Paahdettu tomaattikeitto

tomatosoup-3

 

Mikä juhannus! Istuskelen justiinsa kotona sohvalla, pyykkikone pyörii ja laukut on vasta purettu, lakanat vaihdettu ja viikkoon yritetty tarttua. Mitään bileitä ei ollut koko juhannuksena meidän ohjelmassa, mutta sen verran menoja kuitenkin, että kaaduttiin aivan suorilta jaloilta vaatteet päällä nukkumaan eilen kotiin päästyä jo kahdeksan jälkeen. Havahduin puoliltaöin sen verran, että tajusin kellon olevan tosiaankin niin paljon, ja raahauduin pesulle, yöpaidan vaihtoon ja takaisin nukkumaan.

Maanantaiharmituksen voittamiseksi jo aamusta puin pehmeän lempimekon, pesin hiukset, join litroittain vettä ja pakottauduin salillekin sykkeen nostoon. Juhannuksen syömisten vastapainoksi etsin jotain kevyempää ja kasvispitoisempaa, ja muistelin tomaattikeitto-ohjeitani. Googlailin kuitenkin sen vielä kerran, ja löysinkin ihanan ruokablogin (Viimeistä murua myöten), josta löysin monta vinkkiä parhaaseen mahdolliseen tomaattikeittoon. Ne löydät täältä. Opin muunmuassa sellaisen asian, että tomaattikeiton tuleekin aina olla parhaimmillaan oranssia, ei punaista.

Omani tein ensimmäistä kertaa paahtaen, ja voi vitsit että kannatti! Viimeistä murua myöten -blogin reseptiä pikkaisen muunnellen tein keiton tänään tällä reseptillä:

 

keittoon:
reilut 1 kg tuoreita tomaatteja (tai hyvälaatuisia kokonaisia purkkitomaatteja)
2 sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 porkkana
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
mustapippuria
muutama tuore basilikanvarsi (voit säästää lehdet koristeluun tai keittää mukaan)
4 dl kanalientä

pinnalle:
balsamicoa
minimozzarellapalloja
kevätsipulia
basilika

Lämmitä uuni 220 -asteiseksi (kiertoilma 200 astetta). Kuori ja lohko porkkanat ja sipulit ja halkaise tomaatit. Laita uunipellille (tomaatit leikkauspinta ylöspäin). Laita pellille myös viisi kuorimatonta valkosipulinkynttä.

Ripsi pinnalle öljy, sokeria, suolaa ja mustapippuria. Paahda uunissa puolisen tuntia. Ota valkosipulin kynnet pois ja kuori ne. Anna muiden paahtua vielä hetki.

Kaada kaikki kattilaan yhdessä kanaliemen ja basilikan kanssa. Keittele hiljalleen parikymmentä minuuttia ja soseuta. Lisää pinnalle reilusti mozzarellapalloja (rakastan!), basilikaa, kevätsipulia ja balsamicoa sekä pippuria.

 

Palataan siihen juhannukseen vielä. Näillä eväillä on kuitenkin suht selvitty tämä maanantai!

 

tomatosoup

4 comments so far.

4 responses to “Paahdettu tomaattikeitto”

 1. Marika says:

  Oih, miten herkulliselta kuulostaa! Tämä menee kokeiluun heti tänään 🙂 Kiitos kauniista ja iloisesta blogistasi! Olen vuosia jo ollut lukijana mutten muista, olenko koskaan mitään kommentoinut mutta parempi kai myöhään kuin ei milloinkaan!

  • Eveliina says:

   Moi Marika, voi että miten IHANA kuulla, että olet lukijana ollut, ja miten kivaa, että kommentoit! <3 Kiitos paljon! 🙂 Keitto on ah muuten vielä paljon parempaa seuraavana päivänä, totesin...!

  • Marika says:

   Heippa, Tulin vaan huikkaamaan, että keitto oli juuri niin taivaallista kuin mainitsitkin! Tätä tulee varmasti tehtyä useasti. Näen jo itseni kylmänä talvi-iltana nauttimassa keittoa punaviinilasillisen kanssa, hyvässä seurassa tietenkin 🙂 Lämmin Kiitos siis reseptistä! Toivottavasti et pistä pahaksesi että linkkasin reseptin ja blogisi omaan blogiini..

   Kivaa päivää sinne!

  • Eveliina says:

   Oi miten kiva kuulla! <3 🙂 Se on ihanaa!! En tosiaankaan pistä pahakseni, olen otettu vain! Kivaa päivää myös sinne! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN