Lempisisustuskuviani ja seuraavaan kotiin

2

 

En ole piiitkään aikaan pinnaillut sisustusjuttuja tai ylipäätään etsinyt sisustusinspiraatiota kuten ennen. Ei siksi, etteikö sisustusasiat kiinnostaisi – päinvastoin, aina. Mutta tällä hetkellä mökkiraksajutut vie sen tilan, joka ajastani ja mielestäni on varattu yleensä sisustukselle. Siellä myös rakentamisratkaisut on niin paljon sisustusasioita, että tarve ja into tulee toteutettua itsestään siellä. Kotona on lähinnä karsimisvaihe. Joka päivä kun tulen kotiin, huomaan asunnon läpi kulkiessani nappaavani jonkin asian käteeni ja joko laittavani sen kaappiin, samantien myyntiin tai muutoin pois silmistä. Silmäni osuu jatkuvasti johonkin asiaan, mikä on vain liikaa. Viimeksi lähti iso lamppu ikkunalaudalta ja tyyny tuolilta. Eikä tilalle tule mitään, pois vain!

Seuraava koti on myös ollut mökin takia sen verran kaukaisempi ajatus, että varsinaisia ihan kokonaan uusia sisustusasioita ei ole ollut mielessä. Nyt kuitenkin tässä asia taas nousi pinnalle jostain syystä. No, siksikin, että meille on tähän tulossa piakkoin putkiremontti, ja ottaa jo valmiiksi päähän se miten kaikki menee pakosti uusiksi kylppärissä. Ei sen yhteydessä haluta enää panostaa kaikkein kalleimpiin mahdollisiin asioihin kylpyhuoneessa vaan tehdään se mieluummin sitten uuteen kotiin.

Juteltiin asiasta taas paljon ja muutama sellainen lukko, jonka olemassaoloa en ainakaan minä oikein tajunnutkaan, aukesi sen suhteen. Ensinnäkin, seuraavan kodin ei tarvitse olla vielä meidän loppuelämän koti. Päinvastoin, se voisi olla vain vähän isompi, ja sen voisi tehdä uteliaisuuttaan jonnekin muullekin alueelle kuin sille minne sitten lopulta haluttaisiin. Sen voisi ottaa taas seuraavana askeleena ennemmin kuin päämääränä.

Se jo olikin selvää, että mahdollisimman huonokuntoista etsitään, koska se me osataan: remontoida ja rakentaa. Toinen osaa rakentamisen ja kiinteistöbisneksen, minä suunnittelun ja sisustamisen. Lempipuuhaani on tutkia mielenkiintoisista asuntoilmoituksista pohjapiirustuksia. Hahmotan hetkessä mitä siitä saisi, ja pyörittelen huoneita, ovia ja vesipisteitä samantien päässäni sopiviksi, ja ellei sopiviksi saa, siirryn seuraavaan ilmoitukseen. Suunnilleen samassa ajassa Mr. mielessään tarkistaa numerot ja taloyhtiön tiedot ja päätyy yhtä nopeissa laskelmissa joko eteenpäin tai seuraavaan ilmoitukseen hänkin.

Vuoden päästä aika voisi olla aika valmis tälle projektille. Ei kovin paljon päällekkäin mökin rakentamisen kovimpien vaiheiden kanssa, mutta heti kun se sen sallii. Siivosinkin Pinterestin ideakansiotani, ja poimin sieltä ehdottomat lempikuvani tänne. Välillä tuntuu, ettei sisustamisessani ole päätä eikä häntää kun tykkään niin monenlaisista asioista, mutta muutama asia on ihan selkeänä mielessä.

Ylimmät kaksi kuvaa samasta huoneesta on tällä hetkellä ehdottoman parhaat kuvaamaan sitä kaikkea mitä haluan. Korkeat huoneet, neutraali harmaa sävy seinissä, koristelistat ja kristallikruunu, Wishbone -tuolit, antiikkia, juuttia, isokuvioinen parketti.

T ä y d e l l i s t ä.

 

5

1

Ylläoleva eteishalli on jälleen lattian sävyä lukuunottamatta ihana. Antiikkia on nimittäin meillä oltava aina. Silti tila on väljä ja avara, valoisa ja moderni: muutama taulu ja oksa lasimaljakossa riittää. Kattovalaisimet on myös juuri ne, joita olen katsellut meille tännekin yhdessä vaiheessa, mutta en ole raaskinut ostaa. Korkeista huoneista en ole valmis antamaan periksi seuraavassa kodissa, en millään. Se asia on muistutuksena ollut tallennettuna puhelimen muistioonikin jo vuosien ajan: kun se etsinnän aika oikeasti tulee, älä anna siitä periksi! Kadut myöhemmin! Vaikka olisi kuinka ihana asunto muuten, siitä älä luovu!

Kalanruotoparketti on toiveissani lattioista ykkösenä. Olen vähän kyllästynyt meidän vitivalkoiseen lattiaan, mutta ihan tamminenkaan ei kuitenkaan käy. Jotakin siltä väliltä. Allaolevassa Alexa Dagmarin kodissa lattia on upea.

4

3

Näissäkin on ne kaikki luetellut ominaisuudet korkeista huoneista ja kauniista parketeista olemassa, ja kodikkuus mukana. Haluaisin myös olla tarpeeksi rohkea tuodakseni seuraavaan kotiin jotakin taidetta aiheena ihminen. Kasvokuvan, grafiikkaa, maalauksen, patsaan. Niissä on jotakin herkkää ja voimakasta, mutta jostain syystä olen arastellut niitä omassa sisustuksessa. Koti on asumista varten, eikä näyttelypaikka, joten sohvat ja sängyt, sekä kaikki muut paikat, joissa voi löhötä ellunkanana, on ehdottoman välttämättömiä. Kodikkuutta tuo myös ne pienet ristiriidat: kristalli ja juutti, kipsikoristeet ja puupölkky. Nyt vain rakentamaan mökkiä vauhdilla, että pääsee tämän projektin kimppuun!

Kaikki kuvat Pinterest -kansiostani Interiors / Inspired

2 comments so far.

2 responses to “Lempisisustuskuviani ja seuraavaan kotiin”

  1. Aivan ihania sisustuskuvia – tuollainen olisi kyllä minunkin unelmakoti! Huomaan itse että kevät tuo ehdottomasti mukanaan sisustusinspiraatiota, tekisi mieli myllätä koko koti läpi ja laittaa kaikki uusiksi! Nyt alkoi myös himottaa maalata seinät harmaiksi….Varsinkin nuo ekat kuvat on ihan mielettömiä.

    • Eveliina says:

      Hei tuo on muuten totta! Ehkä tämä minunkin intoni johtuu osittain keväästä 🙂 Valoa on enemmän ja muutenkin tuntuu kuin silmät aukeaisi aina keväisin 🙂 Harmaat seinät on ah niin ihanat! Meilläkin parhaillaan on, mutta vahingossa vähän liian siniset – seuraavaksi parempi sävyn valinta!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN