Victoria Peak

victoria-peak-9

Moikka! Tänään on ollut niin mieletön päivä Hong Kongissa! Kaupunki ei näyttänyt alkuun ihan parastaan, mutta kun tähän on tottunut ja kierrellyt ympäriinsä, olen ihan rakastunut! En ensinnäkin oikein tiennyt tulleeni Kiinaan. Tai siis tietenkin tiesin, mutta Hong Kongin kiinalaisuus on silti tullut yllätyksenä – kuvittelin jotain paljon länsimaisempaa. Vaikka kiinalaisuus tuli ensimmäisenä eteen, mitä enemmän täällä on, sitä enemmän tämän huomaa olevan hybridi Kiinaa ja länsimaita kumpaakin – melkeinpä parhaita puolia jopa.

Eilinen päivä vietettiin melkein kokonaan ratikalla ajellen ympäri kaupunkia, mikä oli itse asiassa yllättävän kiva tapa katsella kaupunkia. Ratikassa on yksi vaunu, kaksi kerrosta, ja pienellä odottelulla pääsee toisen kerroksen etupenkkiin, joka on kuin paraskin sightseeing-paikka. Hinta huikeat 30 eurosenttiä noin suunnilleen. Maisemat täällä on ihan uskomattomat. Parasta koko kaupungissa, hands down. Kiivettiin eilen kavereiden kanssa Kowloonin puolella olevan Hong Kongin korkeimman rakennuksen katolle Ritz-Carltonin kattobaari Ozoneen 118. kerrokseen. Näkymät Hong Kongin saaren pilvenpiirtäjärantaan oli sanomattakin tajuttomat.
Tänään vietettiin toinen päivä oikeastaan kokonaan maisemien äärellä. Hong Kong rakentuu tavallaan kahdesta osasta: Hong Kongin saaresta ja Kowloonin mannerniemestä. Ne on vastakkain ja niiden välissä on kapea vesialue ja yksi maailman vilkkaimmista satamista. Kummankin rannassa on kaistale maata, jolle voi helposti rakentaa, ja takana jyrkät vuoret, joille – no ei voi helposti. Rakennuspinta-alaa Hong Kongissa on kuulemma koko alasta vain noin 18%, joten sanomattakin selvää että rakentamisen suunta on taivas.
Victoria Peak on Hong Kongin saaren pilvenpiirtäjärannan takana, ja on kaupungin ehkä upein ja varmastikin kuuluisin näköalapaikka. Peakilta näkymä on alas Hong Kongin pilvenpiirtäjille ja salmen toiselle puolelle Kowloonin vuorille. Aivan sanoinkuvaamaton paikka, aivan käsittämätön! Mentiin ystävien suosituksesta ylöspäin bussilla, ja tultiin samalla nähneeksi rikkaista rikkaimpien (ja huimapäisimpien) hongkongilaisten asuntokomplekseja vuorenrinteillä. Tapa oli suoraviivaisempaa vuorivaunua hauskempikin, suosittelen.
Bussi numero 15 lähtee esimerkiksi Admiraltyn metro- ja bussipysäkeiltä, ja matka ylös maksoi pari euroa, kesti 35 minuuttia. The Peak Tower -rakennuksen ylätasanteelle ei kannata välttämättä maksaa sisälle, sen rakennuksen oikealla puolella oli pieni Lions Clubin tasanne, josta näkymät oli mahtavat myös.
Mutta vielä parempi vinkki, jota suosittelen ihan ihan kaikille jos koskaan tuonne eksytte, on kiertää The Peak Tower -rakennuksen vasemmalla puolelle kohoavaa vuorta Lugard Roadia pitkin. Koko vuoren voi kiertää vajaassa tunnissa tätä sen reunalla kulkevaa vanhaa ja kaunista pinnoitettua tietä, tai tehdä kuten me ja kävellä puoleenväliin ja takaisin, ja ihailla aivan käsittämättömiä maisemia aika paljonkin eri vinkkelistä kuin pääpaikasta The Peak Towerista. Polulla ei ollut paljoa ihmisiä, trooppinen metsä tuoksui raikkaalta ja tunnelma oli rauhallinen isojen lintujen kaarrellessa edessä hiljaa ja jättimäisen kaupungin kohotessa kaukaa alhaalta huipuillaan ylös kuin sekopäinen tetris.
Sitä voisi – ja kannattaa – vain katsella. Huomata koko ajan uutta alhaalla taloissa, laskea kerroksia ja päätyä miljoonaan, ihmetellä miten ne uskaltaa. Miten käsittämättömän pieni sitä onkaan. Ja miten kipeän kaunis se näky on.
Alas tultiin huomattavasti reippaampaa kyytiä vaijeriratikalla parissa minuutissa suoraan keskustaan jyrkkää vuorenrinnettä, ja jatkettiin matkaa lautalla Kowloonin puolelle, kiertelemään rantaa ja vähän kauppoja, ja ihailemaan vielä illan pilvenpiirtäjien valoshow’ta vastarannalta näitä näkymiä. Siitä lisää myöhemmin. Huomenna jatkuu matka Vietnamiin! On tää huikeeta. Tämä elämä.
0 comments so far.

0 responses to “Victoria Peak”

 1. Jaana says:

  Sanattomaksi vetää, hyvällä tavalla, jo kuvienkin perusteella. Voin vaan kuvitella miltä tuo kaikki näyttää livenä. Siinäpä siis listan jatkoksi paikka, joka on nähtävä. 🙂

 2. Eveliina says:

  Sanattomaksi todella! Tämä kaupunki on mielettömän upea ja maisemat yksiä mahtavimmista näkemistäni ja kokemistani. Listalle aivan ehdottomasti! Kiva jos sait täältä tuollaisen fiiliksen :)))

 3. Emmi says:

  Ah, Honkkari on niin ihana! Rakastuin juuri noihin maisemiin, mutta tykkäsin muutenkin kaupungin tunnelmasta 🙂 valoshow oli myös tosi makea!!

 4. Eveliina says:

  Just tänä aamuna hotellissa katsoin sun vanhoja postauksia Hong Kongista! :)) mä tykkäsin kaupungista ihan hirveesti, enkä sun tavoin osaakaan enää sanoa kumpi oli kivempi, HK vai Singapore. Ehkä voiton vie jopa Hong Kong! Ainakin nyt tuntuu siltä 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN