Shoppailijan Toscana: outlet -kylien paratiisi

outlets-5

Yksi matkojen parhaista asioista on niiden muisteleminen jälkikäteenkin, niinkuin moneen kertaan todettu. Mehän ollaan oltu näiden kahden kerran lisäksi sen ihan ensimmäisen kerran perheen kanssa Toscanassa yhdeksän vuotta sitten, 2007 veljeni ja vanhempieni kanssa nelistään. En muista mistä se ajatus silloin lähti, mutta aika samantyyppinen oli matka silloinkin: tosin se taisi olla jokin Aurinkomatkojen paketti, mutta muutoin samanlainen että lento Roomaan, sieltä auto samoja teitä pitkin pohjoiseen kuin nytkin, ja asuttiin vanhaan luostariin tehdyssä pienessä hotellissa. Villa Pitiana oli sen nimi, jäänyt niin elävästi mieleen.

Villa Pitiana oli ihan lähellä Rooma-Firenze -moottoritietä A1. Äiti oli silloin tainnut keksiä, että siellä lähellä on outlet -kyliä. Silloin niissä ensimmäisen kerran käytiin. Tällä kertaa käytiin kolmessa, silloin 9 vuotta sitten niistä kahdessa. Ihan sen silloisen majoituksen, Pitianan lähelle oli silloin nousemassa The Mall -niminen musta, kiiltävä ja supertyylikäs outlet. Se oli ihan rakenteilla, mutta muutamat kaupat siellä oli auki. Silloin hitti oli Burberry, josta vieläkin on muutama muisto tallessa, sekä Diesel, josta Mr:lle ostin vieläkin käytössään olevan neuleen.

No, vuosikymmenessä The Mall oli räjähtänyt. Siitä oli tullut moninkertaisesti suurempi, mutta edelleen ihan supertyylikäs paikka. Bussilasteittain kiinalaisia, mutta mahtuivat onneksi ihan hyvin niin, ettei paikka edes vaikuttanut pakatulta. The Mallissa on kaikkein suurin valikoima luksusmerkkejä mitä olen missään outletissa törmännyt, ehdottomasti high-end outlet -kylä. Minua kiinnosti erityisesti Gucci ( v a l t a v a  Gucci, ravintoloineen ja kerroksineen), Saint Laurent, Balenciaga ja Valentino, myös Burberryllä, Dieselillä ja Bossilla oli hyvät valikoimat. Myös Michael Kors, Lanvin, Alexander McQueen… Minä en lopulta ostanut mitään vaikka tuota mustaa Saint Laurentin mokka/nahkalaukkua silmäilinkin useamman kerran..

Suuri osa liikkeistä on aika pieniä ja valikoimat rajalliset, eikä sitä unelmalaukkua klassisessa värissä kannata lähteä etsimään. Näissä liikkeissä ei edes ole “normaaleja” tuotteita oikeastaan ollenkaan.

outlets-3 outlets-2 outlets-4 outlets

Toinen niistä ensimmäisen kerran outleteista oli Barberino Outlet Village, joka sekin oli päivittynyt sitten viime näkemän, mutta aika tutunoloinen edelleen. Se on enemmän sellainen perinteisempi outlet -kylä, mihin ollaan totuttu. Vähän tuollainen leffalavasteen näköinen, pikkuisen feikki ja aivan liian jenkki toscanalaiselle maaseudulle, mutta ihan tosi sympaattinen ja kiva. Kaikesta överiydestään huolimatta todella kiva paikka. Aika paljon lähestyttävämpiä merkkejä, joten täällä voi oikeasti vähän enemmän olla mahdollisuus shoppailla. Ostin täältä yhden asian, joka tulee piakkoin toivottavasti ehtimään asukuviin – nimittäin yhden laukun! Ei tosin mikään kovin jännä, mutta tarpeellinen ja kiva. Ja vähän jännäkin joo 🙂

Miehille täällä(kin) on todella paljon valinnanvaraa, etenkin Boss oli hyvä. Iso Ralph Lauren, kuten niin monissa tämäntyyppisissä outleteissa, Furla, Dolce & Gabbana, Michael Kors ja paljon muuta. Barberinossa liikkeitä on enemmän kuin tyylikkäämäässä mutta hiukan kylmemmässä The Mallissa. Barberino on Firenzen pohjoispuolella aika lähellä Mugelloa. Ja Mugellossahan on Ferrarin testirata – joten päivän ohjelmastakaan ei välttämättä tule ongelmia puolison kanssa 😉 Me käytiin molemmissa tällä kertaa.

Kolmas paikka, josta ei nyt kuvia mulla olekaan yhtään, oli kaikkein vaatimattomin niin ilmeeltään kuin merkeiltään: Valdichiana outlet village. Se oli ihan lähellä meidän tätä villaa. Siellä oli kuitenkin yllättävän kivoja juttuja sitten loppujen lopuksi, ja sieltäkin meistä moni löysi vaikka mitä. Minä yhdet suorat housut Calvin Kleinilta sekä ah huiput nilkkurit. joilla voi kävellä! Niistäkin toivottavasti kuvaa pian. Siinä muuten olikin kaikki mun Italian -ostokset. Tällä kertaa muuten meidän miesväki tuli paljon valtavampien ostosten kanssa jokaisesta outletista ulos, en käsitä mitä tapahtui? Miehille valikoima tosiaan oli jos mahdollista vielä parempi kaikissa paikoissa.

Kaikki nämä outletit on helpon matkan päässä, jokainen A1 -motarin välittömässä läheisyydessä. Toscana on siis todellakin ehkä vähän yllättäenkin aikamoinen shoppailijan paratiisi. Sen ensimmäisen kerran veljeni lensikin sinne aika pian uudestaan lähes pelkästään outleteja varten. Kannattaa tosiaan laittaa matkavinkiksi muistiin, jos sinne päin on matkan suunta!

outlets-6

THE MALL
Via Europa 8
50066 Leccio Reggello (FI)
www.themall.it

BARBERINO DESIGNER OUTLET
Via Meucci snc
50031 Barberino di Mugello (FI)
www.mcarthurglen.com

VALDICHIANA OUTLET VILLAGE
A1 -moottoritien varrella
95 km Firenzestä etelään / 182 km Roomasta pohjoiseen
liittymä Valdichiana
www.valdichianaoutlet.it

TallennaTallenna

2 comments so far.

2 responses to “Shoppailijan Toscana: outlet -kylien paratiisi”

  1. Katri says:

    No voi apua, arvaappa alkoiko houkuttelemaan toden teolla 😀

    Vaikka musta tuntuu että monesti outleteista tekee mieli ostaa jotain vain siksi, että kaikki on halpaa tai "halpaa". Tänään kävin Marimekon outletissa, ja heti tuli houkutus ostaa -30 % alen vuoksi juttuja, joita en oikeasti tarvitse tai ole normihintaisena hirveästi edes himonnut. Nyt pidin pääni kylmänä – toisin kuin edellisellä kerralla! Silloin ostin ex tempore nipun kangasta kun oli muka niiiin hyvässä alessa. En ole vielä tarvinnut eikä ole mielessäkään sopivaa käyttötarkoitusta 😀

  2. Eveliina says:

    No niinpä! 🙂 Se on kyllä totta, välillä on vaikeaa kuunnella sitä mitä oikeasti tarvitsee! Pitää tosiaan vain jokaisen kivan jutun kohdalla miettiä ihan oikeasti sen käyttötarve, hinta ja tarkoitus. Sitten se itse asiassa onkin aika helppoa 🙂 Mutta joo, on kyllä ihan liian monta kertaa itsekin tullut sorruttua ihan samaan! Marimekon outlet on kyllä kaikista pahin!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN