Bali: Tirta Gangga – vesitemppeli

IMG_8358
IMG_8360 IMG_8368 IMG_8373 koll1 IMG_8377 IMG_8381 IMG_8382 IMG_8385 IMG_8388

Nyt ollaan jo matkalla kotiin, mutta tämän lisäksi ehkä joitakin muitakin jälkikäteispostailuja tältä matkalta on luvassa. Ihan huikea reissu takana. Uusia paikkoja koko ajan, toisella puolella maailmaa. Niin. ettei sitä oikein ymmärräkään. Ja just niin sen kuuluu ollakin. Kaksi ja puoli viikkoa tuntuu toisaalta kuukausilta, toisaalta silmänräpäykseltä. Ajatukset olleet niin kaukana kotoa, arjen tunnit on täyttäneet pelkät elämykset, rehellinen laiskottelu, pelkät nautinnot. 

Tiistaina sillä reissulla kun yritettiin ensimmäisen kerran mennä Ubudiin, käännyttiinkin jo yhden vesitemppelin kohdalla takaisin. Sinne oli aikomus mennä joka tapauksessa muutenkin. Paikka oli ihan tien vieressä, kaunis ja viihtyisä pieni puisto. Ei siellä varsinaisesti ollut mitään ihmeellistä, kivipatsaita ja vesialtaita, joihin oli upotettu jättimäisiä kaloja ja kivipylväitä, joita kävellessä pystyi ihmettelemään niitä kaloja. 
 
Hindutemppeli on rakennettu alunperin vuonna 1943, mutta se tuhoutui tämän viereisen Agung -tulivuoren purkauksessa 1963 ja rakennettiin uudelleen. Nyt siellä en nähnyt yhtään rukoilijaa, lähinnä turisteja, bussilastillinen kiinalaisia levittämässä eväänsä nurmikolle ja meluamassa, ja lapsia polskimassa yhdessä altaista. Hauska se oli nähdä, ja helppoutensa vuoksi kiva vierailukohde, jos täällä päin liikkuu.

Ihan lähellä, monessakin kohtaa tien vierellä on huikeita näkymiä alas pengerrettyjä riisipeltoja. Kamera ei ollenkaan kerro taas näkyjen hienoutta!

IMG_8398 IMG_8404 IMG_8412 IMG_8415
0 comments so far.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN