Lomamoodissa

firstdayofvacay

 

Nyt se on täällä – se lomamoodi! Päivät kuluu täällä helposti niin, että rakennetaan saaressa aamusta iltamyöhään, varsinkin kun illan tuloa ei mistään pimentymisestä huomaa. Eilen pakotinkin meidät katsomaan kelloa ja tulemaan jo kuuden maissa mannersaarelle anoppilamökin saunaan, että päästäisiin saareen vielä viettämään ihan oikeaa iltaa kaksin. Ilma on ollut aivan mieletön, ja meidän kallioille aurinko paistaa nyt puoli yhteentoista, mäen päälle mökin terassille miltei puoleen yöhön. Ensi kesänä, voi ensi kesänä – nämä illat vietetään siellä.

Otettiin viime vuoden juhannukselta jäänyt Napuepullo mukaan, soitettiin kännykästä pöllöjä kesäbiisejä, juteltiin iltapitkään, vilkuteltiin veneille ja mietittiin miten mikään voi olla näin ihmeellistä. Tämä paikka.

Jo nyt on tuntunut hyvältä se, että mitään paineita, pakkoa tai velvoitteita ei ole mihinkään suuntaan. Kelloa ei ole pakko katsoa ellei huvita, ja kaikki työ tehdään itselle. Siksi varsinaisesti lepäilty ei olekaan, päin vastoin. Eilen lapioitiin yksi kuormallinen soraa lauttaan ja lautasta mäkeen saaressa tienpohjaksi, saatu olohuoneen lattiaa hyvin etenemään, viimeisellä villakerroksella, eristepaperilla ja viime töiksi naulattiin vielä lattialaudat isolta osalta olohuonetta valmiiksi. Yhdessä välissä öljysin vielä laiturin. Kropassa tuntuu niin hyvältä olla koko ajan ulkona, ja tehdä fyysistä työtä.

Loman huomaan myös alkaneen henkisesti. Mieli päästää irti kokonaan päivätöistä, ja purkautuu väsymyksenä, vaikken ole kevään aikana varsinaisesti huomannut väsynyt olleenikaan. Täällä olen nukahdellut laiturille, terassituoliin, minne ikinä, ja nukkunut heräilemättä kymmenen tuntia joka yö. Loman tarkoitus.

Nyt aamiaista ja saareen taas, lattian teko jatkuu. Mukaan kuitenkin myös viltti ja kirja, ilmakin kun jatkuu täydellisenä.

Täällä kaikki hyvin. 

 

firstdayofvacay-11

firstdayofvacay-4

firstdayofvacay-3

firstdayofvacay-8

firstdayofvacay-2 firstdayofvacay-10

firstdayofvacay-9

firstdayofvacay-5

firstdayofvacay-13

firstdayofvacay-12

firstdayofvacay-14

firstdayofvacay-15

firstdayofvacay-16

(I’m wearing / Lindex dress / Marimekko coat / Tine K home bag)

6 comments so far.

6 responses to “Lomamoodissa”

 1. MD says:

  Ihanaa lomaa! 🙂

 2. Voih miten ihana lomafiilis näistä kuvista välittyy – näyttää kyllä täydelliseltä! Itsekin odotan jo viikon päästä alkavaa lomaa kuin kuuta nousevaa! Ihanaa lomaa!

 3. emmi says:

  Ihanan onnellisen näköistä! Välittyy todella letkeä tunnelma, hetkestä nauttiminen ja voi kuinka teidän “mökki” näyttää upealta. Toivottavasti ehdit rentoutua myös lomalla 🙂

  • Eveliina says:

   Hei kiitos paljon, niin täällä todella onkin 🙂 Lomamoodi on tosiaankin jo täällä 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN