Korkkilaukku ja liian söpö asu Italiassa (ja kuulumisia)

toscana-baby-blue-laces-7

Heii, täällä tullaan mökiltä ja mennään mökille ihan koko ajan, siinä sivussa muutetaan töissä toimistoa, tiputellaan kalenteriin tasaista kiihtyvää tahtia töitä, roudataan peiliä korjaukseen, revitään hiuksia päästä (niitä vähiäkin) puuttuvan pesukoneen ja pyykkivuoren kanssa, sitten pestään sitä vuorta, kävellään tuulessa ja tuiskussa ranskan tunnille ja pois, aloitellaan maratontreenejä, käynnistellään saliohjelmaa ja sellaista. Arkea! Kiireistä sellaista, mutta ai vitsi niin ihanaa.

Saan itseni vähän väliä ajattelemasta, että olen ihan järjettömän onnellinen. Viimeksi eilen ranskantunnin alkaessa, kiireisen mutta kivan työpäivän ja yhden kivan puhelun jälkeen, kotona odottamassa maailman paras mies, hyvää ruokaa, lämmin koti. Tuntuu, että tämä kaiken kiireen ja harrastusten haaliminenkin tekee mut onnelliseksi. Tarvitsen ehdottomasti totaalista lepoa ja yksinoloa sen vastapainoksi, mutta jotenkin pitää olla liikkeessäkin.

Mökillä on vielä kiireiset ajat seuraavat viikot – ne ikkunat tosiaan tuli viime viikolla ja niitä asennettiin viikonloppu. Se ei ihan mennyt tuubiin, joten hommaa jäikin vielä tosi paljon. Ensimmäinen, isoin 130-kiloinen lasi meni tietty säpäleiksi heti kättelyssä, ja sitten kun meillä oli talkooporukkaa valmiina ja viimein myyjän edustaja neuvomassa asennusta, koko kymmenpäinen jengi käyttää ekat tunnit kahdenkymmenen pienen ruuvin etsimiseen ties mistä, kun juuri ne paketeista puuttui ja ilman niitä ei voinut alkaa. Otettiin niitä muista karmeista niihin mitkä ensimmäiseksi asennettiin, ja siksi jokainen ruuvi olikin kultaa kalliimpi. Eiköhän niitä siinä sitten pudonnut lattialautojen välistä maahan ja yhdessä vaiheessa meitsi jäi sinne talon alle passiin odottamaan koska tippuu seuraava.

Luoja mikä stressi siitäkin tuli, kun omatekoisilla hisseillä niitä lasinpaloja metrien korkeuteen nosteltiin ja paikalleen asetettiin, seitsemän sentin paksuinen lasi kun tarvitsi tosiaan sen puhalluksenkevyen osuman ruuvista mennäkseen sipaliistoksi. Mutta homma lähti sujumaan, ja jo sunnuntaina asenneltiin laseja ihan liukuhihnalta ja nyt on mentävä jatkamaan.

En ole tähän astikaan lopettanut nauramista sille kun kesän lopulla tultiin keskiyöllä kotiin mökiltä, toinen oli mustelmilla, ruvilla ja laihtunut, silmien alla mustaa ja ihan runnotun ja uupuneen näköinen viikonlopun raksailun jäljiltä, ja siinä olotilassa sanoi, että musta tuntuu ihan siltä kuin olisi lomalla koko ajan. Viitaten siihen, että työpäivät hoituu mökkiviikonloppua odotellessa, ja kaiken ajan Helsingissäkin käyttää sen ajatteluun. Ja että se on niin kivaa.

Hänelle se onkin enemmän nautinto, mökkiblogissa mä jo kirjoittelinkin, että mulle alkaa tälle vuodelle jo riittää. Mutta nyt kun siellä on yksi iso, noin merkittävä ja selkeä homma mikä pitää ennen pakkasia saada valmiiksi, menen sinne enemmän kuin mielelläni. Jos vaan saadaan – arvatkaa vaan – niitä ruuveja huomenna pikapostina!

Kuvat ei liity tähän arkihöpötykseen mitenkään – onpahan viimeiset asukuvat Italiasta, kun ei muutakaan materiaalia ole ollut sekuntiakaan aikaa blogiin kuvata. Mut ei sekään haittaa, sitten joskus taas on 🙂 Vähän liian ällö asu, röyhelöä ja pitsiä ja vaaleansinistä – mut parempi överit kuin vajarit, vai mitä!

Nyt lähdetään taas tänään mökille, voisin sen tilannetta laittaa tähänkin blogiin viikonlopun jälkeen jos kuvata onnistun – tosin mökkiblogissahan päivittyy tilanne useammin!

toscana-baby-blue-laces-2 toscana-baby-blue-laces-6 toscana-baby-blue-laces-3 toscana-baby-blue-laces-8toscana-baby-blue-laces-9 toscana-baby-blue-laces toscana-baby-blue-laces-10

Zara skirt & top
Cos bag (borrowed from my mom)
Marimekko shoes

TallennaTallenna

6 comments so far.

6 responses to “Korkkilaukku ja liian söpö asu Italiassa (ja kuulumisia)”

 1. Reetta Niemi says:

  Oi että, ihana lukea ja oikein tuntea sinun onnellisuutesi. Minulla on ensimmäistä kertaa aikoihin puhtia ja aikaa keskittyä blogeihin. Ja omaanikin. Minulla alkaa elämä ajautumaan taas hyviin uomiin ja alan olla onnellinen. Kiva taas bloggailla ja lukea teidän ihanien blogeja.
  Kaikkea hyvää teidän projektiin ja ihanaa syksyä <3
  Valkoisen talon Reetta

 2. Emmi says:

  Just ihana asu, sopii tonne maisemiin 🙂 ja voi vitsi, miten jaksattekin mökin kanssa, aikamoista! Ihana kuulla, että on hyvät fiilikset 🙂

 3. Eveliina says:

  Kiitos Reetta, tosi kiva kuulla! 🙂 olen huomannut että elämä alkaa voittaa, sivusta vain vähän somesta seuranneena, onpa tosi ihana juttu <3 Joo tämä on aika väsyttävääkin mutta jokin ihmeen draivi tekee tästä jopa hullun hauskaakin, ja tuntuu vain hyvältä. Tosi kivaa syksyä myös sulle, törmäillään taas 🙂

 4. Eveliina says:

  Hih, kiitos! 🙂 Joo on tämä tosiaan ihan hullua mutta joku vaan vie jaksamaan. Jokainen valmis asia jota voi joka päivä ihastella 🙂 ja sekin että talvi ja tauko tulee ':D ihana olis nähdä useasti ja kunnolla taas syksyllä bloggailujen ja muun merkeissä!

 5. Kirsi says:

  Aivan ihana asu! Musta ei ollenkaan liian söpö, tosin onkohan mikään? 😀 Mutta jotenkin toi laukku (ihana muuten!) ja kengät tasapainottaa ja tuo sellaista maanläheisyyttä, ettei siinä röyhelöt ja pitsit pääse liikaa ottamaan roolia 🙂

  Ja huh, aikamoista teillä! Mutta ihanaakin tosiaan varmasti 🙂 Ja kyllä varmasti fiilikset on vielä tuplasti kivammat sitten, kun mökki joskus on valmis ja saatte siellä rentoutua ja muistella näitä aikoja 🙂

 6. Eveliina says:

  Hih, no toisaalta! 🙂 ainakin tuolla, kaikki tuntui käyvän! 🙂 Joo on tämä aika kiitoa parhaillaan, ei ehdi kuin herätä ja mennä nukkumaan ja sitten ollaan taas mökillä aamuvarhaisesta iltamyöhään ja sama homma uudelleen. No, lasit on saatava paikkaansa, talvella ehtii toivottavasti vähän hengähtää. Ja kyllä sitä jo nyt tosiaan huomaa, että jos jo nyt nämä ajat on jollain tavalla todella ihania, ne tulee olemaan sitä myös muistoissa sitten 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN