Yksiön sisustussuunnitelma

yksioremontti

 

Kuvat Pinterest -kansiostani Studio renovation

 

Tämän otsikko oli ensin “yksiön remonttisuunnitelma”. Huomasin kuitenkin, että ei nämä kuvat kyllä remontoinnista puhu mitään! Olen taas keskittynyt vain sisustukseen! Toisaalta tämä remontti koskettaa pelkkiä pintoja, jotka ovat mitä suurimmassa määrin sisustusvalintoja, eikös?

Vaikka moni asia tähän koko sirkukseen liittyen tuottaa pelkkiä harmaita hiuksia, tämä on sen ehdoton hyvä puoli. Olen niin innoissani tästä meidän väliaikaiskodista, että se tuntuu jopa jättävän putkiremonttiharmit alleen. Tuntuu jopa siltä kuin olisi lähdössä puolen vuoden lomalle – omassa kotikaupungissa!

Hahmottelin yksiön sisustusta moneen kertaan mielessäni jo ennen sen löytymistä, mutta uusiksi ne tämän myötä menivät. Suunnittelin hotellihuonemaista tilaa, koska mukaan ei tällä kertaa oikeasti tarvitse ottaa koko elämää. Vain lempivaatteet, lempiastiat, sänky ja läppäri.

Oli kuitenkin itsellemmekin yllätys, että lopulta päädyimme 50-luvun taloon. Sen tunnelma ei varsinaisesti sano luksushotelli, joten suunnitelma sai heti lisää kodikkuutta, ja enemmän tämän aikakauden tyyliä. Kristallikruunut kotoa eivät siis periaatteessa tähän kotiin mukaan tule, ellei ole aivan pakko.

Periaate on se, että sellaista uutta irtainta ei hankita, jota ei oltaisi hankittu muutenkin, ja jolle on käyttöä tämän jälkeenkin. Olen kuitenkin aivan surutta käyttänyt tilannetta hyväkseni alkamalla toteuttaa pitkäaikaisia sisustushaaveitani jo nyt. Esimerkiksi arkiastiastot menee pitkälti uusiksi Marimekon mustavalkoisten suuntaan, samoin vuodevaatteet. Pikkukotiin kelpuutan vain pellavaa, valkoista, ja mustavalkoista Marimekon raitaa.

 

mustatpatterit

 

Ruokapöytä on ainoa asia, joka on kuitenkin pakko hankkia. Omamme on liian iso. Jälleen kuitenkin pääsen toteuttamaan haaveitani, ja hankkimaan kauan kaipaamani pyöreän ruokapöydän! Tyylivaihtoehtoja on kaksi: joko antiikkinen tai retromainen. Jos löytyy antiikkinen, se säilytetään seuraavaankin kotiin sivupöydäksi. Jos löytyy retro, sen pitää olla tosi edullinen, mielellään kierrätetty jo valmiiksi, ja se lähtee uuteen kiertoon tämän projektin jälkeen.

Lattia ja matto ovat yksittäisistä, kalliimmista sisustusunelmistani sellaisia, joita olen kuolannut jo pitkään. Ja jes, taas paikka toteuttaa nämä haaveet! Lattiaan tulee ah niin ihana vaalea tammikalanruoto, ja matto on viimeinkin joko vaaleapohjainen salmiakkikuvioinen, tai tumma villainen.

Ainoastaan keittiössä en pääse toteuttamaan haaveitani, sillä seuraavassa kodissa meidän keittiö todennäköisesti ei kyllä ole valkoinen. Jälleenmyyntiä ajatellen valkoinen keittiö nyt kuitenkin on varmasti paras ratkaisu. Tasot tulevat kuitenkin todennäköisesti olemaan saarnia, mikä on uusi juttu.

Patterit kumminkin haluan vetäistä mustaksi! Harkittiin patterinsuojuksia, mutta koska kiire, ei. Lupaan maalata ne takaisin valkoisiksi seuraavaa ostajaa varten, jos hän niin toivoo. Helpompi homma kuin keittiön vaihto!

14 comments so far.

14 responses to “Yksiön sisustussuunnitelma”

 1. Ihanat suunnitelmat! Ja onnea teidän uudesta väliaikaiskodista! Olisi kiva nähdä jotain ennen-jälkeen remppakuvia täällä blogin puolella myös!

  • Eveliina says:

   Kiitos paljon! 🙂 tulossa on! Etenee vaan niin vauhdilla, että en meinaa muistaa ehtiä kuvata kaikkea muutosta 😀 mutta lopulliset ennen ja jälkeen ainakin tulee sitten kun on valmista! 🙂

 2. Päivi says:

  Hyvältä näyttää sun suunnitelmat! En usko että joudut pattereita takas valkoisiksi maalaamaan, sehän tuo hienon säväyksen…. Voin vain mielessäni kuvitella miten kivan näkönen tosta tulee. Tsemppiä remppaan, Päivi

 3. Oi, ihania suunnitelmia – musta tuntuu, että kuolaan tällä hetkellä ihan samoja juttuja en malta odottaa miltä lopputulos tulee näyttämään!

  • Eveliina says:

   Kiitos, niinpä, en mäkään! 🙂 hirveesti hommaa on vielä, kääk…! Mut tuutte sit kylään 🙂 pöytä muuten löytyi ex tempore eilen!

 4. Katri says:

  Tää ei ole kierrätetty eikä antiikkinen, mutta jos pöydän löytämisen kanssa tulee hankaluuksia niin suosittelen tätä: https://www.laulumaa.fi/tuotteet/tuoteperheet/emilia-r/emilia-poyta-pyorea-90-valkoinen 🙂 Mulla oli aikoinaan omassa pikkukämpässä tollainen, ja hyvin se ajoi asiansa. Sen jälkeen sain myytyä sen nopeasti lähes ostohinnalla pois, sillä pikkupöytien tarvitsijoita tässä ahtaan asumisen ja minikotien luvatussa maassa riittää 😀 Ja hei onnea asunnon löytämisestä – remppasuunnitelmat näyttää kivoilta! Innolla oottelen lopputulosta. Ps. Mainitsit jonkun postauksen sivulauseessa Turun kodin, oi onko teillä semmoinenkin??!

  • Eveliina says:

   Hei kiitos, onpa tosi kiva pöytä! Löysin eilen yhden antiikkisen muutamalla kympillä ja ostin, mutta siinä on vähän projektia 😀 jos siis hajoaa käsiin, pidän tämän mielessä! 😀 Meillä on Turun vanha koti siellä vuokralla 🙂

 5. Sanna says:

  Eveliina, en kestä! Taas luetaan täysin toistemme ajatuksia!
  Keväällä olisi itselläkin vihdoin tarkoitus ostaa yksiö Töölöstä ja ajatukset sisustuksen suhteen on ihan suoraan samat kuin sinulla tässä(kin) postauksessa. 😀
  Tsemppiä remonttiin ja innolla odotan tulevia postauksia aiheeseen liittyen!

  • Eveliina says:

   Eikä! 😀 kiva kuulla! Hirveesti tsemppiä asunnon etsintään! Ja arvaa mitä! Sinä olit tänään mun mielessä kun käytiin Ikeassa ostamassa keittiö 😀 voi että miten paljon mieluummin olisin sun kanssa asioinut…! Nyt oli vaan niin kiire, että pakkovalinta tämä. Postauksia projektista tulossa, ihana kun oot mukana 🙂

 6. Jenni says:

  Tää kysymys ei nyt liity tähän postaukseen, mutta törmäsin yhteen vanhaan postaukseesi jossa sulla on Katri Niskasen sorrow dress, niin muistatko yhtään mitä kokoo sun mekkos on? Itsellä mietinnässä kyseinen mekko, mutta koko arveluttaa niin ois kiva kuulla kokemusta koosta 🙂

  • Eveliina says:

   Moikka! Mulla on L, mutta olen kavennuttanut sitä alhaalta. Se oli hieman väljä polvien kohdalta. Se on kyllä ihana mekko! 🙂

 7. Lilli says:

  Moikka, pitkästä aikaa! 🙂 Vitsit mitä haipakkaa teidän elämään kuuluu, vähän samanlaista omaanikin, ei olla edes törmäilty vahingossa pitkääään aikaan, höh! Onnea uudesta väliaikaiskodista, sisustussuunnitelmat näyttää ihanalle. Ja hei, tehän muutatte johonkin mun lähelle, pitää ottaa vaikka iltalenkki joku kerta! 😉

  Kahlasin samalla läpi kaikki sun Aussipostaukset, iih, ihania vinkkejä, en malta odottaa että pääsen samoihin maisemiin!

  Tsemppiä kotiprojektiin, kuullaan, olis tosi kiva nähdä pitkästä aikaa!<3

  • Eveliina says:

   No moikka Lillimuru! Kiva kuulla susta! Ja niinpä, hullua menoa, ei ehdi muka mitään 😀 Mutta joo! Jos asutte vielä siinä missä keväällä käytiin tupareissa, niin tavallaan aika lähelle muutetaan 🙂 Lenkki ehdottomasti! Ihanaa reissun odotusta ja kiitti tsempeistä, sitä tarvitaan 🙂 Ois todellakin kiva nähdä!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN