Raksapäivä tänään

raksapaiva-4

 

Mitä te siellä mökillä nyt oikein teette?
Missä vaiheessa mökki on?
Eikö se ole ihan kohta valmis?
Eihän siinä nyt enää kauaa mene?
Se on niin valmiin näköinen jo?

Tänään pysähdyttiin hetkeksi työmaalla ja pyysin selvennystä siihen missä järjestyksessä kaikki tulee seuraavaksi etenemään. Nyt on työn alla lattian pohjat, jotka on ihan kohta valmiit. Ehkä jo huomenna, viimeistään varmaan ensi viikonloppuna.

Sen jälkeen asennetaan takan ja saunan piiput.
Sitten muurataan takka.
Villoitetaan katto, laudoitetaan ja muovitetaan katto villojen alta, vedetään kattoon sähköt.
Katon pintalevyt, ruiskutus, akustiikkalevyjä.
Vesijärjestelmä, pitää etsiä, päättää ja ostaa. Vetää putket mereen, miettiä miten se onnistuu.
Wc-systeemi. Lisää miettimistä, etsimistä, ostamista. Asentamista.
Seiniin laudat ja vielä viisisenttinen kerros villaa. Seinien sisään sähköt ja osa putkia.
Jossain tässä vaiheessa vielä puuttuvat kaksi ulko-ovea, pitäisi päättää ja ostaa.
Sisäseinien teko, seiniin pintalevyt.
Lattian mikrobetoni –

ja sitten viimein – kiinteitä kalusteita.
Laatoitus.
Uskallanko sanoa – keittiö.

Kun jäljellä on enää ikkunoiden pesu, ei mitään ole enää jäljellä.

 

raksapaiva-5

raksapaiva-8

raksapaiva-6

raksapaiva-7

raksapaiva-9

raksapaiva-10

raksapaiva-11

raksapaiva-12

raksapaiva-13

raksapaiva-14

raksapaiva

 

Kun aikaa on viikonloput, kuten nyt, käytettävä aika on viikossa vain joitakin tunteja. Kun vuodessa on 52 viikkoa, tunnit on naurettavan vähäisiä. Kun käytettävissä on kaksi, joskus neljä, harvoin kuusi kättä, eikä yhtään palkattua, tunnit tuntuu jopa mahdottomilta.

Eteenpäin on kuitenkin päästy – yhtä pitkän listan voisi ehkä tehdä jo taaksepäin. Pelkkää talon rakentamista on kulunut puolitoista vuotta, kun ei ota huomioon laiturien rakentamista ja sellaista.

Tänään esimerkiksi – kannettiin kipsilevyt ja betonisäkit ensin autosta lauttaan ja lautalta taloon. Ei ihan helppoa saati nopeaa, kuorma painoi yhteensä toista tonnia. Sitten ollaan asennettu ensimmäisen kipsilevyn päälle toinen, roilottu siihen toiseen levykerrokseen koneella uraa. Puhdistettu ura käsin rautatangolla ja imurilla, painettu lattialämmityskaapeli uriin. Ensin tietysti viime viikoilla mitattu urien pituus metreissä, ostettu kaapelit niiden metrien mukaan ja piirretty kynällä levyyn uran paikalle. Otettu huomioon seinien ja ovien paikat – missä eniten kävellään, missä lämpöä tulee olla eniten eli kaapelit tiheimmin, missä riittää harvemmin. Sitten betonintekoon, betonia levyn ja kaapelien päälle, viimeinen kipsilevykerros sen päälle. Kuivuttava vähintään vuorokausi, sitten valmis.

Tähän vaiheeseen on mennyt nyt kolme vai neljä viikonloppua, ja menee vielä ainakin yksi. Eli kokonainen kuukausi. Kun sitä vertaa alussa olleeseen listaan, ei 14 kuukautta olekaan kovin pitkä aika… Jos ensi vuoden joulu aiotaan täällä viettää.

Yritän todella kovasti olla ajattelematta sitä kuitenkaan liikaa, muuten tulee epätoivo. Juuri nyt ei voi kuitenkaan muuta kuin palata mannersaarelle ja laittaa sauna päälle. Ei vielä sisäsaunaa, rantasaunaan vielä. Syksy vasta.

 

0 comments so far.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN