Villaa ja terassinäkymiä

villaajaterassia

 

Hei moikka! Mökissä näyttää tältä! Tai ei oikeastaan edes enää, Antti kun hakkaa sitä nyt sitä tahtia eteenpäin, että joka päivä on jo eri näköistä. Näiden kuvien jälkeen myös olohuoneen ison tilan lattiaan on tullut vielä yksi kerros pattinkia, yksi kerros villaa, ilmasulkupaperit (tuo vihreä) ja jopa pintalaudat (nuo mitä tuolla naulaan). Tuon laudoituksen päälle tulee enää kaksi kerrosta pintalevyä, niiden väliin lattialämmityspiuhat ja sitten pintaan mikrobetoni!

…sitten joskus 😉

 

villaajaterassia-10

villaajaterassia-8

villaajaterassia-2

villaajaterassia-4

villaajaterassia-3

villaajaterassia-9

villaajaterassia-13

 

Villa on siis päivän sana. Jos viime kesä oli lautoja, lautoja, lautoja, tämä kesä on villaa, villaa ja villaa! Se on kyllä paljon mukavampaa. Ensinnäkin, villa ei paina paljon mitään. Laudat painoi niin hemskutisti kun niitä juoksutti mäen päälle. Ja mikä parasta: villavaihe on aika paljon lautavaihetta pidemmällä!

Yllättävän vaikeuskertoimen on tuonut käveleminen tuolla sisällä. Nimittäin villan päälle ei saa tietenkään astua, kun sen on juuri asetellut tasaisesti, ei liian tiukkaan eikä liian väljästi ja kaikki on valmista. Villan alla oleva pohjalevykään ei sitä kestäisi. On astuttava noille pattingeille niiden välissä. Kun sitten yrittää roudata jotakin sirkkeliä sylissään toiselle puolelle kämppää, tilanne on yllättävän haasteellinen. Kun villan päälle on laitettu tuo vihreän ilmansulkupaperi, ei edes näe niitä pattinkeja mihin olisi tarkoitus astua. Toistaiseksi vain kaksi kertaa on jompikumpi astunut villojen ja paperien läpi. Paperi on syytä paikata huolella, se on se joka estää kosteuden ja homeen pääsyn sisälle.

Takan paikka on muurattu ja lähes kaikille vesiputkille ja viemäreille sekä liesituulettimelle tehty läpiviennit. Liesituuletin tosiaankin nyt tulee lieteen kiinni, eli ilma menee lattian läpi. Jes, tämä oli niin hyvä päätös, kiitos kaikille siitä keittiöpostauksessa vinkanneille! 🙂 Siitä saatiin kyllä yksi kolmevarttinen kulumaan kun sitä sihdattiin paikoilleen. Keittiösuunnitelmaa kun ei vielä ole, oli pakko itse mittailla ja miettiä mihin kohtaan saareke tulee.

Yksi huippu juttu on tuo terassinäkymä. Nyt kun telineet on poissa, ovesta pääsee ensimmäistä kertaa kulkemaan. Näkymä on ihana. Ja yllättävän korkea, tuntuu kuin olisi puiden latvoissa. En pysty, en millään odottamaan sitä kun tuossa saa istua ensi kesän iltoja!

 

villaajaterassia-12

villaajaterassia-6

villaajaterassia-5

villaajaterassia-7

2 comments so far.

2 responses to “Villaa ja terassinäkymiä”

  1. Olen ennenkin ihastellut teidän projektia, mutta koska en ole hengaillut alusta lähtien mukana, niin kysynkin onko talo jonkun arkkitehdin suunnittelema vai onko tämä jostain talomallistosta. Hienolta nimittäin näyttää.

    • Eveliina says:

      Hei kiitos Paula ja kiva kun oot tullut mukaan 🙂 Se on Studio Puisto -arkkitehtien piirtämä, meidän lähes valmiiksi ideoimalta pohjalta 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN