Ensimmäinen arkiviikko ja kaksi kotijuttua

newbies-in-home-12

Tuntuuko kuin tällä viikolla olisi kaikki viimeisetkin lomailijat kuoriutuneet koloistaan töihin ja ihmisten ilmoille, kurssit ja treenit on alkaneet, sähköposti kilahdellut? Arki on täällä. Ihan hyvä juttu niin. Mulla vaan on ollut vaikea viikko, käynnistyä. Olo on ollut tahmea ja sanalla sanoen vastentahtoinen, paljoon. Okei, kaikkeen. Liikunta ja parempi syöminen ja pakosti itsensä ajoissa nukkumaan vieminen on auttaneet jo muutamien päivien harjoittelun jälkeen, niinkuin aina.

Ranskan tunnit alkoi taas, ja kalenteriin oli pakko sovittaa vakituisiksi menoiksi liikuntakin, muuten ei olisi tullut tästä taas mitään. Arkiviikko rakentuukin tästedes sille peruskaavalle, että maanantaisin ja keskiviikkoisin on ranskantuntikävelyt, sen reilut 8 kilometriä siihen päivään, tiistai-illalla juoksukaverin kanssa happi- ja terapialenkki (se puolimaratonhaave on öh, ehkä vähän jäänyt, mutta tämäkin hyvä), ja torstaille lempijumppa töiden jälkeen. Perjantaista sunnuntaihin päivät on liikuntakalenterissa auki, mökkeilyjen takia. Jos sattuisin olemaan Helsingissä, voisi tehdä fiiliksen mukaan mitä vain kivaa liikkumista. Lähiviikonloput kuitenkin taas mennee tuolla saarissa, ja siellä tulee ulkoiltua ihan väkisinkin.

Olen tiistaiaamuisin keväällä yrittänyt käydä sali-salilla, mutta tajusin, että se on usein liian raskasta jo ajatuksena aamuun, jolloin se on jäänyt kokonaan. Tällä viikolla huomasin, että hot-salissa olisi meneillään tiistaiaamuisin BodyBalance, josta muinoin tykkäsin kovin. Kävin testaamassa, ja hitsit, se taitaa jäädä kalenteriin myös! Tulee lähdettyäkin, kun tietää, että edessä on jotakin lempeämpää kuin hurjaa rautatreeniä kello seitsemältä.

Laskin, että olen viimeksi ollut BodyBalance -tunnilla varmaankin Salossa asuessani – 11 vuotta sitten. Silloin esimerkiksi sunnuntaini kuluivat setillä BodyPump + BodyStep + BodyBalance, riippumatta siitä miten myöhään oli lauantai-iltana mennyt.. Eivät kuluisi enää, yksin jo siitä syystä, että en haluaisi enää vaihtaa niitä harvoja vapaita kotihetkiä neljän tunnin saliin. Olen muuten tällä viikolla paljonkin ajatellut sitä, missä olin tuolloin kunnon – ja myönnetään, myös ulkonäön suhteen. Kaipaan sitä paljon, ei voi kieltää. Nyt on kuitenkin tunnustettava, että elämä vaatii nyt muuta. Nuo ranskantunnit esimerkiksi vievät nyt viikoistani kaksi iltaa, ja niiden jälkeen ne kaksi-kolme hereilläolotuntia haluan viettää kotona, jonne on muutenkin jatkuva ikävä. Sitä tarvitsee mielenrauhani. Nyt siis liikunnat on aika kevyitä, mutta tapahtuvat paljon ulkona. Tuntuu, että sitäkin kroppa ja mieli kaipaa näinä hullun pimeinä kuukausina. Ehkä kesätauolla voisi sitten ottaa tavoitteeksi enemmän sen kovan ja painoilla treenaamisen.

newbies-in-home-15

newbies-in-home-14

Pieniä kotijuttuja, lahjoiksi saatuja, olen jo muutamat täällä kuvannutkin, mutta vielä pari oli pakko. Nimittäin välillä ei voi kuin ällistellä miten hyvin läheiset meidät tunteekin, miten ihan täytenä yllätyksenä tulleet lahjat voikin olla niin mieluisia! Marimekon varvunraita -tarjotin / leikkuulauta on esineenä niin ihana, että halusin laittaa sen jatkuvasti esille tuohon ikkunalaudalle. Haaveilen jostakin viikonloppuaamusta kotona, kun siltä voisi hidasta syödä aamiaista sängyssä.

Toinen pieni asia, millaisten olemassaolosta en ole tiennyt tippaakaan, on kaupan oliiviöljypulloon laitettava kaadin. Katsoin oliiviöljypulloja Italiasta yhdestä keramiikkakaupasta, jossa äiti teetti jotakin, ja harmittelin kun en ollut tajunnut tilata pulloa ajoissa että olisin saanut sen matkaan. Siitä asti olen säästänyt kaupan käyntikorttia, sellaisen kun voisi tilata Suomeenkin. Äiti oli keksinyt tämän Alessin kromisen kaatimen meille lahjaksi, ja se onkin meille vielä paljon parempi.

Toscanalainen keramiikka olisi ollut kaunista, mutta tämän tyyli on kuitenkin niin paljon enemmän meitä. Tässäpä muuten melkoisella varmuudella kovaan käyttöön tuleva design-lahjavinkki sellaisille, joilla on jo kaikkea. Ja se muuten toimiikin uskomattoman hyvin. Ei vuoda mistään, ja annostelee öljyn juuri oikealla tavalla. Kivoja lahjoja on muuten aina myös ne kuluvat jutut: kauniit ruoka-asiat. Töistä kannoin laatikkokaupalla tänä jouluna ihania ruokatarvikkeita kauniisti pakattuina, ja ystäviltä ja tutuilta saatiin kaikkea ilahduttanutta myös: tuo glögipullo, ihana hillo ja kuusi vuotta vanha balsamico löytyi paketeista muun muassa!

Ah mutta nyt, kohta viikonloppuun ja pariin aamuun ilman herätyskelloa – todennäköisesti heräämään sieltä meren ääreltä tänäkin viikonloppuna.

newbies-in-home-16

newbies-in-home-11

3 comments so far.

3 responses to “Ensimmäinen arkiviikko ja kaksi kotijuttua”

 1. 101Dalmatialaista says:

  Voi, vain ensimmäinen kuva näkyi minulle 🙁

  • Eveliina says:

   No voi ei, nyt en osaa sanoa mistä johtuisi Korjasin tuon mobiiliongelman, jossa mitkään kuvat ei näkyneet.. minulla nyt näkyy kaikilla laitteilla, mitenhän muilla..? Kokeiletko vielä uudelleen, ja käy ainakin sanomassa jos seuraavassa postauksessa on joku häiriö myös!

  • 101Dalmatialaista says:

   No nyt näkyy! (:

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN