Beach lifeRakastan sitä miten lomille muodostuu aina jokin tietty rytmi, itsestään. Täällä ollaan herätty siinä kahdeksan-yhdeksän aikoihin (eli nyt), tilattu puubuggy ja menty alas aamiaiselle, varattu sitä ennen aurinkotuolit rannalta ja palattu niihin aamiaisen jälkeen. Siinä viihdytään kahteen-kolmeen saakka, sitten käydään viereisen hotellin rantaravintolassa lounaalla, palataan huoneeseen suihkuun ja parvekkeelle jatkamaan lukemista tai vaan viilentymään muuten hetkeksi. Sitten suunta on ollut joko salille, spahan tai jo suoraan illalliselle. Sen jälkeen vielä vähän lukemaan tai katsomaan leffoja.

Kaikkein eniten rakastan kuitenkin tätä rantaelämää. Se on mun yksi lempiasioitani koko elämässä, se mistä aina haaveilen ja miksi koko lomille edes lähden. Kesässä odotan eniten niitä onnekkaita päiviä että ylipäätään päästään lähtemään mökille, ja että olisi vielä niin lämmin että laiturilla tai siellä meidän ihanalla salarannalla tarkenee makoilla ja lukea. Viime kesä oli ihan huikean lämmin ja saatiin nauttia noista päivistä mökillä melkein kolme viikkoa.

Okei, on kyllä ihan liioittelua sanoa, että “me viihdytään” tuolla rannalla näillä lomilla kuusi tuntia. Minä viihdyn. Mr viihtyi pari ekaa päivää (joskin silloinkin sen oli vähän väliä käytävä ainakin suppailemassa tai melomassa), ja parina viime päivänä se on kadonnut kokonaan mopoilemaan tai pyöräilemään saarta ympäri. Se on just okei, tehdään ihan mitä halutaan. Mutta mä lukisin siellä vaikka koko päivän. Viikon, monta viikkoa, kuukauden. Koko talven, kiitos. Lukisin ja lukisin ja kuuntelisin merta, lukisin.

En enää makaa auringon alla niinkuin aina nuorempana. Se ei loppunut alunperin siihen järkeen että aurinko on vaarallinen, vaan pahaan aurinkoihottumaan. Muistan kun oltiin ystäväni M:n kanssa kahdestaan aurinkolomalla joskus junnuina (missä me oltiin…? Jossain Kreikan saarella) ja sain ekaa kertaa ihottumaa. Siihen asti en ollut palanut melkein koskaan, ottanut aina Suomessa ja ulkomailla joka ikisestä säteestä kiinni ja ruskettunut ihan pavuksi. Siellä se yhtäkkiä puhkesi ja oli ihan järkyttävän paha. Soitin äidille parkuen ja makasin hotellihuoneen kylpyammeessa maustamattomassa jogurtissa (se muuten auttaa).

Sen jälkeen ihottuma ei ole enää palannut niin pahana, mutta se tulee. Yhtä varmasti kuin yö ja päivä, joka kerta, Suomessa ja ulkomailla. Näissä maissa aurinko tosin on niin paljon vahvempi kuin kotona, että täällä paljon nopeammin. Oleilen siis nykyään aina täysin varjossa, käyn välillä meressä uimassa ja sen aikaa kuin kuivattelen sieltä nousun jälkeen, saatan istua auringossa. Olen alkanut syödä apteekin aurinkokapseleita kuukautta ennen matkaa (tai viimeistään toukokuusta alkaen koko kesän kotonakin), ja se auttaa vähän. Se auttaa ainakin sen verran, että ihottuma joka ilmestyy, ei ole niin näkyvää eikä kutise juuri lainkaan. Ja se tulee hitaammin. Sitä on vasta nyt, lauantaina, hiukan, kun tultiin maanantaina. Polvi- ja kyynärtaipeet, sisäreidet ja sormien välit ensimmäisenä. Mutta onneksi se ei enää häiritse lomanviettoa niin paljon. Ja silti rusketun.

Kotona en myöskään osaa enää lukea, minkä olen ennenkin todennut hirvittäväksi sääliksi. Se taito on jotenkin kadonnut kunnolla työelämään siirryttyä. Nuorena luin kaiken mitä käsiini sain. Sitten tuli yliopisto ja erilaiset kirjat, silloin jo harmittelin että luin kyllä päivät pitkät vaikka mitä mielenkiintoista, mutta ei ollut aikaa lukea ihan just sitä mitä milloinkin halusin. Sitten tuli työt ja lukeminen loppui kokonaan. En vaan pysty keskittymään, mitä ihme stressiä. Luen siis enää matkoilla ja lomilla. Sitä ennen vaeltelen kirjakaupoissa, hamstraan pokkareita (joita muuten ennen inhosin, kirjan kuului näyttää kirjalta) matkalaukkuihin ja odotan niiden kimppuun pääsemistä ajoin enemmän kuin palmun alle pääsemistä.

Sitä siis täällä ollaan tehty, luen kotiin tilaamiani lehtiä, joita on jäänyt monen kuukauden ajalta rästiin, ja luin jo Orange is the new blackin (joka oli ihan hauska ja hyvää rantalukemista, mutta ei niin järisyttävä kuin luulin), ja nyt olen puolivälissä ensimmäistä Fifty Shades of Greytä. Huhheijjaa muuten se onkin aikamoista… ööh rantalukemista 😀 Sitä löytyy muuten näiltäkin rantatuoleilta aika monella eri kielellä joka toisen lukijan käsistä…!

Mut nyt, toiseksi viimeinen aamu täällä, eikun biksut päälle ja tämän päivän rantarutiineja kohti <3


0 comments so far.

0 responses to “Beach life”

 1. Ansku says:

  Kuulostaa vähän munkin unelmalomalta. Mäkin keskityn pitkälti siihen, että luen rannalla. Ja kirjoja yleensä kuluu 😀 Tosin nyt viime reissulla mullakin oli mukana Fifty shades of grey, mutten saanut luettua kuin kolme-neljä lukua, koska se oli NIIIN TYLSÄÄ luettavaa 😀

 2. Sandra says:

  Kuulostaa just täydelliseltä rentoutumislomalta! <3 Aika pitkälti samanlainen kaava oli meilläkin pari viikkoa sitten reissussa. Muutamana päivänä tehtiin retkiä, mutta muuten ohjelma koostui aamiaisen jälkeen juurikin rannalla tai altaalla makoilusta, salista/spasta ja illallisesta. Voi kun noita irtiottoa pääsisi tekemään vieläkin useemmin – täydellisiä pään nollauksia! 🙂 Ihania viimesiä lomapäiviä sinne palmujen alle! <3 Nautiskelkaa! 🙂

 3. Anonymous says:

  Kuulostaapa aika pitkälti samanlaiselta kuin meidän lomat. Ja toi lukeminen, ostelen kirjoja ja pokkareita mutta luen ne aina vasta matkoilla. En koskaan kotona. En tiedä mikä siinä , kai sen vapaa-ajan käyttää sit tässä netissä roikkumiseen ja blogien lukemiseen kirjojen sijasta 🙂 . -elina

 4. Ninnumaaria says:

  Niinpä!! Lukeminen on vaan niin parasta 🙂 Mutta hei, ollaanko me luettu samaa kirjaa?! 😀 Mä itse olen ollut ihan tosi epäileväinen tuota opusta kohtaan ja melkein tyrmännyt sen suorilta vähän SELLAISENA, ja ihan aivottomana. Mutta olen aivan yllättynyt miten olen jäänyt koukkuun niihin henkilöihin ja tarinaan! Vaikka ymmärrän kyllä toisaalta mitä tarkoitat, SITÄ on vähän liikaakin 😀

 5. Ninnumaaria says:

  Ja sitä se tosiaan on! Jos oltaisiin vähänkin pidempään, käytäisiin varmaan paljon enemmän retkillä, mutta nyt on ollut kivaa vaan lököillä 🙂 Mopoilemaan kerran suostuin, ja saari olikin aika äkkiä nähty, ei tämä ole kuin parikymmentä kilometriä pitkä. Veneilyretkeä harkittiin ja se olisi varmaan ollut tosi kivakin, mutta taisi se nyt kuitenkin jäädä. Ja niinpä, haaveilen lomista aina, kunpa pääsisikin tekemään näitä matkoja useammin! Vaikka toisaalta – sitten se ei enää tuntuisi samalta 🙂

 6. Ninnumaaria says:

  Ihan just noin!! Ja joka kerta lomalta palatessa yritän pakottaa itseni vieroittumaan kotonakin edes vähän siitä ruudun äärestä, ja siihen se kuitenkin aina lipsuu.. Voih! Mutta onneksi lukea voi edes jossain! Itse asiassa juurikin nyt, kun täällä on vielä aikainen aamu ja toinen nukkuu, parvekkeella on riittävän viileää… Olisin melkein halunnut nukkua vielä, mutta en voi kun pakko tulla tänne lukemaan kirjaa! 🙂 …ja poistumaan tämän ruudun ääreltäkin nyt. Kiva kun kommentoit <3

 7. Anonymous says:

  Hirveän kiva meidän lukijoiden kannalta, kun olet lomallakin jaksanut postailla. Teidän loma vaikuttaa kyllä ihanan rennolta, ja aivan ihanan näköinen paikka. Kivasti osaat välittää seesteisen lomafiiliksen tänne lukijoillekin asti. Hyvää lomanjatkoa siis 🙂 -Anna

 8. Teidän loma kuulostaa ihan täydelliseltä! 🙂 Minäkin kärsin aurinkoihottumasta, se tulee aina kun olen auringossa ensimmäisen kerran sinä kesänä ollessa, mutta ei sen jälkeen enää tule. Noista aurinkotableteista sen verran, että itse olen kokemuksesta huomannut että osa aurinkotableteista voi jopa herkistää aurinkoihottumalle! Rodoksen reissulla viisi vuotta syyskuussa sitten söimme matkatoverini kanssa yhtiä aurinkotabletteja ja saimme kumpikin ihottumat. Kaverillani ei ihottumaa koskaan aiemmin ollut ollut, ja minäkin olin jo pohjarusketuksen kesällä hankkinut, joten ihottumaa ei periaatteessa olisi enää pitänyt edes tulla! Olenkin melko varma että silloin ihottuman aiheutti juurikin ne tabletit. Parhaimmiksi olen todennut mm. Fitnesstukussa myytävät Betagranatit, joissa betakaroteenia on muita vastaavia tuotteita huomattavasti enemmän, kannattaa joskus kokeilla! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN