavaan postaukseen (toivottavasti mahdollisimman pian) saan kunnolliset ennen ja jälkeen -kuvat, joten tämä kuvasarja alkaa purkamisen jälkeisestä tilanteesta. Itse purkuvaiheesta ei muuten kuvia juuri olekaan, se oli pölyistä hommaa se! Ja kesti vain sen yhden päivän. Näissä ylläolevissa kuvissa on siis purettu ja viety jo pois kaikki: koko keittiö, lattialistat, verholistat, eteisen kaapit. Lisäksi se suurin työ on näissä kuvissa jo tehty: seinät on kaadettu kahden oviaukon ympäriltä.

 

7renovation

 

Putkiremontin kouriin jäävän oman kodin pihalle tuotiin syksyllä roskalava. Asukkaat sai käydä tyhjentämässä sinne varastojaan ja roskiaan muuttojen tieltä. Lavalla oli vaikka mitä aarteita! Löysin sieltä muun muassa kahdella eri kerralla kaksi antiikkituolia! Loistavassa kunnossa ollut biedermeier -tyylinen tuoli päätyi vanhemmilleni, ja tämän lumen ja peitossa olleen jugend-tuolin otin meille. Se kunnostettiin, ja siitä tuli ihan mielettömän hieno! Teen siitä oman postauksen. Mutta apua, millaista tavaraa ihmiset heittääkään roskikseen?!

 

6renovation

 

Yhtenä kammottavana keskiviikkoiltana Ikea-ostoslistallani oli tuikkuja ja keittiö.

 

10renovation

renovation-30-side

 

Sen roskalavatuolin verhoilukankaan ja keittiön välitilan laattojen valinta tuotti valinnoista kaikkein eniten tuskaa! Kaikki muu oli ihan selvää, mutta näiden kanssa juoksin monta kertaa kaupoista toiseen.

 

renovation-41-side

 

Kattomaali loppui kesken, ja nappasin tämän kuvan seuraavaa kauppareissua varten. No tätä samaa ei ollut enää, joten jouduttiin ostamaan eri maalia, ja siis vetämään sillä useamman kerran katto, ettei siitä olisi tullut laikukas…

Tämä hassu kahvila taas kuuluu aivan olennaisena osana meidän remonttimuistoihin. Rasvaista, halpaa kotiruokaa ja maitotölkki monta kertaa viikossa 😀 Vietiin isäkin sinne kerran, kun hän oli auttamassa.

 

renovation-38

 

Laattoja palauttamassa tai vaihtamassa, osa x.

 

8renovation

 

Syksyn paras irtiotto oli työpaikan pikkujoulut! Koko loppuvuosi meni kulahtaneissa raksaverkkareissa ja vielä kulahtaneemmassa naamassa. Tämä ilta olikin ihana, huulipunaa ja kaikkea! Oli aivan huippua vaan tanssia menemään!

 

renovation-9-side

 

Tavaraa sisään, tavaraa ulos. Koko remontin ajan rinnalla kulki oman kodin pakettiin laitto. Pieni ruokapöytä Töölöön löytyi Salosta tuttujen tutuilta, ja vanha kirjahylly löysi parhaan mahdollisen kodin ystäväni luota.

 

renovation-28

renovation-44

11renovation-side

 

Kaappien kokoaminen vei ajasta varmaan kolmasosan!

 

renovation-23

 

Raksalla tulee aina vaihe, kun kamaa on aivan riesan paljon. Koko ajan saa olla siirtelemässä kasaa nurkasta toiseen, ja aina,  i h a n  koko ajan kadoksissa on talttapäinen meisseli, vasara, lyijykynä, mitta (vaikka niitä olisi viisi), pensseli, hiomapala, ja ainakin se yksi ruuvi, jonka mä ihan just laitoin tähän, MISSÄHEMMETISSÄSENYTON.

Yksiössä se oli toisaalta helpompaa, koska kamaa voi olla vain rajoitettu määrä. Toisaalta ärsyttävämpää, kun tilaa on niin vähän, että sitä tyhjää koloa, minne tavarat seuraavaksi voisi siirtää, on vaikeampi löytää. Mökillä olen jo kauan sitten irtisanoutunut näiden kamakasojen liikuttelusta. Vihaan sitä!

 

renovation-47

12renovation

16renovation

 

Kun keittiö alkoi valmistua, kaikki alkoi jo näyttää hyvältä. Aikataulustressi oli vaan mieletön. Remontti sinänsä oli pitkän matkaa voiton puolella, mutta hiekka valui tiimalasista muuttodeadlinen koittaessa niin nopeasti, että hermot ei ihan kestäneet.

 

13renovation

 

Jossain vaiheessa oli näemmä itsenäisyyspäivä.

 

renovation-52

renovation-49

renovation-53

 

Ja ihan yhtäkkiä valmistui lattia. Sitä olin odottanut kaikkein eniten!

 

renovation-37-side

 

Laattojen valintaa. Kyllä, EDELLEEN.

 

renovation-51

 

Jouluostokset jäi aatonaatolle, jolloin kaupungilla oli ihanan hiljaista. Otettiin loma-aamu raksalta ja suunnattiin brunssille.

 

renovation-55-side

 

Joulun paluumatkalla ajettiin taas Ikeaan. Ollaan syöty niin monet lihapullat sekä siinä lähikahvilassa, että Ikeassa, että alettiin itsekin muistuttaa lihapullia.

 

renovation-32

 

Pikkuhiljaa alkoi olla aika sanoa hyvästejä Kampille.

 

15renovation

renovation-58-side

 

Joulun ja uuden vuoden välipäivät oli vimmaisen viimeisen koitoksen aikaa. Minä pakkasin putkiremonttikotia aivan hulluna, ja Mr. asensi vielä ne samperin keittiön välitilan laatat, ja teki kylppärin muutokset kokonaan. Illat kului rakennuksella myöhään yöhön, ja päivätöitäkin vielä tehtiin.

 

renovation-60

renovation-62

renovation-61

IMG_4435-side

 

Viimein 31.12.2017 kello 23:00 kaikki oli valmista!

 

renovation-40

10 comments so far.

10 responses to “49 kuvaa remontista”

 1. Miia says:

  Te ootte kyllä ihan superkaksikko! Ja vielä kun teidän taidot yhdistää, on lopputuloksena upeasti remontoidut JA sisustetut asunnot <3

 2. Katri says:

  Ison työn ootte kyllä tehneet – ei voi kun ihailla. Kiinnostais kyllä nähdä vielä miltä kylppärissä näyttää? 🙂

  Ja mahtava löytö tuo tuoli! En kestä että ihmiset viskaa käyttökelpoisia ja arvokkaita huonekaluja roskalavalle tai kaatikselle, vaikka varmasti löytyisi joku korjaustaitoinen/-haluinen yksilö jolle ne kelpaisi. Yksi tuttu pelasti työpaikaltaan useita roskalavalle viskattuja Artekin tuoleja ja pöytiä, joissa ei ajan patinan lisäksi mitään isoja vikoja ollut. Voi kun itsekin osuisi tuollaiseen kultasuoneen joskus, mutta tähän mennessä ainoat huonekalut, joiden pelastamiseen olisi ollut mahdollisuus, oli Hesburgerin poistettua kalustoa 😀

  • Eveliina says:

   Kiitos, kyllä me ollaan ylpeitä ja iloisia itsekin 🙂 kylppärissä itse asiassa vaihdettiin vain kalusteet. Iso muutos sekin, mutta sitä ei varsinaisesti remontoitu. Yritän liittää kuvan seuraavaan before and after -postaukseen! 🙂

   Eikä! :O apua mikä tuuri! Itsekin olin ihan äimänä näistä jutuista. Ja lavalle jäikin vaikka mitä hyvää tavaraa, mitä en vaan enää voinut ottaa..!

 3. Ihan mahtava postaus, ison työn olette tehneet mutta lopputulos on kyllä upea! Mahtoi olla hyvä fiilis uudenvuodenaattona! Repesin tolle vikalle kuvalle 😀

  • Eveliina says:

   Kiitos, oi vitsit, oli todellakin! Haha, tuo löytyi puhelimesta noiden vikojen remonttikuvien keskeltä oikeasti, kun lähetin sen tekstarina jollekin kuvaillen nimenomaan fiiliksiä 😀

 4. Victoria says:

  On kyllä mieletön muutos! Asunnosta tuli upea, olisipa ihana kun olisi tuollainen kaupunkiasunto Mua kiinnostaisi tietää teidän ajatuksia asunnoista sijoituskohteina, ilmeisesti arvonnousua myös yksiön remontilla haette? Raha-asiat ovat toki yksityisiä, mutta ainakin ihan yleisellä tasolla aiheesta toivoisin kirjoittavaksi. Kiitos aidosta blogistasi!

  • Eveliina says:

   Kiitos hirveästi, me tykätään kovin! 🙂 Hei kiitos vinkistä, mietin! Jos osaan jotain kertoa, niin miksikäs ei 🙂

 5. Anonymous says:

  Kiinnostaa millaiset laatat sinne keittiön seinälle/väliin loppujen lopuksi tuli?

  • Eveliina says:

   Kuusikulmaiset, valkoiset mattalaatat! 🙂 instassa juuri kuva! Tulossa myös before and after -kuvia koko kämpästä 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN