Lempiraita

asu raitapaita-7

Annoin Mr:lle joululahjaksi avoimen lahjakortin ihan omaan kukkarooni vaateostoksille. Hän tarvitsee jatkuvasti jotakin, eikä koskaan ikinä osta mitään itse. Vaateostokset on viimeisenä millään kiinnostuslistalla, ja toisaalta ymmärränkin. Mikä vain mahtuu päälle, lähtee yleensä matkaan, eikä yleensä niitä ole valittavaksi asti. Useimmiten tuskaillaan kumpikin raivon partaalla sovitushuoneissa ja Stockan käytävillä, kun olisi pakko hankkia hänelle jotakin päälle pantavaa. Siksi lahjaan sisältyvä ostostuki onkin melkein välttämätön – yksin ei ainakaan tule mitään. Jos edes rahalla niistä reissuista selviää niin se on jo voitto. Aina kun ei löydy mitään, mutta hermo on kuitenkin mennyt. Reissuilta ostetaankin yleensä Dieselin outletit tyhjiksi niinkuin viime Italian matkalla – ne sopii ja istuu aina.

Tällä viikolla hän vihdoin kysyi milloin mentäisiin lunastamaan se – kauluspaidat kuulemma kuluu jo puhki. Mikä siinä muuten onkin, että miesten vaatteet kuluu oikeasti puhki? Tai siis, että miehet saa vaatteensa puhki, oikeasti roskiskuntoon riippumatta mistään merkistä tai laadusta? Ainakin tämä minun. Esimerkiksi nämä kengät kuin minulla tässä jalassa, meillä on ollut molemmilla. Räpylät. Räpylöillä on menty monen monta vuotta, minun kengät on jopa ostettu useamman vuoden ennen kuin hänen. Olen käyttänyt näitä noin kahdeksan talvea, koko talven ajan, useamman kerran viikossa. Onhan ne vähän linttanat, mutta ei mistään rikki tai puhki. Ja sitten hän. Kaapissa olisi oikeasti siistimpiäkin kenkiä, mutta kun nuo on niin helpot, niin taas niillä mentiin vaikka oli pohjat puoliksi irti (!?).

Viimeisiin Stockan aleihin viimeisillä voimillamme raahauduttiin, löydettiin kaksi kauluspaitaa suunnilleen sopivaa kokoa, eikä meinattu uskoa mitään ihmeitä siitä että ne molemmat oli sopivia! Kun vielä kenkäosastolta löytyi melkein täsmälleen samanlaiset kuin ne vanhat rakkaat räpylät, 60% alelapulla, olisin voinut tanssia kotiin (ja niin teinkin). Ei ikinä näin helppoa. Nyt pitää vain heittää vanhat räpylät vähin äänin roskiin, ettei se kumminkin vedä niitä jalkaansa. 

Mökkiasu taas tässä. Raitapaidasta jo juttelinkin täällä. Mökillä taannun yleensä ihan peikoksi, enkä välitä mistään mitään. Siksi tämä kauppareissun asu olikin jopa panostus. Viimeistään kirkkaassa junassa kotiin päin muistan pelästyä peilissä nuhjaantunutta näkyä, ja rautatieasemalta kotiin saakin kipittää huppu päässä. Nyt tuleekin helmikuulle mulle vähän taukoa mökille menosta muiden juttujen takia, mutta katsotaan koska taas. Ja se matkakin lähestyy huhtikuun alkuun, voi että miten ihanaa! Se on mielessä joka päivä, aina välillä jossain palavereissakin mieli vaan löytyy jo jostain kuumasta hiekasta, ah. Tämä on matkoissa niin parasta jo – odotus!

asu raitapaita-5

asu raitapaita-9

asu raitapaita

asu raitapaita-6

asu raitapaita-3-side

asu raitapaita-10

Marimekko shirt
Cubus jeggins
Lexington coat
Pampas shoes
Cos scarf

4 comments so far.

4 responses to “Lempiraita”

 1. Kirsi says:

  Niin sama juttu täällä.. just tässä yks kerta naureskeltiin, että onkohan Joni hankkinut kymmeneen vuoteen mitään vaatetta niin, että mää en olisi ollut joko henkisenä tukena shoppailemassa tai sitten ihan vaan se ostaja, hah! 😀 Ei senkään tule lähdettyä, eikä se siedä yhtään sitä farkkujen sovittelua, kun kaikki vyötäröltä sopiva kirraa reisistä jne…

  Mutta hei, ihana mökkiasu! 🙂 Toi raita kyllä sulle sopii ja ihan varsinkin tonne mökkimaisemiin, kun on niin freesi 🙂 Onko noi housut muuten just se Jegging Jane-malli? Sen jälkeen kun niistä ekan kerran blogiin kirjoittelit on mun tullut hamstrattua niitä jo neljät, tosiaankin ah niin mukavat housut!

  • Eveliina says:

   No niinpä! 🙂 Eikä sinänsä haittaa, se on win-win -tilanne: toinen ei tykkää vaatteiden ostamisesta, ja mua kiinnostaa katsella ja valita vaatteita, niin hyvinkin käy näin 🙂

   Ja kiitos, mä tykkään tästä raita-asusta ja tuosta takista hirveästi! On ne Jegging Janet! Eikä, onpa kiva kuulla, että onnistuin vinkkaamaan sulle! 🙂

 2. Iida says:

  Täältä löytyy toinen samanlainen poikaystävä, joka ei koskaan itse ostaa omia vaatteitaan. Hän on onneksi niin standardi L-kokoinen, että oikeastaa mitkä tahansa sen kokoiset vaatteet sopivat ja istuvat hyvin. Ja kengät, miksi niitä pitää käyttää vielä silloin kun puolen pohjaa on suurin piirtein irti, en ymmärrä ja tämäkin niin tuttua. Miehet… 😀

  • Eveliina says:

   No niinpä! 🙂 Hyvä, etten ole yksin! Vaikka sopiihan tämä järjestely, molemmat voittaa 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN