Bali: Kahden hengen villa Griyassa

14
Tosi moni teistä kiinnostui syksyisen Balin -matkamme hotellista, ja otti eri tavoin minuun yhteyttä. Kivaa, koska kohde oli mieletön, kuten olen Bali-tagin alla olevissa viime loka-marraskuisissa postauksissani elämöinyt jo moneen kertaan. Hauskaa siis jos joku muukin löysi Griyan tätä kautta 🙂 Olenkin luvannut jo aikapäiviä sitten postailla lisää pienemmästä kahden hengen villasta, siitä kun tuli paljon kyselyjä. Postaus tulee vasta tässä, koska joulu. Ja uusi vuosi ja mitä kaikkea. 
 
Kyseessä on siis The Griya Villas and Spa Itä-Balilla Karangasemin alueella Amedin kylässä. Hiljainen, rauhallinen, pikkuinen kylänen, jossa tämä uskomaton viiden tähden villakylä kaikella luksuksella mutta hiljaisessa rauhassaan. Griyassa on useita omistajia, joista muistaakseni kaksi toiminnan pääpyörittäjän lisäksi ovat suomalaisia. Me asuimme ystäviemme mielettömässä villassa numero 10, josta lisää kuvia ja ihmettelyä täällä. Kaikkia Griyan villoja vuokrataan normaalin hotellin tapaan suoraan heidän nettisivuiltaan tai tavallisilta hotellivaraussivustoilta. 
 
No mutta. Olin sanonut Griyan managerille Roma Siratille, että haluttaisiin päästä katsomaan myös muita villoja meidän loman aikana, ihan mielenkiinnosta ja jos joskus palataan eri villaan viettämään lomaa. Me asuttiin siis ystäviemme omistamassa neljän hengen villassa, jossa oli kaksi makuuhuonerakennusta ja erillinen, iso keittiö-olohuonerakennus sekä iso oma uima-allas. 
 
Aah…. ulkona on muuten aamusta iltaa pimeää just nyt, eikä mitään kirkkautta näy. Tuntuikin että kävin oikein valohoidossa Balilla kun näitä kuvia kävin taas läpi! Viimeisenä lomapäivänämme Roma kierrättikin meitä kaikissa vapaissa villoissa, joista napsin kuvia. Tämän postauksen kaikki kuvat on yhdestä kahden hengen villasta. Muistaakseni näitä pienimpiä kahden hengen villoja on Griyassa kaksi…? Vai neljä?
 
Kahden hengen villassa on siis L-kirjaimen muodossa yksi makuuhuonerakennus, joka yhdistyy puoliavoimeen kylpytilaan, ja L:n toisena sakarana olohuone-keittiö-ruokailutilarakennus. L:n “sisälle” jää oma uima-allas ja pool-alue. Suurin ero koon lisäksi meidän villaan on tässä se, että olohuone-keittiörakennus on myös puoliavoin. Toisella seinustalla ei siis ole seinää ollenkaan kuten näistä kuvista näkyy. Niihin kuitenkin aloiteltiin asentamaan jo meidän siellä ollessa jonkinlaisia rullattavia bambuverhoja avoimien seinien peitoksi, jos haluaa niitä käyttää. Makuuhuoneessa on tottakai normaalit seinät, ja kunnon ilmastointi.
 
Juuri tästä kyseisestä villasta on muuten kuvat ja esittely Griyan nettisivuilla tässä kohtaa.
2hv pool koll4
Koko Griya on rakennettu todella jyrkkään vuorenrinteeseen, joten joka villasta on huikeat merimaisemat, suoraan sängystä oman poolin yli. Näissä pienimmissä kahden hengen villoissa, vaikka ovatkin matalimmalla rinteessä, on se etu että niistä on täysin esteetön näkymä merelle. “Meidänkin” villassa yhden pykälän korkeammalla oli vähän näiden etummaisten villojen katot edessä. Ei se tosin haitannut mitään. 
IMG_8627 IMG_8646
Kysyin että onko tähän villaan seuraavaksi tulossa joku häämatkalaispariskunta. Roma vastasi että ei mutta kun ajateltiin että sinä tulet kuvaamaan niin me laitettiin kaikki valmiiksi. Oi :’) Ajattelin meneväni villaan, jossa siivoojat häärää ja lakanoita vaihdetaan, kun olin sanonut että pieni kurkkaus riittää kun edelliset asukkaat on lähteneet. Siellä olikin hymyilevät siivoojat rivissa putipuhtaassa villassa ja kaikki laitettuna viimeisen päälle 🙂 Niin oli kyllä meidänkin villassa, aina. Parhaimmillaan siivoojia taisi olla meillä seitsemän, noin puolen tunnin ajan ja pistivät näkymättömänä ja hiljaisena pyörremyrskynä kaikki paikat niin sileiksi ja kiiltäviksi.
koll2 IMG_8638 IMG_8639 IMG_8648 IMG_8644 IMG_8630
Jotkut kyselivät myös hotellin ravintolasta, josta on tulossa vielä oma tarkempi postauksensa myöhemmin! 🙂 Vielä kirjoitan senkin ylös, ettei tämäkään ole maksettu mainospostaus, vaan omasta mielestäni upea paikka josta kelpaa kertoa muillekin!
0 comments so far.

0 responses to “Bali: Kahden hengen villa Griyassa”

 1. Roosa says:

  Vau… On kyllä aivan uskomattoman upean näköistä!

 2. Ninnumaaria says:

  Eikö ookin! Voi että kun täältä ankeudesta pääsis taas lentelemääb tuonne lämpöön hetkeksi…

 3. LeAnn says:

  Aivan upea paikka. 🙂 Kyllä todella täältä pimeyden keskeltä olisi mahtavaa päästä tuollaiseen paikkaan. 🙂

 4. Wau, noin upeasta villasta ei raaskisi lähteä edes kylille vaan nauttisin joka hetkestä vaan omalla altaalla ja huoneessa. Tuo "kylpyhuone" on mielestäni upein osa.

 5. Ninnumaaria says:

  Niin onkin! Voi vitsi, ihania muistoja onneksi jäi 🙂

 6. Ninnumaaria says:

  No niin me just tehtiinkin: ei lähdetty sieltä juuri minnekään! Ja se oli ihanaa! Jossain vaiheessa Mr. Bigiä alkoi ahdistaa niin lähetin hänet hotellin salille tai vuokraamaan mopon neljäksi tunniksi kolmella eurolla ja minä makoilin vaan altaalla kuunnellen musiikkia. Tilattiin aina aamiaiset ja joskus myös illallinen omalle villalle, mikä oli ihan uskomatonta überluksusta!

  Kylpytilat ja allas oli upeimmat, kylpytila oli toteutettu mielettömän hienosti!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN