Hotelli- ja ravintolavinkki Firenzeen

firenze-hotel-2

Vietettiin ensimmäistä hääpäivää vähän samalla tavalla kuin minihäämatkaa viime vuonna: yhdellä yöllä kaupungissa. Tänä vuonna mentiin Firenzeen, koska Mr. ei oikein tykännyt Roomasta (!) ja oikeastaan näin yhdelle päivälle se onkin vähän too much. Firenze on sopivasti hallittavampi, vaikka aika kutistuikin ihan minimiin. Päätettiin myös valita kunnon hotelli, Roomassa sekin meni viime vuonna vähän mönkään. Luetaan aina tarkkaan TripAdvisorin suosituksia ja etenkin Mr. on tarkka siitä, että niissä on maininnat siisteydestä ja puhtaudesta. Ja se ei ole muuten koskaan mennyt vikaan.

Hotel Palazzo Castri 1874 olikin todella ihana hotelli, suosittelen todella! Ainoa pieni miinus oli jonkinmoinen kävelymatka keskustaan, mutta ei sekään mikään mahdoton. Hotellissa oli pienet huoneet kuten näissä Italian kaupunkihotelleissa aina, mutta valoisa ja kaunis näköala sekä ilmavan vaalea ja kaunis sisustus sai unohtamaan sen kokonaan. Sisäpiha oli ihan mahtava juttu keskellä kaupunkia, rauhallinen ja kaunis tila, jossa voi lokoilla iltamyöhälle. Ja siellä asui hotellin kissakin <3 Aamiainen oli hyvä ja kakkua ja sampanjaa odotti huoneessa 🙂 Se tosin oli Mr:n aikaansaannosta, mutta hotellin henkilökunta oli kuulemma ollut todella ystävällistä ja avuliasta sen järkkäämisessä.

firenze-hotel-4 firenze-hotel-3 firenze-hotel firenze-hotel-5 firenze-6 firenze-hotel-6

Pyydettiin hotellin henkilökuntaa etsimään meille hyvä illallispaikka hääpäivälle, ja he ohjasivat meidät läheiseen paikkaan, jolla on hassu nimi: Konnubio. Alunperin oltiin toivottu jotakin näköalapaikkaa, ja sellainen varmaan testataan seuraavaksi, mutta Konnubio oli ihan super. Meidän varaukselle olikin varattu tuollainen spesiaali kahden hengen pöytä tuollaisten rappusten päästä hyvän hääpäivän toivotusten kanssa. Kiva ylläri hotellilta, ja pöytä oli tosi kiva. Joskin melkein ällön romanttista 😉

Ruoka ja sisustus oli itse asiassa aikalailla sellaista mistä tällä hetkellä tykkään Helsinginkin uusissa ravintoloissa tosi paljon: tyylejä modernisti mutta kodikkaasti sekaisin, joku uusi twist eikä liian vanhanaikaista, mutta italialaisia perinteisiä makuja siellä seassa. Paikka tai hinnat ei olleet liian fine, mutta ruokakokemus todellakin oli fine dining. Ah, mahtava.

firenze-7 firenze-8 firenze-10 firenze-9 firenze-11

Hotel Palazzo Castri 1874
Piazza della Indipendenza 7
50129 Firenze
Konnubio
Via dei Conti 8r
50123 Firenze
0 comments so far.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN