Hong Kong tips

hong-kong-randoms-3

Hong Kongiin olisi mahtava palata joskus uudelleenkin, mutta yllättävän paljon siitä sai irti näin vain parin päivän käynnilläkin. Mielessä sinne on kiva palata varsinkin nyt kun arki on täällä taas, ja yksi superjännittävä tilaisuus edessä viikonloppuna… Tekee siis mieli rentoutua ainakin ajatuksissa näissä lomakuvissa taas. Keräsin näiden random-kuvien mukaan muutaman oman vinkkini Hong Kongiin, rullaile niiden luo postauksen alas asti!

Nyt mahtavaa perjantaita ja viikonloppua! Se tulee itselläni olemaan täynnä kivaa ohjelmaa ja eri kulkuvälineissä istumista, jännittämistä, tsemppaamista ja toivottavasti sunnuntai-iltapäivänä sitten rentoilua! Heippa 🙂

 

 

 

 

 

Star Ferry 
Halpa, helppo ja hauska lauttamatka Hong Kongin ydinkeskustan ja Kowloonin välillä. Hong Kongissa lähtee Hong Kongin metroaseman ja IFC -mallin vierestä laiturista 7.

Victoria Peak
Väittäisin yhdeksi maailman ykkösnäköaloista. Ota perinteinen jyrkkä raitiovaunuajelu tram tai jonottamatta ja halvempi bussi numero 15 Admiraltyn asemalta.

Ludard Street Victoria Peakilla
Victoria Peakilla kävele ehdottomasti ruuhkaton, rauhallinen, mielettömän kaunis Ludard Streetin vuorenreunuspolku. Reitti lähtee ruuhkaisen The Peak Towerin ostoskeskusmaisen rakennuksen vasemmalta puolelta talojen välistä. Vasemmalta puolelta siis silloin, kun Tower ja Hong Kongin näköalat ovat edessäsi. Kysy tietä ellet löydä, ehdottomasti kävelyn arvoinen. Kävele koko vuori ympäri (tunnin lenkki) tai käänny puolivälissä takaisin. Ilmainen!

Lan Kwai Fong
Baarikatu Centralista pari katua ylöspäin (poispäin satamasta). Etelänlomamainen happy hour -meininki, ihan erilainen kuin hienostunut viereinen Central luksusliikkeineen. Hauska paikka yksille tai koko yölle. Testaa pieni meksikolainen burritokoju Cali-Mex.

Wellington Street
Jatka Lan Kwai Fongilta Wellington Streetille tai piipahda muuten vaan valkkaamaan joku kadun mahtavista pikkuravintoloista. Valinnanvaikeus taattu, toinen toistaan houkuttelevampia siistejä, trendikkäitä, cooleja paikkoja.

Not A Burger
Toinen erityismaininnan ansaitsevista pikaruokapaikoista. Korealainen. Erikoisin hamppari ikinä. Sämpylät korvattu vähän sushimakuja muistuttavalla maustetulla riisillä, joka on niin tahmeaa että se pitää hampurilaissämpylän muotonsa foliopaketissakin. Sisälmysvaihtoehtoina vaikka mitä jännää, itse valitsin tonnikalatahnan ja kimchin (korealainen maustettu kaalisalaatti). Aivan tajuttoman hyvää, innostavia täysin uusia makuja ja hykerryttävän hauska tapa ajatella hamppari. Halpakin. Etsi musta vihaisen näköinen hampurilainen keltaisella kyltillä.

Cali-Mex
Pikkuinen koju, järjen vieviä meksikolaismakuja kalifornialaistwistillä. Wellington Streetiltä ja Lan Kwai Fongilta löydät ainakin.

Raitiovaunu
Halpa, helppo ja hauska (jälleen!) sightseeing-ajelu. Istahda kyytiin missä vaan, kiipeä vaunun takaosasta sisälle toiseen kerrokseen, maksa uloslähtiessä kuskille tasaraha 2,30 HKD tai vaikka vitosen kolikko ellei pienempää ole. Halpaa se on silti. Näät kaupunkia eri vinkkelistä, pysäkkejä on tihuun. Hyppää pois jos näet jotain kivaa ja hyppää takaisin kun tahdot. Eksyminen äärimmäisen vaikeaa, melkein kaikki reitit kulkee yhtä suuntaa edes takaisin rannan suuntaisesti. Takaisinpäin pääsee aina samalla vaunulla ellet tietäisi missä olet.

Victoria Harbour
Ihaile Hong Kongin puolen huikeaa pilvenpiirtäjäviidakkoa Kowloonista käsin, Star Ferryn oikealla puolella lähtevältä rantabulevardilta, jossa on hyviä istumapaikkojakin ylhäällä kulkevan kävelykadun varrella. Jää illaan valoshowhun jos ehdit, mutta et missaa paljon, jos et. Reilun 10 minuutin mittainen musiikin rytmittämä pilvenpiirtäjien sykronoitu laservaloshow, joka kuulostaa hienommalta kuin lopulta onkaan. Tämä voisi olla siistimpi katsoa jostakin korkealta.

Harbour Mall
Ostoskeskuksista ehkä parhaita. Kowloonin puolella, heti Star Ferryn satamassa, jättimäinen. Ihan kaikkea luksuksesta Zaraan. Celinet, Choot, Givenchyt, IHAN kaikki. Ostin täältä myös timanttisormukseni hongkongilaislähtöisestä Tai Kwon Choo -ketjun myymälästä. Siihen jäi ainakin oma shoppailuni, koska tammikuun isoista aleprosenteista huolimatta hinnat on Suomea korkeammat. Luskusliikkeissä on kuitenkin hauska ikkunashoppailla. Käy tsekkaamassa kaikki aina himoitsemasi laukut livenä kaikissa väreissä ja päätä sitten vasta minkä tilaat halvemmalla kotona.

Elements -ostoskeskus
Kowloonin metroaseman yläpuolella, hiljaisempi kuin ruuhkainen Harbour Mall, ei niin paljon huippuluksusta mutta todella kiva ostoskeskus tämäkin jos lähellä olet. Erikseen ei välttämättä kannata shoppailun vuoksi vaivautua, mutta Ozone-baaria varten kyllä.

Ozone -näköalabaari 
Testaa ehdottomasti siistein baari ikinä: etsi Elements-ostoskeskuksen sisällä Ritz-Carlton-hotellin aula ja kysy tietä hisseille 103. kerrokseen Ozone -baariin. Drinkit Suomen hinnoissa, ja näkymä maailman mielettömin. Älä tule rähjäisemmimmässä reissulookissa, mutta superfiininä ei tarvitse olla. Ei shortseilla.

IFC Mall
Hong Kongin metro- ja lentokenttäjuna-aseman yläpuolella. Pienempi kuin vaikka Harbour Mall, mutta todella kiva, luksusmerkit jälleen paikalla. Ota juna lentokentälle, voit checkata matkalaukut lentokoneeseen jo tässä jos on kiire. Sama palvelu myös seuraavalla pysäkillä Kowloonissa.

Lentokenttäjuna
Kätevä ja nopea yhteys kentältä keskustaan. Vain kolme pysäkkiä, keskustan pysäkit on Kowloon ja Hong Kong. Kahdelle lippu maksoi noin kympin kappale. Juna kulkee keskustassa maan ja veden alla mutta voittaa nopeudessa maisemat. Lipputiskiä ja itse junaa et voi missata lentokentällä.

Hotelli
Hotellin ottaisin Centralista tai Kowloonin eteläkärjestä, jos saisin nyt valita. Ne on tosin kalliimpia alueita kuin Sheung Wan missä me oltiin, mutta silti. Jos pystyt, tee se. Itse saattaisin ottaa jopa Kowloonin rannalta, ja katsella mieluummin Hong Kongiin päin kuin toisinpäin. Star Ferry vie niin kätevästi yli, ettei edes haittaisi reissata.

0 comments so far.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN