Mökin oleskelutilan sisustusta

base

Kuvia Pinterest -kansiossani Villa / Interior. (Sinikuvioiset tyynyt: Chhatwall & Jonsson, sinikuvioinen matto ja vaalea hapsutyyny: Ellos, rottinkituoli valkoisilla pehmusteilla: Ikea)

 

Mökin sisustus on edelleen mun mielessä ihan koko ajan, vaikka ajankohtaista se ei vielä vuoteen olekaan. Ajatukset ei ole tyylin suhteen muuttuneet kait juuri lainkaan, ehkä jalostuneet vain. Selkeytyvät koko ajan, kirjaimellisesti. Krumeluureja pyyhkiytyy pois, ja pellavaa tulee tilalle. Viime aikoina olen keskittynyt oleskelutilaan. Siihen tehdään nyt lattiaa, joten alan tajuta mille paikkeille sohva aikanaan tulee.

Tilassa on vielä monta kysymysmerkkiä sisustuksen suhteen, ja luulen että tehdään niin kuin kaikkien tilojen kanssa: asutaan patjoilla ensin, ja tunnustellaan mikä mihinkin kuuluu. Hankinnat vasta sitten. Sohva ei varmaankaan tule olemaan tällainen simppeli ja pieni ainakaan yksin. Rakastan kotona sitä divaanisohvan lököilymoodia, ja semmoinen on saatava mökillekin. Divaanilla, isolla rahilla tai L-muotoisella sohvalla. Yksi vaihtoehto on kaksi tällaista simppeliä sohvaa vastakkain. Toisesta näkymä merelle, toisesta takkaan.

Mökille saapastellaan ulkoa sisälle paljain varpain ja ties missä jalkineissa, joten maton täytyy olla jotakin ohutta ja kestävää pintaa. Puuvillainen sidottu varmaankin, semmoinen juuriharjalla kalliolla pestävä. Ja sohvan päälliset pestävää ja rypistyvää pellavaa, ei valkoista. Siniset kuviotkin miellyttää, oho! Rottinkituolia himoitsen, onneksi sellainen löytyy varastosta vanhemmilta. Siellä se on ollut parikymmentä vuotta, meillä kotona se oli kun olin lapsi.

Myös tuo Ikean tämän vuoden Stockholm -mallisto on kääntänyt katseeni moneen kertaan – esimerkiksi tuo oikean alakulman rottinkituoli tällä valkoisella tai sitten sillä hiirenharmaalla sametilla olisi aivan mieletön. Ja varsinkin, oi varsinkin – tuo rottinkipenkki / sivupöytä. Paniikinpoikanen, kun niitä ei ensi vuonna enää saa! Eihän? Tuolle penkille en keksi toisaalta heti paikkaa, ja toisaalta keksin montakin. Jokin siinä vain aivan huutaa kuuluvansa meille. Siinä kiteytyy niin moni asia, jota mökille ja tähän tilaan haluan tuoda, se suorastaan ilmentää sitä. Rottinkia, vaaleaa puuta, just tätä hetkeä mutta ajatonta, monikäyttöisyyttä, keveyttä mutta vakautta, ei liian söpöä. Sitä jotain vähäsen retroa. Mikä sen tyylin nimi oikein voisi olla? Ah, se on ehkä pakko hakea. Onneksi päätettiin juuri ottaa yksi vanha iso varastomme omaan käyttöön, sinne voin ladella näitä ostoksiani säästöön ensi vuodelle. Se siitä pohditaan patjoilla ensin -periaatteesta siis.

 

0 comments so far.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN