Ai mikä keli?

sunny-11

 

Nyt tapahtuu kertakaikkiaan häikäilemätöntä hehkutusta. Nimittäin tämä keli täällä. Mitä ihmettä muualla oikein tapahtuu? Tai oikeastaan – mitä noituutta täällä aina on meneillään?

Täällä saarilla on ihan huippu kelit, olleet koko loman. Taas. Etenkin kesäisin, niin usein, selaillaan hämmästyksissä somekanavien huokailuja Suomen kesästä, tai taivastelua viileistä ja sateisista ilmoista. Ei meillä päin. Kaverit on nauraneet tälle jo vuosia. Kuvittelet nyt vaan. Ei siellä aina voi paistaa aurinko. Päässäs paistaa aurinko. 

Törmäsin useammassa minun vakuuttelujani vakavammin otettavassa paikassa asian toteamiseen, ja googlailin vähän lisää. Totta se on – saaristo on oikeasti yksi Suomen aurinkoisimmista seuduista. Toisaalta tekijänsä varmaan siinäkin, että ollaan lomailtu lähes kaikki viime vuodet täällä heinäkuussa. Kesäkuu ei vaan Suomessa ole vielä oikein kesä, sen asian olen niellyt. Heinäkuu on paras.

Muutamana päivänä on ollut poutapilvisempää, ja uloimmilla rantakallioilla vähän tuulisempaa. Joka päivä on kuitenkin paistanut aurinko ainakin puolet päivästä, ja tuulelta on voinut suojautua raahaamalla rantavilttinsä pari metriä sisempään vedenrajasta. Muita toimenpiteitä, kuten pitkiä housuja, tilanteet ei ole vaatineet kertaakaan.

Sadetta on luvattu ainakin kuuroina ja öisin vähintään viitenä päivänä, mutta niitä ei ole kuulunut. Huolensakin siinä on – kaikki alkaa olla aivan liian kuivaa. Koivut kellastuu, sammaleet murenee pölyksi. Nauvossa ja kauempana on useampaan kertaan näkynyt pilvistä putoava sade, mutta tähän muutaman kilometrin päähän ne ei ole tulleet. Saari, jonka sadepilvetkin kiertää.

Kirja, lehtiä ja kamera on mulla koko ajan raksalaukussa mukana, koska aina päivästä jonkin hetken pihistän lomailulle. Kuten eilen illalla. Tuulikin oli tyyntynyt ja pääsin makoilemaan tälle lempiniemelleni, josta kaikki tällaiset kuvani taitaa olla. Toisella tontilla näitä pikku niemiä olisi paljon enemmän, mutta tähän aina tulen. Ehdottomasti lempipaikkani koko tontilla. Ne neliömetrit, joiden luo aina palaan, kun jokin pännii. Näitä kuvia lataan mieleeni nyt, talvivarastoon.

 

sunny-2

sunny-12

sunny-7

sunny-3

sunny-10

sunny-15

sunny-17

sunny-13

sunny-14

sunny-18

sunny-4

Lindex shirt, hat & sunnies
Gina Tricot shorts
Havaianas shoes

6 comments so far.

6 responses to “Ai mikä keli?”

 1. Katri says:

  Nuo saaristomaisemat on niin upeita ja sisämaassa varttuneen silmiin niin eksoottisia! Onnentyttö olet.

  Mutta hui, onko tuolla paljon punkkeja? Pelkään ja kammoan niitä ihan hirveästi enkä varmaan uskaltaisi lähteä loman viettoon sellaiselle seudulle, jossa niitä on PALJON. Ehkä “vähän” hölmöä, mutta itselle jo yksikin sellainen pikkuruinen demoninen olento tosiaan aiheuttaa suoranaista kauhua vastaan tullessaan niin entäs sitten lauma niitä…!

  • Eveliina says:

   Niin tosiaan olen <3 Ja yhtä eksoottisia ovat olleet minullekin pitkään, vaikka tavallaan meren lähellä olen aina asunutkin, en näin konkreettisesti. Juuri eilen törmättiin tähän postaukseen: http://www.menaiset.fi/blogit/venla-savikuja/saariston-rengastien-helmia-osa-1 ja mietittiin miten hassua, että tuo on meidän mökkimatka! Toisaalta, ei olla noissa kaikissa edes koskaan käyty kun ollaan vain paahdettu suoraan tänne… Se täytyy korjata! 😀

   Täällä on kyllä punkkeja, todella paljon. Olin aivan yhtä kauhuissani aluksi, ja niin on useimmat vieraatkin. Ymmärrän sua hyvin, ne ON inhottavia! :O Kuitenkin, koska meillä on rokotteet, ja toiselta vaaralliselta taudilta suojaa päivittäinen tsekkaus, isoin huoli on poissa. Eläinten mukana niitä liikkuu, ja täällä on aivan valtavasti peuroja. Toisaalta, näillä meidän omilla poluilla alkaa hyvin oppia millaiset alueet on niitä missä niitä todennäköisimmin on (rantaheinikot), niitä oppii välttämään. Sileillä kallioilla ja esimerkiksi terasseilla todennäköisyys on pienempi. Toisaalta, niitä oppii tunnistamaankin niin hyvin, että ne on helppo nopeasti huomata. On ne kamalia, mutta eivät millään saa meitä pysymään poissa täältä! 🙂

 2. Voih, nää on kyllä just sellaisia kesäkuvia mitä on ihana katsella talven pimeissä illoissa! Täällä pääkaupunkiseudullakin tuli onneksi kivat kelit ainakin pariksi päiväksi joten täytyy ottaa niistä nyt kaikki ilo irti

  • Eveliina says:

   Niinpä, näitä on hyvä laittaa talteen 🙂 Ai onpa kiva! Nautitaan kaikki auringosta – sunnuntaiksi mekin palataan sinne! 🙂

 3. Sandra says:

  Ulkosaaristo on myös mulle tosi vierasta sisämaan järvimaisemissa kasvaneena, ja meri herättää suurta kunnioitusta. Viime kesänä tehtiin päiväretki Vuosnaisiin, ja voi miten kaunista siellä olikaan! Nuo teidän mökkimaisematkin on niin upeita, ja kesäsää tietysti vaan pelkkää plussaa :).
  Katsoin joku aika sitten dokkarin “Ulkosaariston Dora”, joka herätti paljon ajatuksia. Ajatella, että saaristossa voi asua vuoden ympärikin. Ihana olisi päästä joskus kesäretkelle esim. Bengtskärin majakalle. Myös Ahvenanmaata ollaan mietitty jo tämän kesän lomakohteeksi, kun ei kovin kauas tänä kesänä uskalleta matkustaa.

  • Eveliina says:

   Tunnistan hyvin tuon tunteen suuresta kunnioituksesta – se tosiaan vaatii sitä, eikä sitä pidä unohtaa! Ja toisaalta luo sen ihanan eksotiikankin. Kiitos, mökkimaisemat tosiaankin on ihania, en olisi uskonutkaan kuinka riippuvaiseksi niistä voi tulla…! En olekaan kuullut tuosta sarjasta, täytyykin tsekata 🙂 Ahvenanmaa on myös tosi tosi kaunis!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN