Sukupäivä saaressa ja korkeita laivoja kallioilla

tallships-19

 

Viikonloppu oli aika huisi. Lauantaiksi lähdettiin saarilta sisämaahan, ja juhlittiin yhdet kauniit kesähäät kaveriporukalla. Harmi, ettei kamera käynyt siellä, mutta toisaalta halusinkin juhlia tällä kertaa ilman sitä. Päädyttiin jatkoille kotikylän vanhaan baariin, jossa on ihan hirveästi muistoja niiltä parilta vuodelta, kun Salossa asuttiin. Ja siellä tavattiin. Baari oli muuttunut kokonaan, ja voi maan taivas miten ne ihmiset siellä myös. Teki mieli kysyä paperit kaikilta! Tai poistua vähin äänin. Toisaalta ei – meidän setäikäinen seurueemme siellä tamppasi rusetit silmillä kaikkein villeimmin, mutta mun oli pakko patistaa Mr. taksiin ja nukkumaan, kun huomasin, että 11 tunnin päästä siitä hetkestä meille tulisi vieraita Korppooseen. Sitä ennen olisi yritettävä yöunia, ajettava takaisin saarille ja vielä valmisteltava ne bileet! Mulla on tapana hankkiutua johonkin hepuliin tuossa tilanteessa, ja niin nytkin – sen olisi tietty voinut jättää välistäkin, äh.

Olisi ollut niin hauska jäädäkin – ne tyypit siinä setäseurueessamme, niin parhaita. Vanhat ystävät, jotka vielä ihan äsken oli sitä porukkaa kuin ne muutkin. Teinejä silloin, jahtasivat toisiaan tanssilattialla, nyt vanhempia, vaimoja. Välillä ikävä sinne viidentoista vuoden taakse, sillä haikealla tavalla. Väittäisin kuitenkin onnellisuuden kertaantuneen yhtä paljon kuin niitä vuosia on tässä välissä.

Sunnuntaina saatiin koko iso suku meille saareen, ensimmäistä kertaa Kaitille. Koska me häissä, äiti ja isä oli valmistellut melkein kaiken. Pakattiin sunnuntaiaamuna koira, kakut ja kaikki vaan autoihin, ja suunnattiin karavaani kohti merta. Kahdelta saapui autoja ja veneitä laituriin, ja kannettiin tuoleja, pöytiä, grilli, kaikki herkut ja ihmiset lauttaan ja ajettiin meidän omaan laituriin. Voi että miten onnellinen hetki. Näyttää perheelle, tädeille ja serkuille meidän paikka, sanoa tervetuloa.

Päivä oli oikeastaan uskomattoman täydellinen, ei olisi voinut parempaa toivoa. Ilma oli aivan huippu, kirkkaan sininen ja kesälämmin. Superbonuksena neljän vuoden välein järjestettävä Tall Ships Races päättyi sunnuntai-iltana Suomen osalta. Valtavat purjelaivat irrottautui iltapäivällä Aurajoesta ja aloitti purjeiden paraatin ulkosaaristoon ja Utöhön. Reitti kulki meidän rantojen ohi, ajatteles! Omaltakin olisi näkynyt, mutta suunnattiin koko poppoo vielä loppuillaksi meidän mökkiläisten salarannalle, joka on ihan laivaväylän edessä. Kuinka siistiä!

Mun vanhemmat ja koiruus jäi vielä aloittamaan uutta lomaviikkoa meidän kanssa mökille. Ei tehty mitään. Jo nyt tuntuu, että loma on ollut aivan täydellinen, ja sisältänyt oikeastaan sopivan määrän kaikkea. Ollaan ehditty nähdä niin paljon rakkaita, ja olla kaksinkin. Vielä edessäkin, raksapäivät yhdessä, toiset häätkin. Ja varsinainen pitkä lomapätkä vielä odottaa! Aussiviisumit on tulleet!

 

tallships-13

tallships-15

tallships

tallships-3

tallships-17

tallships-2

tallships-16

tallships-7

tallships-19

tallships-10

tallships-11

tallships-6

tallships-12

tallships-20

tallships-18

tallships-5

tallships-23

tallships-24

 

2 comments so far.

2 responses to “Sukupäivä saaressa ja korkeita laivoja kallioilla”

 1. MD says:

  Oi, aivan ihania lomapäiviä teillä! 🙂 <3

  Voin niin kompata tuota haikeutta…! Joskus ei tarvita kuin vanha biisi aiheuttamaan kaipuuta nuoruusvuosiin – siihen, kun oltiin ihan baby faceja ja jaksettiin vaikka ja mitä, ja koko elämä ja maailma tuntui olevan avoimena… <3 Vaikkei sitä oikeasti haluaisi enää taaksepäin palata ja nyt on oikein hyvä, niin on ihanaa, kun joskus muistot on niin selkeitä, että voi melkein päästä hetkeen kiinni. :') <3

  Ihania kesäpäiviä sinne! 🙂

  • Eveliina says:

   Hei no niin onkin ollut! 🙂 Ihan uskomattomankin ihania! <3 Ja no niinpä, joskus se vain iskee...! Miten sitä ajankulua ei myöskään yleensä ymmärrä laisinkaan ennen kuin joistain tällaisista tilanteista sen huomaa, apua...! Kiitos ja samoin sinulle! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN