Marble tray

newbies-in-home-10

Riisuttiin koti joulusta uutenavuotena, yhtäkkiä kun tuli sellainen olo, että kaikki punainen ja jouluinen nyt veks ja äkkiä! Onneksi tänä vuonna jouluasioita olin tuonut kotiin aika minimaalisesti, homma oli siis helppo. Joululahjoista, erityisesti niitä kotiin saaduista, on kuitenkin iso ilo ihan koko ajan. Yksi niistä oli tämä Granitin marmotitarjotin, jota olin himoinnut koko viime vuoden. Jotakin valkoista marmorista olen kaivannut varmaan ihan yhtä kauan kuin se on ollut in (laumalammas, näköjään!), ensimmäisenä toiveenani sivupöytä. Sellainen ei kuitenkaan meille mahdu, eikä sille ole tarvis, joten sen toiveen heivasin heti.

Kylppäri on kaivannut jotakin ryhtiä hajuvesille ja muulle pienelle, ja kun tämän tason Granitissa kerran näin, paluuta ei ollut. Mitta on (uskomatonta!) täydellinen tuohon lavuaarin ja seinän väliin, ja se toimittaa virkaansa juuri niin hyvin kuin ajattelinkin. Huomasin, että en ikinä oikeastaan itse osta mitään tällaista pientä kotiin, vaikka niin kovasti usein niitä himoitsenkin. Tämä, ja vaikkapa se vaaleanpunainen pieni maljakko jäisi kuitenkin auttamatta ostoslistallani jonkin muun (tärkeämmän, isomman tai vaatteen…) jalkoihin niistä rahoista, jotka lainoilta, jokapäiväiseltä elämiseltä tai matkasäästämiseltä jäisi. Siksi tällaiset lahjat on niin, niin mieluisia. Ja siksi niistä ideoiden kanssa pulassa oleville antajilleen vinkkaankin.

Toinen asia, mihin hyvin hyvin harvoin käytän rahaa siten, että kävelen kauppaan ja ostan, on kirjat. Ihan yhtä hölmöä: kuinka paljon kirjoja rakastankaan ja kuinka paljon ne iloa tuokin, en silti panosta niihin koskaan. Aleista, antikvariaateista, lahjoiksi kirjoja usein saankin, niitäkin. Tänään tein kuitenkin tässä töistä tullessa poikkeuksen: yksi joululahjaraha oli korvamerkitty kirjan ostoon, ja senpä tein. Voi että miten kivaa marssia Akateemiseen, valita samantien kauan hankintalistalla olleet kaksi kirjaa ja ostaa ne mukaan! Huolella valitut, tarpeelliset, onnelliset lahjat tuo ihan hirveästi iloa niin moneen muuhunkin päivään kuin siihen jouluun tai synttäripäivään. Yksi parhaista lahjoistani, ellei paras jonka olen koskaan saanut, oli järkkärikamera, jonka Mr. minulle osti neljä vuotta sitten jouluna ihan yllätyksenä. Tuli samalla antaneeksi nimittäin kokonaan uuden harrastuksen: kuvauksen ja tämän blogihomman!

newbies-in-home-7

newbies-in-home-8

0 comments so far.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN