Our resort in Vietnam: Naman Retreat

naman

Ensimmäisestä päivästä arki-arjessa selvitty täällä. Niin matkan jälkeen kuin muutenkin. Eilen oltiin aivan rättiväsyneitä, ja saatiinkin ystäviltä juuri oikeaan aikaan ihan täydellinen ex tempore -kutsu iltapäivään: savusauna, avanto ja koiralenkki metsässä. Mulla oli särkenyt kaksi päivää päätä, ja ekan avantokäynnin jälkeen tajusin että se oli kokonaan poissa. Nukahtelin bussiin ja junaan ja melkein saunaankin, mutta kotona olisin nukahtanut ihan varmasti liian pitkäksi aikaa. Tosi hyvä siis että lähdettiin pois kotoa. Rytmi muuttui kerralla aika kivaksi toivottavasti pidemmäksi aikaa: aikaisin nukkumaan ja viideltä ylös. En tiennyt mitä sillä kaikella vapaa-ajallani olisin aamulla tehnyt, niin päätin aloittaa sen terveellisen elämän samantien: pakkasin työvaatteet laukkuun ja kävelin töihin kolme kertaa normaalia pidemmän matkan rantojen kautta. Silti olin aikaisin töissä, mut vitsi miten hyvällä ololla!

Vielä vain pari päivää sitten herättiin kuitenkin kokonaan muista maisemista, tuolta ihanasta Vietnamin -resortistamme, josta on pakko sanoa muutama sana. Da Nangin alueella sillä pitkällä 30 kilometrin rannalla on aika paljon luksushotelleja, sanoisin parisenkymmentä. Kuulemani ja lukemani mukaan kaksi aivan järjettömän hulppeaakin hotellia: Intercontinental Da Nangin päässä omalla niemellään ja The Nam Hai etelämpänä Hoi Anin päässä rantaa. Niihin ei ollut nyt pelimerkkejä mutta ehkä joskus…!

Kun lopulta aika myöhään oltiin varaamassa hotellia oikeasti, huomattiin hintojen jo kohonneen muutamassa ensimmäisenä olleessa vaihtoehdossamme liian korkealle ja olin aluksi vähän pettynyt että “jouduttiin” ottamaan tämä. Lähinnä sen huoneen vuoksi: Naman Retreat koostuu oikeastaan kokonaan pienistä erillisvilloista, joita on vieri vieressä pikkuruisilla omilla uima-altailla resortin alueella. Lisäksi alueella on yksi rakennus, jossa on tavallisia hotellihuoneita. Meillä oli varaa “enää” siihen hotellihuoneeseen, joka kuvissa näytti aika ankealta.

Paikan päällä totuus oli kuitenkin todella paljon odotettua parempi, ja tykästyttiin huoneeseen heti. Käytiin katsomassa villoja, enkä edes huomannut niissä niin kovasti eroa näihin huoneisiin. Oman altaan toki, mutta nekin on rakennettu jokaista villaa kiertävien korkeiden muurien sisälle, ja olisin varmaan sieltäkin kuitenkin karannut isolle ja upealle yhteisaltaalle rannalle vaikka meillä olisi villa ollutkin. Kaikinpuolin hyvä ratkaisu siis.

Naman on aivan uusi, ollut auki vasta vajaan vuoden. Uudet paikat on usein loistavia – no, kaiken uutuuden vuoksi. Mikään ei ole hajalla, vaan aivan priimaa, viiden tähden paikoissa ainakin. Luksus ja rauhallinen ylellisyys olikin avainsanat täällä, vaikka uuden paikan ongelmia toisaalta oli. Henkilökuntaa oli tosi paljon, ja aina he ei ihan tienneet kaikesta kaikkea, ja sekaannuksia tuli paljonkin. Mutta ei se lopulta niin paljon haitannut.

Resort ei ole kovin iso, mikä sekin oli kiva: matkat on lyhyitä kaikilta huoneilta rannalle ja kahteen ravintolaan. Ravintoloita oli tosiaan kaksi: toisessa oli vietnamilaista ruokaa ja toisessa enemmän länsimaista, ja lisäksi poolibaari, josta sai kaikkea ravintoloidenkin ruokaa päiväsaikaan ja snackeja.Lisäksi paikassa on oikeasti erinomainen spa, ihan kelvollinen kuntosali, vapaassa käytössä olevat jacuzzit ja jopa ne saunat. Vapaasti osallistuttavissa oli myös kaikkiin viikko-ohjelman aktiviteetteihin, joita oli ne aamujoogat ja -venyttelyt, pyörä- ja patikkaretket läheisille Marmorivuorille, lentis- ym. urheilutunteja, vietnamilaisen ruuan kokkauskursseja ja paljon muuta.

Isoin yllätys meille oli se, että meille kuului kummallekin 90 minuuttia spa-hoitoja oleskelumme aikana, ja yksi illallinen. Ei edelleenkään tiedetä miksi! Vieläpä kun Mr. ei halunnut spahan, ja saattoi antaa omat hoitonsa mulle, sain käytyä kahdessa puolen tunnin ja kahdessa tunnin hoidossa loman aikana, mitkä lopulta riitti aivan hyvin. Aah, se oli ihanaa! Kaikki palvelut oli olemassa ja hoitui hyvin, kuten tasokkaaseen paikkaan kuuluukin: rahanvaihto ja ATM oli hotellilla itsellään, todella kaunis pieni kauppa, taksitolppa pihalla, retkiä joka lähtöön, pesula ja siivouspalvelut oli todella nopeita ja aivan priimaa.

Hotellikirja oli korvattu tabletilla, joka jokaiselle vieraalle tullessa annettiin. Siellä oli kaikki tieto hotellista ja palveluista, ja se toimi ihan normaalina nettisurffailutablettinakin tietenkin. Pikkujuttujakin arvostin tosi kovasti: netti toimi todella hyvin joka paikassa hotellin alueella, myös rannalla, ja kaikkialla oli aivan moitteettoman siistiä. Ruohoa kyni kynsisaksilla kokonainen armeija henkilökuntaa ihan koko päivän. Vähän hulluakin. Ruoka oli myös taivaallisen hyvää, tuoreista raaka-aineista valmistettua ja kauniisti aseteltua. Tilattiin usein rannalle keskipäivällä jotakin pientä ruokaa ja smoothieita tai mehuja. Mieleen jäi erityisesti myös tuo teehetki kaikkein huonoimman sään päivänä: mikä mieletön kakkukerrosvati ja iso teevalikoima livepianon soidessa..

Yksi parhaista jutuista oli myös aamiainen, joka oli aivan taivaallinen. Paras IKINÄ missään. Näen valveunia siitä koko ajan. Sijainti oli ainoa miinus: Hotellista kävelymatkan päässä ei ole ainuttakaan toista ravintolaa tai yhtään mitään muutakaan. Se sijaitsee keskellä rakentamatonta rantaviivaa tien varrella, jossa ei siinä kohtaa ole mitään. Hotellin omat ravintolat on siis paikalliseen hintatasoon nähden toki aika kalliita. Onneksi shuttle bus -palvelu vei kerran päivässä Da Nangiin ja takaisin, ja kolme kertaa päivässä Hoi Aniin, jossa käytiin melkein joka päivä. Siitä tulossa kokonaan erillinen postaus, Hoi An oli aivan mahtava! Da Nang oli aika ankea, ja siellä käytiinkin vain kerran. Matka ei ollut pitkä kumpaankaan kaupunkiin, viitisentoista kilometriä. Taksillakin joskus sinne kuljettiin, ja yhdensuuntainen matka maksoi reilun kympin.

Kaikenkaikkiaan hotelli oli aivan upea, ja voin todellakin suositella sitä! Tällaisena pidän kunnon lomaa: rauhallinen ja ylellinen ympäristö, jossa kaikki hoituu ja kaikkialla on kaunista, jokainen yksityiskohta viimeistelty, on hetken vapaa arjen tekemisistä kuten ruuanlaitosta ja siivoamisesta ja voi käyttää joka ikisen päivän minuutin ihan vain siihen mitä sattuu huvittamaan tehdä. Täydellistä!

naman5
naman12
naman13
naman14
naman11
naman10
naman9
naman16
naman18
naman6
naman1
naman7
naman8
naman4
naman-retreat-4
naman3
naman2
0 comments so far.

0 responses to “Our resort in Vietnam: Naman Retreat”

 1. Siis eikä. Niin ihana näköistä! Kyllä tuolla on varmasti kelvannut olla! Halu lämpöön ja aurinkoon olisi kyllä kova. No onneksi viimeistään juhannuksen jälkeen Kroatiaan! 🙂

 2. annieveliina says:

  Onpas jotenkin ihanan seesteisen näköistä! 🙂

 3. Eveliina says:

  Siis sitä juuri se oli! Seesteistä ja rauhallista.. Voi että en kestä ettei olla siellä enää!!

 4. Eveliina says:

  No eikö olekin! Tuolla oli niin ihanaa… Ja niin mullakin on, taas! Matkustaminen ei itse asiassa ollenkaan auta matkakuumeeseen, päinvastoin! Se on ihan kamalaa 😀 Kroatia on varmasti jännä, kiva kuulla sun kokemuksia sieltä sitten!

 5. Anonymous says:

  Suositteletko lapsiperheille? 🙂

 6. Eveliina says:

  Aika paljon oli ihan pienten lasten kanssa reissaavia, ja altaassa on isohko matala pääty. Myös joku Kid's Club oli, muttei ainakaan vielä toiminnassa. Siispä miksei, mutta ei ole varsinaisesti suunnattu lapsiperheille kyllä…

 7. Sandra says:

  Oi, mikä ihana paratiisikeidas! Myös mun lempipuuhaa rantalomilla on vaan tuijottaa merta <3 Niin rauhoittavaa ja rentouttavaa, eikä siihen kyllästy koskaan :). Pakko kyllä löytää talvilomalle joku äkkilähtö.. En voi käsittää, että meidän Meksikon-lomastakin on ihan just jo vuosi aikaa, haluu takas! 🙂

 8. Eveliina says:

  No niin todella oli! <3 En tosiaan tiedä mitään rentouttavampaa kuin makoilla lämpimässä meren äärellä ja lueskella tai vain olla… Voi vitsit, se on niin parasta! Hei mä muistankin kun kerroit Meksikon -matkastanne, se oli samoihin aikoihin kuin meidän Thaimaan -matka viime vuonna! En mäkään ymmärrä että siitä on kohta vuosi!

 9. Nils Kampe says:

  Kiitos hyvästä kirjoituksesta. Olemme juuri valitsemassa hotellia Da Nangista. Osaatko kertoa oliko mistään huoneista/villoista merinäköala.

 10. Eveliina says:

  Hei! Kiva jos oli hyötyä. Hotellin tontti on pitkä ja kapea, rantaviiva lyhyt. Toisessa laidassa rantaa oli resortin pitkäaikaisvuokrataloja ja toisella puolella olisiko ollut kaksi tai kolme hotellin suurta villaa. Näistä oli merinäköala, piha ja uina-allas sekä monta huonetta. Suurin osa huoneista on pieniä villoja omalla poolilla, sekä nuo hotellihuoneet takana, joissa me olimme, ilman merinäkymää. Meille merinäköala on tärkeä ja otamme sen oikeastaan aina ja siksi emminkin otammeko tätä hotellia ollenkaan. Menisin silti toistekin, ranta-alue on niin viihtyisä ja lähellä että ei lopulta haitannut ollenkaan ettei huoneesta merinäkymää ollut. Ylipäätään voin suositella hotellia lämpimästi, noin reunaehdoin, jotka tekstissäkin mainitsin. Hienoa reissua teille!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN