We’re in Singapore!

IMG_7525 IMG_7529 IMG_7532 IMG_7543 IMG_7540

Moikka!! Terkut Singaporesta!! 🙂 TÀÀllĂ€ ollaan, onpa outoa! Lento oli mun pisin ikinĂ€, tasan 11 tuntia. En yleensĂ€ koskaan nuku koneessa, mutta jotenkin nyt sain nukuttua ainakin vĂ€hĂ€n. Luulin etten ollut nukahtanut sekunniksikaan, mutta aina kun katsoin kelloa se olikin 2 tuntia enemmĂ€n. Olo on siis todella ok siihen nĂ€hden. 

Lento oli perillĂ€ paikallista aikaa neljĂ€ltĂ€ iltapĂ€ivĂ€llĂ€. Puoli kuuden maissa oltiin jo hotellilla. Kaupunki vaikuttaa tĂ€hĂ€n mennessĂ€ aivan mielettömĂ€n upealta! Aasian isoista kaupungeista olen tĂ€hĂ€n mennessĂ€ nĂ€hnyt vasta Pekingin ja Manilan, joten niiden pohjalta oli odotukset. Tajusin vasta lentokartasta kuitenkin sen, miten pĂ€ivĂ€ntasaajalla Singapore onkaan, joten ilmasto ja kasvisto on tietenkin aivan erilaisia kuin PekingissĂ€. Peking on harmaa ja saasteinen, likainen ja meluinen, siinĂ€ missĂ€ Singapore ylisiisti, viimeistelty, kostean kuuma ja kukkainen. 

Manilasta nyt ei voi samana pĂ€ivĂ€nĂ€ puhuakaan – siellĂ€ tuntui koko ajan siltĂ€, ettĂ€ joku vetÀÀ kurkun auki, sĂ€ngystĂ€ löytyy tappajatorakoita ja joku ydinsota syttyy. Se oli oikeasti pelottavin paikka ikinĂ€. Singapore vaikuttaa ensi nĂ€kemĂ€ltĂ€ rikkaalta, puhtaalta ja jotenkin iloiselta? 🙂 

Ehdittiin vain saapua hotellille, jolla taksimatkalla nĂ€htiin jo paljon nĂ€htĂ€vyyksiĂ€ vilaukselta, kuten Raffles Hotel, Singapore Flyer ja tietenkin Marina Bay Sands. Hotelli Studio M Singapore-joen varrella valittiin suoraan veljeni suosituksista, ja tĂ€mĂ€ onkin aika upea. Kaksikerroksinen pieni huone, valtavat ikkunat ja upea, moderni sisustus ympĂ€ri hotellia joka puolella. Aika skandinaavinen itseasiassa: oli pölkkyjakkaraa ja paljon valkoista pintaa puulla höystettynĂ€. TĂ€stĂ€ tĂ€ytyy tehdĂ€ oma postauksensa oikein! 

Ainoa pieni miinuspuoli on se, ettĂ€ meidĂ€n huone ei ole joelle pĂ€in vaan toiseen suuntaan, ajateltiinkin ehkĂ€ kysyĂ€ vaihtoa jokinĂ€kymĂ€llĂ€. Jos ei enÀÀ tĂ€nÀÀn jaksa niin sitten huomenna. LĂ€hdettiin melkein samantien syömÀÀn, suoraan vaan jokirantaan Clarke Quayn suuntaan. Clarke QuayllĂ€, eli yhdessĂ€ joen mutkassa on vieri vieressĂ€ ihania ravintoloita, terasseja melkein kauniisti valaistun joen pÀÀllĂ€. 

Paljon ihmisiĂ€ ja ihan sellainen viikonlopun alun fiilis. Kauheaan nĂ€lkÀÀn hotkittiin taivaallista paistettua riisiĂ€ ja punaista kookoschiliĂ€, ihan tuttuja juttuja mutta niiiiiin hyvÀÀ.. SiinĂ€ kosteassa ihanassa lĂ€mmössĂ€ kun yrittÀÀ vielĂ€ vaan tajuta ettĂ€ me ylipÀÀtÀÀn ollaan jo tÀÀllĂ€. Me ollaan Singaporessa!! Tuntuu ihan siltĂ€, kuin olisi tullut talvipakkaslenkin jĂ€lkeen kotiin kuumaan saunaan 🙂
IMG_7550IMG_7556

KĂ€veleskeltiin hiljalleen takaisin joen toista puolta jo tĂ€nne hotellille takaisin. Kello on puoli kymmenen tÀÀllĂ€, ja ajattelin alkaa suunnitella seuraavien pĂ€ivien reittejĂ€ 😉 Listalla on ainakin Orchard Roadin shoppailut, Raffles -hotelli ja Singapore Sling -drinkki, kolonialismin ajan korttelit, Singapore Flyer, Marina Bay Sands, China town ja katujen ruokakojut, F1 -rata… 

Kaupungin ulkopuolisia kohteita ollaan mietitty myös muutama: elĂ€intarhat tai orkideatarhat pohjoisempana tai sitten se etelĂ€n Sentosan saari… 

Haha muuten, tajusin vasta maahantulotarkastuksen jonossa, ettĂ€ ollaankin tÀÀllĂ€ yksi yö pidempÀÀn kuin muistin! 😀 Muistin ihan ettĂ€ lĂ€hdetÀÀn jo maanantaina Balille, mutta lĂ€htö onkin vasta tiistaina! Meinasi sydĂ€n pysĂ€htyĂ€ kun satuin vilkaisemaan Singapore-Denpasar -lentolippua, joka olikin vasta tiistaille… ÄkkiĂ€ tarkastamaan hotellivaraus, joka sekin oli tiistaille! 😀 Taitaa joku todellakin olla ollut tĂ€mĂ€n loman tarpeessa?! 

Nyt siis suunnittelua, ja ehkĂ€ se huoneen vaihto vielĂ€. Vaikka vĂ€hĂ€n eilen illalla jĂ€nnitti, nyt on uskomattoman ihanaa olla tÀÀllĂ€!! 🙂 TÀÀllĂ€ nĂ€yttÀÀ toimivan netti hyvin, kuullaan siis ehkĂ€ useinkin! 🙂 Moikka!  
IMG_7564
0 comments so far.

0 responses to “We’re in Singapore!”

 1. Stiina says:

  Singapore on kyllĂ€ niin ihana paikka! Oikein hyvÀÀ reissua! 🙂

 2. Ninnumaaria says:

  Kiitos kovasti Stiina!! 🙂

 3. Dahlia says:

  Upeita kuvia! Ihanaa reissua <3

 4. Ninnumaaria says:

  Kiitos Dahlia, tĂ€hĂ€n mennessĂ€ ollut ihan huikeaa! 🙂

 5. ViihtyisÀn ja tyylikkÀÀn nÀköinen huone. Olisipa kiva pÀÀstÀ matkustamaan Singaporeen!

 6. Ninnumaaria says:

  Hotelli ja huone on todellakin hienot! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN